Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?

Бившият премиер нямал предложение да става конституционен съдия
21 окт 2018 12:21, Красимир Ангелов
171
Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?
Снимка: Булфото

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург срещу страната по казуса с царските имоти, обяви бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков в "Тази неделя" по bTV.

Още по темата

Юристът бе категоричен, че това би било шамар за българската държава, която в последните години губи много дела в съда в Страсбург.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита Герджиков.

"Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна бившият председател на Народното събрание.

По думите на Герджиков, след като НДСВ е напуснало властта, следващото Народно събрание вместо да направи това – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти.

"Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън", отбеляза бившият служебен премиер.

Той заяви още, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
34
 
! Отговори
а преди 5 години
Може ли цар да е премиер на демократична република? - Такова нещо по света няма, но в България се случи! Достойно за Гинес! Мадридският комарджия продаде ордените на дядо си, а сега иска да придобие нещо, което не му принадлежи и може би да го продаде!
113
5
 
26
 
! Отговори
men преди 5 години
върнете му ги бе. тоя боклок нема пари да си плати да му окосят ливадата камоли да ги подържа. най вероятно както и с вековните гори, ще събори бараките и ще продаде земята и ще отиде на ротативките на централна гара.
112
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Симеон: Нямам материални имуществени претенции към България"https://youtube/watch?v=U1wkeWjAniI
111
3
 
28
 
! Отговори
Гьонсурат е! преди 5 години
Чете ни коментите и не трепва - презира ни поне колкото дедо си Фердо! И Кеворкян го жили като стършел - този само примигва на интервали..А с каква вяра и любов го срещаше народеца преди 20 години?! Наистина - поне в гьонсуратлъкът е истински ЦАР!
110
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?"Не съм убеден, че няма никаква собственост. Освен ако не искаш да ни кажеш, че през последните 70 години е живял на улицата... :D
109
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Престолонаследникът", "царя", "министър-председателя", "премиера"... почнах да се сбърквам.
108
5
 
40
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
През цялото управление на Царя,с неговите юпита и голтаци,днес е видно,че Царят не е гол,Царят е беден,гол и бос!Царю честити,какво остана за този български народ?Засрами се изеднико!
107
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не го е гонил,както той се опита да манипулира и лъже.Наяде с маса пари,с имоти,изсече горите,не мисли за народа,а за личните си интереси и алчност,а и е прахосник,като дядо си,а не създател.Нищо против нямам да живее в България,но стига вече да точи и смуче от държавата,да си купи личен имот с лични пари или да си построи сам,а може и тези които крадоха покрай него да му построят.Държавата няма пари за пенсионерите,децата и гладуват,това никога не го е трогвало.
106
5
 
33
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Как може Царя да няма никаква собственост? - ?????? КЪВ ЦАР, НЕ ЗНАМ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ТАКИВА НАПОСЛЕДЪК
105
4
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Помощ, ограбиха Царя..!
104
5
 
35
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Когато идваш за да оправиш БЪЛГАРИЯ за 800 дни,а и нямаш никакви имотни претенции иднес си едва ли не последния голтак то какво ли остава - НАПРАЗНО СИ СЕ БОРИЛ ЗА СВОБОДА,ОСТАВА ДА ТИ ВЯРВА И НАРОДА,май за това идва реч!Наглец!
103
5
 
42
 
! Отговори
ined преди 5 години
Единствената придобивка която заслужава да отнесе "царя" е як ритник в ГЗ.А на целия му слугинаж който го докара и забогатя покрай него - конфискация на имуществото и по два ритника в ГЗ
102
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо царчето не е спечелило още никакво дело дори и в Страсбург, така че госин професоре си заври сълзите където искаш.Второ, като си се затъжил видите ли останал без никаква собственост, ами вземи и му дари цялата своя движима и не движима собственост, аз се наемам да платя таксите по прехвърлянето.
101
2
 
34
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
До АнонименИнтересно, а как стои въпроса с имотите на Иван Асен II,или поне на Шишман-------Така е,ако и ние се върнем в миналото и искаме имотите на цар Иван-Асен втори,целия Балкански полуостров трябва да поискаме,защото е бил негов и на България.
100
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой още живее в отминалите мрачни фашистки години и не разбира,че отдавна сме република!РЕПУБЛИКА,републиканци сме,така е записано и името на държавата - Република България.
99
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, а как стои въпроса с имотите на Иван Асен II,или поне на Шишман.
98
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гврджиков - конституционен съдия? Идеално, пак могат да му сложат същия бутафорен компютър, пардон "телевизор", и пак нямаше да разбере цял мандат как се включва.
97
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли как е взел тези имоти?Когато е бил министър-председател е висял на главата на хората от които зависи даването на имотите,те са се принудили да му ги дадат,защото той е държал властта и службите в ръцете си.Не по закон,а по принуда,чрез изнудване.По-страшното е обаче,че с даването на тези имоти искат да отпадне закон,който осъжда дядо му и баща му за извършени маса кървави престъпления.
96
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е роден и какъв е произхода на прадядото на Симеон Сакскобургота? Защо България е дадена на германска княжеска династия потомци на саксонски род Ветини? Това никога не се е дебатирало или учило в училище.Ето затова сме сега в такива срамни ситуации ,народа вместо да избере демократично западно общество сме избрали монархо диктаторско чуждо владичерство!Българският народ му помогнали да се освободи , но робското мислене останало .
95
4
 
29
 
! Отговори
Тътен преди 5 години
В Гърция, Румъния не върнахана изгонените крале имотите. Също.и в Италия наследниците на Виктор Емануил не получиха и едно парче земя. Не сме единствените, които като република правим отказ, само че у нас веднъж му дадоха имотите.