Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!

Ставало дума за политически кампания според вицепремиера
Обновена: 19 окт 2018 18:59 | 19 окт 2018 16:15, Елка Василева
255
Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!
Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook във връзка със скандала, породен от неговите думи за протеста на майките на лица с увреждания.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", написа Симеонов.

"Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.

По-рано днес майките поискаха оставката на Симеонов. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", категорични бяха те.

От своя страна Бойко Борисов отговори, че не е адвокат на Валери Симеонов, но думите му са недопустими и той трябва да излезе и да обясни какво е искал да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
Nieta преди 5 години
Doktorite i bankerite sa korumpirani spekulanti...niama nikakva nujda ot zdravna bg bankova kasa...vseki sam da si plasta za zdraveto. kakto si plasta sam cigarite, rakiata, shopskata salata, fruzurata, chipsa, pedikura, makaronite, ufkata, baklavata, pantalonite, jaketata, kadaifa, puikata, lak za nokti i kosa, peynira, ayrana, patladjana...osven tova doktorite sa vse golemi meraklii da preglejdat bezplatno po mnogo patienti....i nai mnogo da preglejdat tehnite portmoneta...
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 204 и 202 прави сте от никого не е яхнат протеста но стана много модно когато една политическа сила прави глупости и се протестира против нея тя да неглижира недоволството с оправданието че протеста бил яхнат.Същото правеха БСП при Орешарски.А с циничното си поведение Симеонов си е типична за неговата партия нацистка *** да очаквате и още свинщини от него.Поне разбрахме с кой шум се бори с този от протестите пред парламента ама човека отвътре му идва да е диктатор пък не става.
195
2
 
6
 
! Отговори
омърсен преди 5 години
ТОТАЛЕН ***, АНТИХРИСТ !!!!!
194
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези фланелки плакати и т.н. цялата органузация е на бсп
193
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 189От никого не е "яхнат" протеста, всеки гражданин на БГ има конституционно право да изкаже позиция и да критикува управляващите, защото сме им дали управлението на страната и сме им гласували доверие, а ако не могат да се справят със задълженията си, да напускат и да дойдат компетентни хора, които могат. Но да се държи такъв арогантен език на протестиращи и онеправдани хора граничи с цинизъм. Недопустимо е политик в Европа да говори по този просташки начин, мястото му не е в политиката.
192
2
 
1
 
! Отговори
Vinetkiler преди 5 години
zdravite bulgarski partizani spekulirat s bolnite hora i invalidite v bg...zdravite partizani izpolzvat zakonnite pomosti za bolnite hora, kato nasilstveno im otnemat tesi dadeni ot bg darjava i bg narod prava, parichni sredstva, mesta za pochivki i vazstanoviavane...naprimer vinetkite...95 procenta ot vinetkite za bolni hora i invalidi gi izpolzvat zdravi bg partizani spekulanti. po bg ulici invalidni kolichki ne se vijgat, zdravite bg partizani spekulirat s kachestvoto na ulici i trotoari.
191
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен58 преди 5 години
Валери Симеонов е единствения откровен политик, но явно в БГ да лъжеш е не само по удобно а и по престижно. Нужен е политик подобен на Тръмп за да събуди заспалия гений на този нещастен и може би прокълнат народ. Искате да се радвате на придобивките създадени от онези ,за които работата е смисъл на живота ,а вие междувременно да висите по кафенетата с цигара в ръка.Видях с очите си това лято. Жалка картинка.А ББ само се извинява и жалко се притиска в удобния си стол.Време е за оплюване.Срарт
190
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи просташко, но затова пък абсолютно вярно изказване. В момента майките не знаят какво точно искат и приличат на "братята" от махалите, които като и питат за какво гласуат викат: "на три". Ако в началото това е бил искрен протест с реални искания, то сега е очевидно политически, организиран от БСП и/или Станислав Трифонов. Та членовете на БСП сами си се тагват във фейсбук на този протест, те дори не отричат казаното от Симеонов, че протестът е политически.
189
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зле е да имаш инвалид вкъщи,още по-зле е това да бъде собственото ти дете,от това може би по-лошо няма!Така или иначе,обаче не успях да разбера,какво точно и конкретно искат майките,за почти половин година протести.Това,че държавата убива,не е много лъжа,но тя убива,както тях,така и всички останали! А че Валери е грубиян и не по-различен от останалите политици се вижда от всеки непредубеден!
188
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо особено! Просто поредното схрускано и изплюто ,,Гарантирано от Герб!''. Да видим коя ще е следващата овца!
187
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народ от овце сме станали, колкото сме по-зле по мълчим, а ако някой се развика го плюем.
186
21
 
7
 
! Отговори
иванов преди 5 години
Думите които каза Валери Симеонов ,ги казах и аз в началото на протеста на тези кресливи жени .Оставете човека ,той казва истини.Протеста е от БСП за сваляне на правителството.Искайте моята оставка .Аз го казах по рано от Симеонов
185
11
 
4
 
! Отговори
иванов преди 5 години
Думите които каза Валери Симеонов ,ги казах и аз в началото на протеста на тези кресливи жени .Оставете човека ,той казва истини.Протеста е от БСП за сваляне на правителството.Искайте моята оставка .Аз го казах по рано от Симеонов
184
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог го наказва!
183
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е че майките са взели пари от БСП и други партии за да протистират против правителството !Ами оная кумистическа мафиотка Ваня Червенкова кво се възмущава ония куршум в главата не беше случаен и после телевизии като нова я направиха герои!Телевизите лъжат и маниполират да раследват кой води бунта на майките!
182
1
 
13
 
! Отговори
до 190 преди 5 години
Не! Просто е искрен, откровен, арогантен тъпунгел! Спрямо баби! На Волен не смее да скочи!
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Бочко като каза да му се махат от главата!?
180
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов казва много истини, но за съжаление не може да подбере правилния изказ. Изказването е грубо, но за всеки непредубеден човек е очевидно, че протестът на майките беше яхнат от Станислав Трифоновци, Мая Манолова и подобни за чисто политически цели. А най-гадно е отношението към децата, които биват развеждани из центъра на София като панаирджийски мечки от майките. Ако беше малко по-умерен и балансиран в изказванията си, Валери Симеонов щеше да има потенциал да бъде премиер
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиночет за теб И ЗА МЕН РАЗБИРА СЕ КАСКЕТ,И ЗА МЕН.Но няма да ме е страх да заспя преди всичките ми най-близки да са вкъщи,никой няма и да си помисли ДА ВДИГА БРАДВА ВЪРХУ ПОЛИЦИЯТА защото НЕМА ДА БИДЕ ЖИВ в следващата секунда.Ясно ли е льольо,Чили е кажи речи единствената латиноамериканска държава ставаща за нормален живот.
178
3
 
7
 
! Отговори
до 181 преди 5 години
Изкупуват моите и твоите грехове! Като Христос! Веднъж възрастна ромка се скара на малко ромче, което се присмиваше на недъгав човек с думите: - Абе, будала! Тоз човек ако не е така, ти няма да си добре....!