От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов

Била проведена лъжлива медийна кампания
Обновена: 20 окт 2018 10:02 | 20 окт 2018 10:02, Александър Попов
128
От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният фронт за спасение на България застана зад своя лидер Валери Симеонов след неговото изказване по горещата тема - протестът на майки на деца с увреждания.

"НФСБ остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството. Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България.

Още по темата

НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели.

Злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустимо! НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма", пишат в своя декларация от партията.

В интервю пред телевизия СКАТ Симеонов нарече протестиращите майки "група кресливи жени, които са изкарали на площада уж болните си деца". Майките, а по-късно и БСП, поискаха оставката на вицепремиера. Премиерът Борисов се извини от името на правителството за думите на Симеонов, а самият той само внесе разяснение какво било цялостното му изказване:

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и те нагли като него.
65
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се да уволня монголоида от правителството.
64
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е единствената държава в света в която е СРАМНО да си ПАТРИОТ !
63
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жило манипулация, думите му били извадени от контекста... Глупости. Симеонов си каза нещата в прав текст, без заобикалии, както и да вкарваш и изкарваш думите му в и от контекста, все едно и също си звучи.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ,които сте с Майките Отивайте и ги подкрепяйте !тея драцаници в коментари никой ни ги вижда ,ни го интересува,ни ги чува
61
0
 
9
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
*** като хотелиерчето е крайно време да се опуш*ат.Щото разправят, че Митьо Уууууучите се опитал да не му снася и .............???????????????
60
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сократис 58Валери е ДЛЪЖЕН да си мери приказките.Народът не е длъжен да му търпи арогантността и агресията.
59
2
 
23
 
! Отговори
уж грешка на езика преди 5 години
До долу БСП 59На Валери много му станаха "грешките на езика".УЖ грешки на езика.
58
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 5 години
Осъждат уж манипулациите на думите му, осъждат тези, които се възмущават от нечовешкото изказване, но самото изказване не. Е..ати солидарност с "лидера".
57
27
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Валери мачкай комунистите. Народа те подкрепя. Дори да му се изcepеш в устата пак ще те подкрепя. Защото това не е народ а cтадо страхливи нeщacтници.
56
19
 
8
 
! Отговори
долу БСП преди 5 години
Грешката на Симеонов е че каза уж болни деца, но това е грешка на езика, а цялата вина за мизерията на хората и в частност на тези използвани от бсп нещастни майки е на ръководството на БСП, които използват трагедията на хората за лични цели! Иначе за всичко друго казано от Симеонов е истина! Аз съм сигурен, че им се дават пари на ден от протестите, няма как правителството да им даде още 150 млн. и те да продъжават да веят черни знамена пред парламента и да поставят все нови искания-всичко е реж
55
18
 
10
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Играта с оставките вече свърши и отдавна не е актуална! След като всеки един от улицата и дори от някое гето имат право на мнение, излъчват го по телевизията и никой не носи отговорност за глупотевини и дори заплахи, които се отправят, то един министър също има право да изрази мнение, дори и да не се харесва някому.Симеонов никого не е обидил а тези, които неправилно го тълкуват или го правят умишлено, или просто им е такова нивото.Който не приема истината е обикновен манипулатор и то безуспешен
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето ви демокрация която се ръководи от управляващите... ТРИЕ СЕ ТУК ВСИЧКО КОЕТО Е ИСТИНА И КОЕТО Е ОСТРО, така моят пост от 43-ти вече е станал 42-ри... НИЩО ЧУДНО, ЧЕ ЖУРНАЛИСТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ Е НА НЕЗАВИДНОТО 119-то МЕСТО В СВЕТА,НИЩО ЧУДНО,ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ ЖИВЕЕ КАТО СКОТ В МИЗЕРИЯ И ГЛАД КАТО В СОМАЛИЯ,НИЩО ЧУДНО,ЧЕ ГО УПРАВЛЯВАТ БАНДИТИ И КРАДЦИ ВСЕ ОТ ЧЕРВЕНАТА ВЕЩИЦА,ЗАЩОТО САМ СИ ГИ ИЗБИРА БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ-някой може ли да ми посочи един от управляващите който да не е обвързан с БКП ?
53
4
 
17
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Тоз Деби.л Симеонов първо плаче, че думите му били извадени от контекста, а после разяснявайки повтаря същото в същия обиден вариант!? На луди ли ни правите или сте толкова некадърни? А смешната му партийка може да е сигурна, че в друг парламент НЯМА да влезе, това беше то! Майките имали "финансова изгода", видите ли?! Безочливи хрантутници партийци!! Симеонката нямаше ли изгоди с граничарите по хотелчетата си?? И кой знае кави още...Безсъвестни измамници...
52
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат срам комунастите, използват тези нещастни хорица за политическите си цели, самите те са виновни за разсипаната държава, но това не ги спира да се катерят дори по трупове ( само какъв вой беше, че убитата журналистка уж е поръчана от властта) за да свалят успешното правителство на ББ и да лапнат милиардите излишъци, които са в хазната! Това са от БСП: крадливи, безсрамно нагли, безочливи, безкрупулни мародери! И тия мошеници искат пак да дойдат на власт?! Никога повече тая гнусна *** да у
51
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов не е европеец. Не е европеец нито по дуx, възпитание, култура и т.нт. и най важното: не е европеец и по произход. Това е един човек наричащ се "патриот" с неясен етнически произход. Този индивид няма европейски черти. Монголоид с кафява кожа.
50
2
 
16
 
! Отговори
Продължение от 43 преди 5 години
Напуснах България по времето на измамникът Костов защото рано разбрах,че червените създават нови партии за да разделят народа и да го мачкат и управляват! Защото разбрах,че българинът никога не може да бъде единен и борбен и единственият начин да заживея добре аз и семейството ми е да стана емигрант и не сбърках! Тук на Запад хората живеят добре защото всеки е националист и за справедливост се борят с единство без значение кой на коя партия симпатизира ! Бягайте от тази кошара Б-я за да сте добр
49
2
 
27
 
! Отговори
Р преди 5 години
Валерката да си ходи да си ходи, че народа ако се събуди..... Тежко му !
48
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на Човека в България е, че се сърди. Бият го по лицето той мърмори че това не е хубаво. Ритат го по главата и той пак казва че не е хубаво. А нормалния отговор трябва да бъде ударят ли те по лицето ти му стоварваш един винкел по главата. С писане по сайтове, с постове по Фейсбук и стотици коментари не става. В Гърция примерно вместо да пишат по форуми излизат на улицата.
47
22
 
7
 
! Отговори
Симеонов е прав! преди 5 години
Истината е, че БСПерастите организираха и субсидираха този протест! Само вижте многобройните черни знамена, черни фанелки, палатките! Няма как тези жени с болните си деца да имат това време и пари за подготовка на този месечен протест, който продъжава въпреки отпуснатите нови 150 милиона за тях! Бесепеерастите нямат никакъв срам, че точно те огло, , сега влазгаха до кости държавата и я разсипаха, за това няма пари за тези нещастни хора, но партията е свикнала с подривната си дейност, когато не е