Спецсилите на армията с командване. Скоро. Обещано!

Каракачанов засега не се намесва в кавгите на НФСБ и "Атака"
18
Спецсилите на армията с командване. Скоро. Обещано!
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смяна, че трябва да бъде възобновено командването на Специалните сили на армията.

Той обяви, че до месец е напълно възможно законовите промени в тази посока да бъдат внесени в НС.

Още по темата

Каракачанов участва в отбелязването на Деня на военния парашутист пред паметната плоча в близост до парламента.

Той опита да отклони въпросите, свързани с поредните кавги в Обединените патриоти между НФСБ и "Атака".

"Мисля, че днес е хубав ден - денят на българския военен парашутист и когато отбелязваме един хубав военен празник, не ми се говори за политически въпроси", заяви той и добави, че когато партньорите на ВМРО имат проблеми, не ги коментира.

Каракачанов не пожела да каже дали отново ще влезе в ролята на умиротворител, както направи на заседанието на Коалиционния съвет през септември.

Тогава той се появи със "синя каска"на заседание на Коалиционния съвет, за да тушира напрежението между малкия и големия партньор в управляващата коалиция заради поисканите министерски оставки от премиера Бойко Борисов, което не се хареса на вицето му Валери Симеонов.

"Синята каска изигра ролята си на онзи етап, сега трябва да търсим друго средство", коментира той.

Министърът на отбраната прие строя на почетния караул за празника и поздрави парашутистите. В словото си пред присъстващите висши офицери, военни от Специалните сили, парламентаристи и ветерани Красимир
Каракачанов напомни, че Специалните сили са елитна част от армията ни, на която обществото разчита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го харесвам но му го признавам вижте Путин и Ким.Ким е пълен крет.ен но с атомни ракети и вече и Тръмп не смее да се гъбарка с него.Путин защо американците го уважават по две причини атомни ракети и кибер технологии.Заплахата от последните не са кибератаките а това че с тях може например да препрограмираш атомните ракети на врага и при изстрелване да ги обърнеш срещу него.Ако обаче ще си говорим за сухопътна армия САЩ може седем пъти да унищожи Русия и Северна Корея на едното.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10 ех има живот и на тая планета след като прочетох килотон бобмбастични идиотии дето само Нора от Биг Брадър може да ги напише най- накрая нещо умно.Абсолютно си прав най- накрая един човек е осъзнал че в днешния тип войни не е важно количеството на армията нито това какъв невероятен стратег си това е било важно през Средновековието а е важно какви оръжия и технологии имаш.Великите сили биха уважавали дори ид.иот с атомни ракети но не би им пукало и за три секунди и от най- голямата армия.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов е заплаха за националната сигурност скапа армията и ни води към трета национална катастрофа вън от парламента и в съда на Хага после и на конституционния.Защо на Хага ли.Защоо помага за геноцида над българите а военнопрестъпниците ги съдят точно там.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13 с тая умряла нация още много време.Агент Иван дето да пр е другите в казарма иска но той се е изкарал инвалид и не е ходил пък и как със синьо цукало на главата корем дето ще скъса униформата и превантивно с лай.но в гащята кой ще го вземе освен в Карлуково или в другата лудница парламента.Сигурно като е гледал парашутистите си е казал ех гледай и те и аз скачаме с парашут ама само аз се приземих в парламента.Преяло неонацистко прасе идва Коледа и му идва празника.
13
0
 
2
 
! Отговори
"Иван" преди 5 години
Шести отдел ДС "агент Иван".Докога бре, докога!Едни и същи при демокрацията и комунизма, едни и същи.Едни загладени, кръглички... мазничко говорят!
12
1
 
3
 
! Отговори
niki преди 5 години
Шкембълът....
11
1
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Да ама така няма да има комисионни --а колко хора чакат на тях по веригата... + това кога пак ще са в правителството с тези лъжи който бяха преди изборите ....
10
3
 
3
 
! Отговори
пожелание преди 5 години
България трябва да стане като Израел въоръжена до зъби с най модерното оръжие и по възможност с ядрени бойни глави Тогава ще имаме самочувствието че сме фактор в света и никой не може да се *** с нас Силните ги уважават
9
3
 
5
 
! Отговори
смяна на Каракачанов преди 5 години
Искаме дебат за смяната на Каракачанов(шкембе войвода) като военен министър с по-компетентен, защото с тъпите си предложения ще ощети бедна България с милиарди. Ще се похарчат 8 милиарди за превъоръжаване и още 5 милиарда за редовна армия Интересно с тази армия с 8 самолета с кого ще се сражаваме, с Русия или с Турция? Само да си го помислим е смешно. Ако спешно тези пари не отидат за повишаване на доходите и пенсиите на българите в България скоро тук няма да останат хора и няма да има нужда от армия.
8
1
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Браво шкембо! Сега въведи военен паспорт, дето ще вземаш таксата от него за всеки български гражданин под 1 и над 94 години и направо ще си златен! Русенски ДС комита с баща ченге бил миротворец, а не корумпе.
7
4
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
браво на войводата
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VМного ти разбира главата. С въздушен десант може да се постигнат безброй задачи, включително отрязване на коридори за отстъпление - нещо, което може да реши изхода на един конфликт. За бързи операции в планини и недостъпни райони от БМД-тата и парашутистите по-добро средство няма.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е да избереш от 500 000 явили се 1000 човека едно е да трябва да намериш хиляда човека и да няма--- няма нищо специално без състезателно начало.....като ги гледам всички се правят на антитерористи,като че ли ще воюват срещу камикадзета едно време на парашутистите работата беше друга... и онея от карловската и те маскирани висят по разни въжета атакуват някави постройки и извеждат заложници ,жандармерията и те...гледайте наистина да не дойдат чаршафите,че няма да можем да ви събереме...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест ще назначи още шапкари.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро няма да я има България, така че няма да има нужда от спецсили, от армия и от общо командване.
2
6
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
Тъй кат та гледам ти си парашутист ;) Кво прайш на тоя пост като нищо не разбираш?Парашутни десанти едва ли някога ще се правят.При десанта в нормандия са ползвани и няма никаква полза от тях .Като голяма част от парашутистите се убити преди да се приземят.По съветско време се правиха опити да се спуска и тежка бойна техника за да има файда от тях ;) Заради хеликоптерите и за диверсия не стават.Зяло чудо е че има още такива части .
1
0
 
10
 
! Отговори
Камофлажа преди 5 години
Откакто тоя стана министър, започнаха да ни слагат по едни кифте в боба, вместо две:( другите за него