Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!

Ставало дума за политически кампания според вицепремиера
Обновена: 19 окт 2018 18:59 | 19 окт 2018 16:15, Елка Василева
255
Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!
Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook във връзка със скандала, породен от неговите думи за протеста на майките на лица с увреждания.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", написа Симеонов.

"Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.

По-рано днес майките поискаха оставката на Симеонов. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", категорични бяха те.

От своя страна Бойко Борисов отговори, че не е адвокат на Валери Симеонов, но думите му са недопустими и той трябва да излезе и да обясни какво е искал да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата ни убива! Очевидно е убила първо онези, които я управляват и създават.Налазилите форума поддръжници са жалки в опита си да защитят потресаващото античовешко говорене и поведение.Горките българи, "ощастливени" от съдбата да имат управник, отговарящ за демографията, с фашистко отношение към майките и децата...
216
3
 
4
 
! Отговори
тоя преди 5 години
Олицетворение на отнощение на управляващите към слабите части на обществото.Всички са достойни за северна корея,където на инвалидите не е позволено да живеят в столицата и недай боже да се показват по улиците>За справка този индивид да погледне как в белите страни се грижат за пенсионери и инвалиди.Как присъстват в ежедневието,по улиците,присъстват даже на концерти по първите редове-коренно противоположно на наще мизерни управници,но пък наще успещно се конкурират с Ким Чен Ун
215
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка!
214
3
 
2
 
! Отговори
kostadinqva преди 5 години
spam i pezil
213
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩОМ ИМА ДЕТЕ НАРКОМАН ТОЯ ШПИНГАР Е ЯСНО КОЛКО МОЗЪК МОЖЕ ДА ИМА , май галиба е по малко от колкото на един мисир
212
8
 
4
 
! Отговори
Ех, Валерка! преди 5 години
Колко удобно всичко да се свърза с политика?! Попитай семействата на тези дечица, опитай се да бъдеш в тяхното положение ! Ама не можеш, нали?
211
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да има прошка за човек с такива разбирания. Ако не напусне сам НС защото няма съвест, нека останалите депутати докажат, че са нетърпими към такова поведение към българските майки.
210
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашистът в действие!
209
7
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
С появата на Нинова и КутеФ до майките - протеста вече е опорочен. Да си събират палатките и ДИМ ДА ГИ НЯМА!
208
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеделник от 12:30 е протеста! Желаем оставката на Далавери!
207
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 92840Наи без защитни са болните и бедни пенсионери с по200лева пенсия ,а не тези вечно недоволни с по2000.А с тези тениски и знамена предизвикват съдбата .Симеонов е прав ,стига лицемерие.И как решиха да започнат протестите точно когато започна Председателство .
206
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, българи! Тези майки, са единствените хора в държавата, които се борят за по-добра държава чрез протести. Без да се отказват, без да се интересуват кой какво говори. Напомнят ли ви за някого? На мен ми напомнят на останалите бели европейски държави където хората като излезнат на протест - успяват. Тези майки сложиха в краката си последните няколко масови протеста случили се в държават последните години!Вземайте пример от тях! Така се правят промени!!
205
7
 
10
 
! Отговори
Абсурд преди 5 години
Разбирам че, майките искат само за тях да има една идеално работеща система където всичко е честно разпределено според нуждите, а тази идеална система да съществува вътре в голямата корумпирана система, където маса хора са живеят в недоимък. Те не схващат връзката и не са чували за ентропия (ако чуят едва ли ще разберат идеята).Съветници са им БСП, единствената партия в източна европа която не проведе лустрация, остави си кадрите по места, създаде капиталисти и положи основите на корумпираната система която всъщност им е проблем! Абсурд.
204
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така - думите му се изопачават. Напълно прав е в случая.Това ни е проблема като общество, че всичко се изопачава, но... манталитет, няма лек за това.
203
9
 
10
 
! Отговори
batevale преди 5 години
"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките."-- Този прави ли разлика между законопроект и удовлетворяване на всички искания ? Такива нямат място в никаква власт , а той е дори вицепремиер............
202
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките взимат пари от БСП това ли им морала но и Валери Симионов не може така да говори .Никой няма да накара тези майки с деца да протистират без да им дадат някой лев под маста !!!
201
6
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
До Анонимен искаш ли да знаеш какво искат жените. Не филосовствай ами се хващай и отивай в едно такова семийство и почвай да се грижиш за едно такова дете , и тогава няма да правиш *** изказвания.
200
11
 
13
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Този още ли се води вицепремиер.... Ако Боци не го изхвърли като мръсно коте в понеделник ще бъде завлечен и той
199
1
 
1
 
! Отговори
shefket преди 5 години
brata da im pokajem silata na alah v parlamenta da pomognem na bylgarite
198
2
 
11
 
! Отговори
Уморен от малоумници преди 5 години
От прочетените коментари разбирам, че само с овце си имаме работа. Овцете да се замислят малко, какво стана със затягането на контрола върху разходването на пари в болниците и по точно вземането на пръстови отпечатъци. Колкото и да беше недостатъчна мярка поне беше някакво начало. Е, изреваха "бедните" лекари и овцете пак им припяваха. Последствието е пак никаква реформа. Парите си текат и овцете си блеят. Нещо подобно беше поговорката.