ГЕРБ: Пари за здраве има, контролът да се затегне!

Вотът е прецедент: Не е обоснован с факти!
19 окт 2018 22:11,
28

Трети вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов. Този път той бе посветен на здравеопазването. Какво показаха дебатите?

"Този вот е прецедент, защото за първи път се случва вот на недоверие върху идеи, а не върху факти. Тепърва предстои реформата в здравеопазването да се обсъжда. Вариантите за тази реформа бяха споделени с обществото и се вдигна много излишен шум. Работната група, която заседава и работи върху различните предложения, е съставена от експерти, които могат да преценят колко варианта са възможни. Надяваме се да се получи най-ефикасният вариант и едва тогава да се стигне до прилагането му", обясни депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова.

Още по темата

В студиото на "Денят ON AIR" тя отбеляза, че контролът в здравеопазването трябва да се затегне.

"Пари за здраве има. В бюджета за 2018 г. има 5 млрд. лева заложени за здравеопазване, а това е с 500 милиона повече от миналата година. Всичко е разпределено по пера. Идеята е тези средства да бъдат наложени целево. От 2019 г. бюджетът няма как да бъде направен по новия модел, тъй като все още предложенията биват обсъждани. Едва през 2020 г. ще може да видим резултатите от един подобен модел. Нямам как да стане с магическа пръчка", обясни народният представител.

Какъв ще е ефектът от увеличения максимален осигурителен доход? Промяната ще доведе до по-висок таван на пенсиите. Властта предвижда минималната пенсия догодина да скочи с 4,6% по швейцарското правило. Сега тя е 207 лева, а аритметиката показва, че тя ще се увеличи до 216 лв. и 52 стотинки.

"Това е предложение на Министерството на финансите и то предстои да бъде разгледано. Предстои да мине през правителството. Има логика в това увеличение, но прогнозата до 2020 г. казва, че няма да има подобно нещо. Освен, че се вдига вноската за тези, които работят и внасят осигуровки в държавата, работодателите също ще плащат повече. За да бъде таванът на пенсиите 1200 лева, трябва да се увеличи максималният осигурителен доход", посочи Ангелова пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора тя изтъкна, че формулата, по която се изчисляват пенсиите, е несправедлива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и Пеевски чакат реформата на Анани и депесарите. Такива фондове ще ви направи, че ще грухтите от радост.
25
0
 
5
 
! Отговори
Tonken преди 5 години
Bulgaria e jiviala mnogo stastlivo 1300 godini i bez zdravna kasa....
24
1
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
С тва болното здраве няма ли да спрат тия ? На държавата не й е работа да се занимава със здраве ;)Всички казват че ще останат само 6 града в страната а герб купува скъпа техника в по малките населени места за да може тиквата да режи лентички .Парите за здраве трябва да се управляват от частни здравни каси ,а не от правителството ;) Затова с толкова много пари имаме толкова болно здраве ;) Също като ремонта пред графа .
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглеци нямало факти, гробищата са пълни с факти дано и те скоро да се преселят там .
22
3
 
19
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
И все лекарите им виновни. Едиственото, което герберите могат е да крадат от европейските фондове. Научи ли габровския мафиот.
21
2
 
18
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Кадете долни гербери, малко остана. Както ида се разбира!
20
2
 
19
 
! Отговори
Гроб за вас! преди 5 години
Затова пък са алчни и нагли!Никога не сме били обирани от по-изтъpбyшени селски мераклийчета. Захвърлиха гегите и слязоха от балкана да яздят народа.
19
2
 
23
 
! Отговори
До кои финансирам преди 5 години
Изчезнаха ли милиард и половина осигуровки?Изчезнаха яко дим!От главата нагоре със заеми от ЕС,хазната празна.Сега с тия увеличения на какво ли не ще се понапълни,и някоя сутрин ще осъмнем с половин парламент!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вин-Е-Ту: Ти си супер жалък... та ра ри, та ра ра... ти си супер жалък!
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия 10 години лъжат,още ли им се връзвате? G.RBERASTI
16
21
 
5
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 14. Стига като папагали сте повтаряли тези 10 години на ГЕРБ. Не са 10, а 7. Много удобно забравяте година и половина на Орешарски и 3 служебни кабинета.
15
16
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 3 червен анонимник. Това вече съм го чел поне 50 пъти. И хиляда да го напишеш нищо няма да постигнеш, защото нещата не стават с плюнки по форумите. Още повече, че пишеш лъжи и хората не се вързват на такива каппути като теб и гласуват разумно.
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия 10 години лъжат,още ли им се връзвате?
13
2
 
21
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Какво очаквате от управляваща партия от хора лапали в комунизма - ми крадене до дупка, какво друго.
12
2
 
24
 
! Отговори
Май преди 5 години
Воят за още такси го вдигат самите лекари - искат пари още и още, и още... Финансираме екзотичните екскурзии на богатите лекари, а не бедните, страдащи болни...
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та значи да се стискаме поне до 2020, за да се наумуват как с повече пари по-малко да крадат?
10
2
 
22
 
! Отговори
Кои финансирам? преди 5 години
Не мога да разбера - лекарите, които крадат ли имат нужда от още пари за крадене или на болните трябва да се дадат пари за лечение?!?
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе друго си е да ме подмятат в 3-4 болници, да цъкат едни и същи изследвания, а накрая някой мазен доктор да възкликне пред някоя сестра: "то умрело, ***"
8
1
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Просто додавайте пари на истинските болни - те да ги дават на лекарите, които ги лекуват, а не на лекарите - та да крадат като за последно от ЗК...
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам държавата да ме запознае с двата ромба на които плащам осигуровките! Близки сме си някак, а дори не съм ги виждал...