Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?

Бившият премиер нямал предложение да става конституционен съдия
21 окт 2018 12:21, Красимир Ангелов
171
Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?
Снимка: Булфото

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург срещу страната по казуса с царските имоти, обяви бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков в "Тази неделя" по bTV.

Още по темата

Юристът бе категоричен, че това би било шамар за българската държава, която в последните години губи много дела в съда в Страсбург.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита Герджиков.

"Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна бившият председател на Народното събрание.

По думите на Герджиков, след като НДСВ е напуснало властта, следващото Народно събрание вместо да направи това – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти.

"Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън", отбеляза бившият служебен премиер.

Той заяви още, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
28
 
! Отговори
Р преди 5 години
Този сигурно още е във Враня. Няма ли някой съдя изпълнител да отиде да му извърши багажа и да сложи катинарите. Ей нагло Деде .
93
0
 
20
 
! Отговори
Granik преди 5 години
Не съм наясно,но съдът в Страсбург би наложил санкция на България, но не може да отмени решението на български съд . Така ли е?
92
3
 
26
 
! Отговори
59187 преди 5 години
За какво му е на президнета да предлага такъв мазен подлизурко за конституционен съдия! Достатъчно е да се запознае човек с мнението му за имотите, към които сакскобургготски има претенции, за да схване, че и като юрист не е читав.
91
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сведение на Герджиков, нашият цар Симеон е живял преди 1100 години. Владял е, управлявал е, но фамилията му в момента няма имоти, тъй като последният владетел от крумовата династия Петър получава инсулт заради нахлуването на руски бойни дружини, и умира. Децата му Борис и Роман са държани в плен в Константинопол, единият е убит със стрела при опит да се върне в България, другият е бил скопен.
90
3
 
23
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Който му върне имотите,си вкарва автогол и става политически труп. Второ никой не споменава ,че половината имоти ,ще вземе сестра му,която е много по злобна от него.
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ни са знайВЕКОВНАТА ЗЛОБА НА РОБА.....................Няма ли да измрете най-сетне!--------Само за тези думи,може и нищо да не получи накрая и да плати данъци.
88
9
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Дайте му имота,дори и да не е негов,защото ще го разсипят политическите хуни!По-добре той да го държи,за да се запази за поколенията.
87
4
 
22
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тези имоти не са на царя и той обяви гласно и твърдо,че няма материални и имуществени претенции.Но ако Цвъ или други от герберите искат тези имоти,по-добре да си останат на царя,макар и да не са негови.Защото най-много да ги бетонират или ги разсипят.
86
7
 
33
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
До кога ще ни занимавате с тоя лъжец,с тоя безсрамник.Да беше дошъл само да си потърси имотите е едно но не и да излъже толкова народ че ще го оправи за 800 дни.А Герджиков стига е *** а да му купи със свои средства един имот и да му го подари.Мошеници
85
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
Царят няма абсолютно никакви документи за тези имоти.Представя едно старо писмо,с което майка му е искала 3 милиона от Русия и не се знае дали са дадени изобщо и ако са дадени дали с тях са платени тези имоти.Има един списък с отнетите имоти в държавна полза,който не е нотариален акт и в който е включен двореца(интендантството),но де факто те са живяли в този дворец,преди да си заминат и затова пише че е отнет от тях.Но ако Цвъ иска
84
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв цар е този *** ,ние сме република 70 г .Царят е тотален измамник дошъл за бащиният си която е отнета при смяната на форма на управлението .Това е юридически акт защото Герджиков тоя цар е имал имотите си защото са придобити следствие на монархическата форма на управление ,а не са купени от него и баща му и дядо му !Всичко отпада след като ставаме република .
83
24
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
ВЕКОВНАТА ЗЛОБА НА РОБА.....................Няма ли да измрете най-сетне!
82
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците, гърците и сърбите му взеха имотите. Да събира войска от каролевци и герджиковци за освобождение на имотите си.
81
3
 
42
 
! Отговори
гкхб преди 5 години
Поредния лакей на царя.Чудя се само де е ония къв бешееее....а сетих се Каролев че не е ревнал още и той за царя.Ми Герджик, от де да има собственост тоя бе???Нали фамилията му дойде с един куфар у Българията. Кво донесе с тоя куфар че да има сега некви претенции за собственост. Да не говорим че навремето преди да се върне се изтъпани пред цяла България и заяви че нема никви материални претенции към държавата а сега реве кът набодено мече за имоти.То бива бива наглост ама туй вашто граници нема.
80
9
 
5
 
! Отговори
MEN преди 5 години
AMI,MOZE-ZASHTOTO MU SE SLU4I NESHTASTIETO DA BADE ZAR NE NA SHVEDITE NAPRIMER,AMI NA BALGARITE. SEDNALI DA UMUVAT ZA ZARJAT!? AMI IMOTITE S VSI4KI IZPRANI PARI NA MUTRI I TEM PODOBNI...ZA TJAH OSHTE LI UMUVATE.SRAM I POZOR,NO TOVA E POZNATATA KARTINA V BALGARIJA,OT KOJATO NIKOI,ZA SAZALENIE NE SE SRAMUVA.
79
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Герджиков-само истината!
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилното е европейския съд да затвори устата на гладните нерези в БГ! И на джендърите оплюващи всичко и всички!
77
2
 
42
 
! Отговори
От кадя на кадя? преди 5 години
Ами може,Герджиков!Може!Малко са комарджиите,които имат имоти!А наш дедо Мони Горскио също има.Чамкорията дето изсече до корен е негова,нищо че вече прилича на лунен пейзаж.
76
5
 
17
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Тогава ще сложи пазачи мрежи и навсякъде ще касира пари за вход и ще направи увеселителни паркове тип Октобер фест! Ще събира и всички покерджии като в Лас Вегас! Варианти много..може и Ваканционно село и къмпинг да сложи!Вие само му дайте имотите които бедния бг народ е Подарил на дядо му!
75
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Симеон и фамилията му са "господствали в политическия живот". В политическия живот е господствал Тодор Живков и фамилията му - каква собственост трябва да признаем на наследниците на Т. Живков по същата логика?