Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!

Според вицепремиера законът е "опит да се угоди на една група хора"
Обновена: 19 окт 2018 15:00 | 19 окт 2018 13:00,
356
Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!
Валери Симеонов: Снимка: архив, Булфото

Протестиращите родители на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, че майките са "група кресливи жени, които спекулират с децата си".

Този коментар той направи след Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се обсъжда законопроекта за хората с увреждания.

Според Симеонов законът е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели", каза във вторник той пред телевизия СКАТ.

Думите му разгневиха протестиращите майки на деца с увреждания и те настояха в Народното събрание вицепремиерът да напусне поста си. Заради случая и БСП поиска оставката на вицепремиера и настояха, че той не може да остане на този пост.

"В никоя цивилизована държава не може да остане такъв човек и минута повече на поста си. Призовавам премиерът да се определи, това ли е мнението на правителството, това ли ще е политиката, която ще провеждат за тези деца", запита соцлидерката Корнелия Нинова.

Според протестиращите майки е недопустимо Валери Симеонов да изразява такова мнение. Те настояха той да си подаде оставката лично и го поканиха да дойде при тях на палатките.

"Като родители имаме богат набор от управленски обиди към нас. Обидно е, че нашите деца не са уж болни. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора. Обществото ни е болно, ако този човек остане на поста си. Нямам идея как премиерът ще погледне някого изобщо в очите. Такива хора нямат място като лице на България. Лицето на България е моето дете, тези жени. Те не са кресливи. За да крещят, значи някой не ги е чул", коментира емоционално една от протестиращите майки.

Запитани дали не се притесняват, че на брифинга в Народното събрание застават до Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, протестиращите родители настояха, че "техните проблеми нямат политически цвят".

Родителите се заканиха с протести и гражданско неподчинение, ако вицепремиерът Валери Симеонов не напусне поста си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да им се даде възможност за доброволна евтаназия,каквато е практиката в столицата на ЕС - Брюксел, Белгия.
207
2
 
4
 
! Отговори
хфгйкхгйкл преди 5 години
216 ти добре ли си с нервите?
206
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кгкйхКато те гледам , ти НЕ си здрав. Страдаш от БЕЗСИЛНА злоба. НИКОЙ НЕ ти е виновен,че СИ ЗЛОБЕН ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ИНВАЛИД! ПРАВА ТРЯБВА ДА ИМА МНОЗИНСТВОТО, а НЕ физико-психично БОЛНИ БИООТ.ПА.ДЪ.ЦИ КАТО ТЕБ!
205
2
 
4
 
! Отговори
хгкгклхлк преди 5 години
214 малко си глупав но аз те приемам ,нищо че си различен :) Дали пък да не те сложим в някоя специална институция да не ни дразниш нас нормалните?!?!?
204
8
 
6
 
! Отговори
кгкйх преди 5 години
Варели Симеонов очевидно в едно е прав- той е доста по-болен от тези деца. Най-вече ментално!
203
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ghfjgklhlБОЛЕН СИ ТИ! ***! и не МОЖЕ ЗДРАВОМИСЛЕЩОТО ОБЩЕСТВО ДА ПРИЕМЕ ЗА НЕЩО НОРМАЛНО МАЛЦИНСТВОТО - РАЗНИ ОСОБНЯЦИ -ГЕ/ЙОЕ/ , ОБРАТНИ , ВЕГАНИ!
202
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ghfjgklhlАз ги приемам всички хора такива каквито са, и.диотче, нямам проблем с него, но да учи с детето ми е недопустимо, да си учи в училище за и.диотчета като него.
201
5
 
9
 
! Отговори
ghfjgklhl преди 5 години
Тези деца не са болни, наистина. Болните сте вие, които не можете да ги приемете такива каквито са и извръщате глави, когато ги срещнете на улицата. Само че ,знаете ли дребни душици, ще дойде време и децата ви ще се срамуват от вас! Дано да доживеем това време . Тогава ще имаме истинско общество което приема различните.
200
5
 
6
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 5 години
Държавата трябва сериозно да увеличи бюджета за умствено болните деца и да им осигури европейски стандарти
199
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSИ какво общо има Стивън Хокинг с темата? Нито е бил увредено дете, нито някога е бил клиент на социалната система, напротив той е пример за това как човек може да преодолява сам проблемите си, да работи и да се развива, без да мърмори как другите са длъжни да го обгрижват.
198
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSФизическите и психически болни ИНВАЛИДИ като тебе и поддръжниците обявихте НЕУСПЕШЕН ПОХОД срещу НОРМАЛНИТЕ и ЗДРАВИ българи!
197
4
 
4
 
! Отговори
До 201 преди 5 години
Хайде излез от анимационния филм в който се намираш, как ще ги лекуваш живите трупове? Да не си измислила някакво розово хапче, което лекува всичко?
196
5
 
2
 
! Отговори
Йозеф Менгеле преди 5 години
Предлагам да организираме DMS кампания и да помогнем да съберем поне 1 милион лева за увредените деца
195
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хайнрих ХимлерИ ОЩЕ НЕЩО: ЗДРАВИТЕ ДЕЦА И ТЕХНИТЕ ЗДРАВИ РОДИТЕЛИ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА НАД 500 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, А БОЛНИТЕ ДЕЦА ДА БЪДАТ ОТГЛЕДАНИ В СПЕЦИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ.
194
4
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Винаги съм смятал ,че един Стивън Хокинг и в хиляди пъти по човек и по-необходим на човечеството ,отколкото един здрав *** и евентуален "производител" на нови лумпенчета.Последното същество любител на чалга и разни "брадъри", най-доброто ,което може да се очаква от него е да бъде донор на органи ,в какъв той самия с неговите разбирания ще спомогне да се превърне.Реалността изобилствува с такива случаи
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хайнрих ХимлерКато живеят в лоши условия тези деца, си има социални, да се отнемат родителски права и в домовете.
192
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хайнрих ХимлерБъди съпричастен, ожени се за някоя от тези майки и им отгледай детето, НО БЕЗ ДА ВЗИМАШ ДЪРЖАВНИ ПАРИ! БЪДИ СЪПРИЧАСТЕН, НО НЕ НА ГЪРБА НА ЗДРАВИТЕ РОДИТЕЛИ И ЗДРАВИТЕ ДЕЦА! ЗДРАВИТЕ ДЕЦА СА БЪДЕЩЕТО НА НАРОДИТЕ, А НЕ БОЛНИТЕ! БОЛНИТЕ ДЕЦА СА ЗА ИНСТИТУЦИИТЕ!
191
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБОЛНОТО дете НЕ е ***, ПРОТИВ съм абортите, НЕ бива да се убиват болни или ЗДРАВИ деца. За болните деца е нужно грижа, НО това НЕ означава, че ЗДРАВИТЕ деца трябва да бъдат пренебрегнати заради болните деца! НАРОДИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ЗДРАВИ ДЕЦА, А НЕ ОТ БОЛНИ! БОЛНИТЕ ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХГИЧЕСКИ ДЕЦА СЕ ЛЕКУВАТ!
190
2
 
5
 
! Отговори
Хайнрих Химлер преди 5 години
Тези деца живеят в лоши условия и трябва да им се помага. Нека бъдем съпричастни!
189
1
 
3
 
! Отговори
fhglhlj преди 5 години
197 sushto!