Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?

Бившият премиер нямал предложение да става конституционен съдия
21 окт 2018 12:21, Красимир Ангелов
171
Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?
Снимка: Булфото

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург срещу страната по казуса с царските имоти, обяви бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков в "Тази неделя" по bTV.

Още по темата

Юристът бе категоричен, че това би било шамар за българската държава, която в последните години губи много дела в съда в Страсбург.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита Герджиков.

"Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна бившият председател на Народното събрание.

По думите на Герджиков, след като НДСВ е напуснало властта, следващото Народно събрание вместо да направи това – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти.

"Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън", отбеляза бившият служебен премиер.

Той заяви още, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
1
 
! Отговори
Gorskiq преди 5 години
Toz smeshnik da si pali pashmagite i dim dago nqma.
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
истинска ***
152
4
 
18
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
А Герджиков не се ли терзае за обикновенните български граждани? Роми им завземат къщите. Общините и държавата обслужват определени райони - частни квартали и държавни около частните? Той участва активно в създаването на закони в ущърб на населението. И има наглостта да изразява публично мнение!
151
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има как - като проиграеш всичко по казината в Монако :)
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гражданинът(като всички нас-или поне така се води по конституция) е свободен да се включи на пазара на имоти по всяко едно време :)
149
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царят е гол
148
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно правомерно и справедливо ще е Симеон да осъди държавата в Страсбург , защото казуса с Врана си беше истинска гавра, достойна за най-мрачните години на комунизма. Да не говорим какъв срам и позор ще е това за страната ни в международен аспект. И много моля главочите тук, преди да изръсят поредния тъпизъм, да вземат малко да се запознаят с факти и събития и да прочетат Търновската конституция. Ако не, да си седят там в гьола и да си сърбат ракията...!!
147
4
 
5
 
! Отговори
Джеф преди 5 години
ДС викнаха царя за да свалят Костов. И сега и Костов и царя са прецакани. Така че сделка с ДС е сделка с дявола. Нашето царче ще се сети.
146
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината седесари си бяха монархисти. Сега вече няма СДС, няма и монархисти. Има шепа царедворци като Герджиков и крадливите юпита, все деца на комунистическата номенклатура.Само съживяването на Белене в края на 2002 г. показва чии интереси защитава Кобурга.
145
1
 
7
 
! Отговори
Мрънкащо старче преди 5 години
Да си построи дворец
144
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата им фамилия само национални катастрофи,кръв,мъчения,убийства,кражби донесоха!И за капак ни домъкна тиквата и диктатура в страната,никакви имоти няма да получиш,България е ПРОДАДЕНА заради теб и любимата ти тиква!https://bultimes/tova-e-dogovorat-za-zaem-ot-8-miliarda-evro-s-tozi-dogovor-direktno-se-vkarva-borisov-goranov-i-tseliya-gerb-v-zatvora/Ще хванеш на Марко топките.
143
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма цар и един юрист трябва да знае това. България е република с парламентарно управление. Позорно е, че слугите му още тровят пространството, даже след толкова години. На подобни хора не бива да се дава трибуна.
142
4
 
25
 
! Отговори
некой си преди 5 години
цара да духа супата да си търси имотите в казината и пъбовете на мадрид
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подробности може да прочетете в книгата на проф. Вл. Петров "Необходимата истина за царската институция"
140
1
 
29
 
! Отговори
историк преди 5 години
Последният български цар е Борис 3, Симеон НИКОГА не е интронизиран, за какъв цар става дума?
139
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези имоти той няма никакъв натурален акт или документ.Имотите,които са му дадени е било под натиск и изнудване върху лица от които е зависило това,а не по законен ред,като той е следял непрекъснато процеса и е присъствал на решенията.Двореца Враня е бил на интендантството,но когато навлизат руските войски,Симеон и семейството му са настанени да живеят там,охраняват ги български военни,руснаците не са имали достъп до там.Подробносто може да прочетете в книгата "Необходимата истина за царскат
138
3
 
34
 
! Отговори
стар комунист преди 5 години
А бе, Герджиков много си се закахърил за тоя мадридски пройдоха?Тоз некадърник цял живот не събрал никакъв имот и сега на стари години се сетил, че може и той да издои България като поредния грабител и крадец .Хайде ,престанете да се занимавате с него и си го пратете по живо по здраво в любимите му казина! Да беше работил щеше да спести като всеки нормален човек ,а не да се прави на интересен тук.
137
2
 
32
 
! Отговори
ВЕСЕЛЯКА преди 5 години
Герджиков малко да се засрами-той най-добре знае какви кражби бяха извършени по време на управлението на г-н Кобурготски-основния мотор на кражбите бяха министърчетата му,ръководени от сина му
136
2
 
17
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
Ей тъй може!Стига рефтуни Симба Сакси!Има една мера ама треба мотика... ако искаш на концесия?!
135
3
 
28
 
! Отговори
пишман цар преди 5 години
Как може Бай Тодор поне един завод да няма? Аре писна ми от този Симеон!