От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов

Била проведена лъжлива медийна кампания
Обновена: 20 окт 2018 10:02 | 20 окт 2018 10:02, Александър Попов
128
От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният фронт за спасение на България застана зад своя лидер Валери Симеонов след неговото изказване по горещата тема - протестът на майки на деца с увреждания.

"НФСБ остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството. Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България.

Още по темата

НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели.

Злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустимо! НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма", пишат в своя декларация от партията.

В интервю пред телевизия СКАТ Симеонов нарече протестиращите майки "група кресливи жени, които са изкарали на площада уж болните си деца". Майките, а по-късно и БСП, поискаха оставката на вицепремиера. Премиерът Борисов се извини от името на правителството за думите на Симеонов, а самият той само внесе разяснение какво било цялостното му изказване:

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
17
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
Да, за кресливостта не може много да се спори, но проблемът е в сричката "УЖ". Защо му е дошла на устата - тук има 2 момента:- ако тези деца са болни с какъв акъл са изкарани по цял ден "на дъжд и пек" (както се изрази Симеонов) как издържат и допустимо ли е това? - ако децата нямат проблем с подобно натоварване, то сричката "УЖ" не е ли на място?Подобна физическа издържливост все пак е впечатляваща дори за здрави хора!
45
1
 
21
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Абе народ който има невероятната поговорка " Склонена главица сабя не в сече..",си заслужава управниците.Няма как,ние да се заключваме с по две врати,да се напиваме и да си бием жените преди лягане.....-Защо ме бивш?-пита тя-Вдигнаха данъците?-Е защо мен биеш?-Ми кого Мааа?!И така,до там е нашата смелот и мъжество.Затова и селяци,като Вашето Симеонов си мислят,че са наши господари.
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42Валери не служи на интереса на работещите хора.Политиката му на внасяне на чужди работници не е служене на народа.Валери служи на интереса на Велев, Гела и сие. Колко милиона опростиха на Гела? Защо тези пари не бяха внесени в хазната?
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42Айде, стига сте увъртали!Какво е направил Валери досега за ИНТЕРЕСА НА ОБЩЕСТВОТО?
42
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не обърна внимание на употребената дума "УЖ" болни деца. "УЖ" означава, че Валери подлага на съмнение инвалидността на децата. Внушава, че тези деца се преструват. Какъв специалист е той, че подлага на съмнение уврежданията на децата, които са на протеста?
41
1
 
32
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Вчера по телевизията видях как една майка носи болното си дете на ръце, два пъти по--голямо от нея. Майка-герой и се замислих какъв герой съм аз като търпя да бъда лъган и мамен от шайка безхаберници. Дали ме е страх да изляза и да кажа какво мисля? Не не ме е страх. А ти брате до мен страхуваш ли се? Омръзна ли ти да те правят на идио т?
40
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обират ви както партизаните едно време и ви превърнаха в овце,а вие само скимтите тук и по улиците !Какво стана с КТБ-забравихте ?Какво стана с измамникът-крадец Ив.Костов-забравихте ? Какъв е бил едно време Б.Борисов-забравили сте ?Какво стана с БКП - раздели се на ГЕРБ,БСП,Атака,ДПС за да ви превърнат в ОВЦЕ-не се ли сещате за този най-явен уж"разпад"на една партия ?Знаете ли,че здравеопазването в целият ЕС е безплатно само в Б-я не е,защото мълчите и търпите измамите на тези които избирате !
39
25
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 5 години
Така е, Симеонов е избран да служи на народа. Но народът, поне засега, не е само от майки с деца със специални нужди. Следователно, той си върши работата - отчита интереса на цялото общество, особено на тази част която работи и върху която се крепят останалите!
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете с тези манипулации за НФСБ. Значението на тази абревиатура е Национален Фронт за Спасение на Бойко.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
39, той не казва, че не го е казал! Каза, че не се отрича от думите си! Казва да не мрънкате, нищо не можете да му направите и да се грижите за температурата на супата!
36
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гледах му изказването по твкаква манипулация какви 5 лева. симеонов точно това каза в прав текстпълен ***
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия вот на недоверие би трябвало да е за простотия и арогантност! И би трябвало да го предизвика извънпарламентарната опозиция! Ако я има!
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко прав е бил великия Христо Ботев : "Патриот е душа дава за наука, за свобода, но не своята душа братя, а душата на народа" .
33
1
 
22
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Като е казал истината да си подаде оставката! Нали аз ако кажа в същия тон истината какво мисля за теб, веднага ще ме цензурират!
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнението на НФСБ не ни интересува. Валери е избран от народа, да служи на народа.Вместо това, той се сдущи с Велев, Гела, Горанов...
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам депутатите на Атака и НФСБ да ги пратим евродепутати и се отървем от тях! Точно на брой са колкото ни е квотата!
30
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н СИМЕОНОВ АЗ ВИ ПОКРЕПЯМ ,, КАЗАХТЕ ИСТИНАТА
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да поздравя патрЕотите от Атака и НФСБ с последните им дни в парламента. Огледайте го хубаво направете си малко селфита защото на другите избори сте вън.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много станаха издънките на В. Симеонов. Многократно се бездействаше и се омаловажаваха неговите гафове. На търпението спрямо проявите му, той отговаряше с още по- голяма агресивност, арогантност и безсрамие.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПатрЕот власт не дава майна :) захапал го е като куче кокал :) как ще пусне като знае, че му е за последно :)