МВР за нападението над екип на Bulgaria ON AIR: Недопустимо!

Полицията се е самосезирала от репортажа на телевизията
Обновена: 19 окт 2018 14:33 | 19 окт 2018 13:40, Камелия Цветанова
МВР за нападението над екип на Bulgaria ON AIR: Недопустимо!
Снимка: БТА

МВР шефът Младен Маринов смята, че е недопустимо да бъдат нападани журналисти, докато си вършат работата.

Коментарът му дойде, след като вчера вечерта екип на Bulgaria ON AIR бе нападнат по време на работа в столичния квартал "Княжево".

Репортерът Сергей Тодоров и операторът Виктор Петров са отразявали случай на агресия към столичния адвокат Валентина Каменарска, която е била нападната и бита в нейния офис, а дори е имало опит за изнасилване.

В опит да отрази случилото се екипът на телевизията също стана жертва на агресия.

"Осъждам всяко такова действие, за мен това е недопустимо", каза днес Маринов.

Още по темата

Той допълни, че полицията се е самосезирала от репортажа по телевизията, а на пострадалите им е било предложено да пуснат жалба.

Министърът коментира и нападението над полицаите, които са отишли в ромския кв. "Надежда" в Сливен след като бил подаден рапорт за силна музика около 22:15 ч., но са били нападнати. В резултат на това трима униформени са ранени, а десет души от махалата са задържани.

"Ситуацията е такава, че такива случаи ще има, защото ние прилагаме нулева толерантност към нарушения от типа на силна музика след забранените часове и при всяка намеса на полицията се стига до отпор", каза Маринов.

Той допълни, че е наредил да се прилага категорично законът независимо от това колко полицаи са нужни, за да се въдвори ред.

"Няма да позволя нападение над полицаи, които си изпълняват служебните задължения, полицаят като отива на такъв сигнал първо трябва да е оборудван и трябва да работим в посока на това да се изпълняват полицейските разпореждания, а не да се стига до съпротива", отсече МВР шефът и призна, че проблемът идва още с началното възпитание.

А за Северин Красимиров, който днес съдът в Русе остави в ареста заради убийството на Виктория Маринова, министърът каза, че след като задържаният е пристигал от Германия, са събрани още доказателства, които го уличават като извършител на престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание