От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов

Била проведена лъжлива медийна кампания
Обновена: 20 окт 2018 10:02 | 20 окт 2018 10:02, Александър Попов
128
От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният фронт за спасение на България застана зад своя лидер Валери Симеонов след неговото изказване по горещата тема - протестът на майки на деца с увреждания.

"НФСБ остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството. Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България.

Още по темата

НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели.

Злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустимо! НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма", пишат в своя декларация от партията.

В интервю пред телевизия СКАТ Симеонов нарече протестиращите майки "група кресливи жени, които са изкарали на площада уж болните си деца". Майките, а по-късно и БСП, поискаха оставката на вицепремиера. Премиерът Борисов се извини от името на правителството за думите на Симеонов, а самият той само внесе разяснение какво било цялостното му изказване:

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОП - Обединени ***.
85
2
 
26
 
! Отговори
NO EU !!! преди 5 години
Властта се дава от народа .... и от народа се взима ! Сега народът иска Вие овластените, нечуващи нас - ,,кряскащите" - да си подадете оставката ! Борисов = Ердоган !!! Европо , европо ... къде спиш ? Как може да му стискате ръката на този който е подложил народът си на геноцид ? Как може дори да каните на официални визити - този за който убийство и изнасилване на журналистка е просто една неприятна случайност ? Как може да го подкрепяте за бежанците, като децата ни тук умират от болести !?
84
3
 
28
 
! Отговори
МОР над народа преди 5 години
Валерката - довиждане , довиждане, довиждане ! За винаги аут от властта ! Отивай при Бареков , и Яне Янев и тънете в забвение - завинаги ! ВЪН ! Оставка на цялото правителство ! Борисов .... бензина е 1,78 лева !!! Борисов ?!?
83
3
 
23
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 5 години
ГЕРБ + НФСБ + АТАКА + ДПС = НАГЛОСТ ! БЕЗБОЖНА НАГЛОСТ !
82
3
 
25
 
! Отговори
Защо преди 5 години
Не виждам протестиращи майки от етноса !? Голяма част от тях ,разчитат на ТЕЛК-ата. В.С изтърси поредната глупост, Б.Б. бърза да го замаже. Лошото и добро ченге сме го гледали и друг път. Жалкото е,че деца в нужда страдат! За основните гласоподаватели е основен доход! Държавните болници фалират, частните цъфтят. Всичко поскъпва драстично,освен доходите и Един чичко ни напомня колко прекрасно се живее в БГ.
81
4
 
25
 
! Отговори
BGN преди 5 години
Тоз докато говореше такава омраза имаше на лицето.......
80
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя го чух какво каза както и половин България а се излиза да "обяснява" как не смего разбрали!!!!Това ГЬОНСУРАТСКО поведение на политиците го наложиха Тиквата и Цоко.На вън вали а те ни убеждават че сме кьорави и слънце греело.Гилотина за тази НАПАСТ божия!!!
79
2
 
24
 
! Отговори
Геш бивш атакист преди 5 години
БОГ ДА ПРОСТИ ОПИТОМЕНИТЕ *** !!! СИДЕРОВ С ТОВА ИДИОТСКО ОБЕДИНЕНИЕ С БАРЕКОВ ВИНКЕЛА С НЕ ПО МАЛКОТО СИ ИДИОТСКО ИЗКАЗВАНЕ ЗА МАЙКИТЕ ШКЕМБЕ ВОЙВОДА С ДЕБИЛЩИНАТА СИ МНОГО СКОРО ЩЕ ГИ ПРАТИ ПРИ МЕГЛЕНЧЕТО И ПРИ РАДА ДЪЛБОКАТА !!! АМИН !!!
78
25
 
12
 
! Отговори
Така е преди 5 години
....много грубо се изказа,но това е истината. За тези деца безспорно е необходима помощ, но да държиш дете със сериозно заболяване на улицата и да крещиш под нечии прозорци не го разбирам.
77
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като биеше бабичките по границата се кефехте, какво стана та той бил с еднакво отношение към всички Хора. Тя злобата не изчезва.
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toja isterik milioner simionov trabva vednaga da si hodi ot nc i pravitelstvo i siderov i dvamata pri jivkov sa bili aktivni donosnizi i nagada4i sega gerberi sa da bogatejat oschte samo skandali poboischta alkoholisam i bg restr i v 4ujbina da se mahat islagat drugara booko borisov toi gi tarpi sa da e gerb na vlast no stiga resili ve4e pusns ni ot prostaschtinata na novonogataachite
75
2
 
5
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
Да докажа че за кокошки като тебе няма прошка,а за милиони няма закони.
74
1
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 5 години
А ти като си го разбрал отдавна защо си тук, за да докажеш, че си овца ли ?....Ха ха ха какъв "умник"...............
73
0
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
Ти сега ли го разбра.
72
24
 
10
 
! Отговори
българин преди 5 години
До АнонименЗащо да ги подкрепяме тези псевдо майки ,за да вземат от нашите пари ,които не заслужават ,да ходят другаде да плашат хората с децата си.
71
5
 
18
 
! Отговори
М преди 5 години
Абе Ей, пишман патриоти! Знаете ли какво е патриот? Да милееш за всичко мило, родно! Да милееш за род и Родина! Да милееш за Майка България и народа ни! Да се бориш да направиш живота им по-добър и по-сигурен! А сега ми отговорете, кои са истински патриоти в България??? Такива ако има, това единици във властта!
70
29
 
13
 
! Отговори
гост преди 5 години
Аз също зъставам за ВАЛЕРКАТА,ЗАЩОТО КАЗА ЕДНА ИСТИНА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТУКА ПИШЕЩИТЕ ЛИГЛЬОВЦИ.
69
7
 
31
 
! Отговори
FarAwayMan преди 5 години
До Анонимен 66Драги ми господине ( или другарю ). Валери Симеонов е всичко друго освен патриот. Ако трябва да съм по-конкретен той е елементарен политикан влязъл във властта по случайност и за малко.
68
1
 
1
 
! Отговори
Zirban преди 5 години
Doktorskite bankovi bg teroristi atakuvat bg zdravna bankova solidarna bezotchetna monopolna kasa na svobodnia svetoven pazar s konkurenciata na zdravi i bolni ortodoksalni hora....
67
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам.Турците през време на турско робство може би са били по човечни от този ,,патриот''.