МВнР с подкрепа за граничарите ни по делото в Турция

От ведомството обещават да окажат всякакво съдействие
19 окт 2018 19:36,
10
МВнР с подкрепа за граничарите ни по делото в Турция
Снимка: Архив, Булфото

Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие, в рамките на своите компетенции, за положителното разрешаване на случая с четиримата български граничари, обвинени в убийството на турски бракониер през 2008 г. Това стана ясно на среща в МВнР между заместник-министрите Тодор Стоянов и Георг Георгиев и депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева и Диана Саватева, съобщиха от ведомството.

Още по темата

Заместник-министър Стоянов е информирал, че чрез генералното консулство в Одрин са изпратени запитвания за информация по делото, както и че ще бъде поискано присъствието на наш представител на съдебните заседания. Предприети са стъпки и по отношение на адвокатската защита, като ведомството е предложило на сънародниците ни адвокати с опит в наказателните дела.

"Благодаря на МВнР и на министър Захариева, която знам, че работи активно и е лично ангажирана със случая", е подчертала Ивелина Василева.

"В този случай трябва да се действа бързо, но и много внимателно, защото ситуацията е деликатна", изтъкнал Георг Георгиев, който уверил депутатите, че от страна на министерството ще бъдат предприети всички възможни мерки.

Той подчертал и необходимостта от интензивен контакт между отговорните институции.

Диана Саватева, която миналата седмица се е срещнала с граничарите, разследвани в Турция, е изтъкнала, че засега няма яснота от турска страна на какъв етап е делото. Тя споделила, че обвинените са значително по-спокойни, тъй като усещат подкрепа от страна на българските институции.

Участниците са се обединили около идеята, че бъдеща среща в един по-широк формат, ще бъде полезна за всички заинтересовани страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
bugarin преди 5 години
До UBICI KRAD CI TRYABVA DA SE OBESAT
8
4
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Време е! Приятелю, Борисов и Ердоган си бъркат по кухините, нека той да иде?
7
3
 
5
 
! Отговори
Време е! преди 5 години
Благодарение на българското правителство, преди 10 години българският съд оневини граничарите. След това задействаха нещата в Страсбург. И там ги оневиниха. Сега, след 10 години, турците решиха да повдигнат ново обвинение. Е, тъй като досега Румен Радев не е свършил нищо полезно за България, то трябва да се срещне с Ердоган и да помогне. Така, както Тръмп се срещна с Ердоган и оневиниха невинно обвинения и задържан американски пастор Андрю Брънсън.
6
1
 
1
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Убития ф гръб мойше да си продава дюнери и до ден днешен,но уви възмездие май го застигнало,та прав си турчино български,възмездие има.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиваш човек в гръб.... после защо не помагате, ами те без туй ще бъдат настигнати от.... възмездието.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се учудя, ако благодарение на "високия професионализъм" на гербавите калинки накрая момчетата се окажат осъдени.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турската агентура ще ги гепи скоро !
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак се гъзим на турците.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам!!!