Земеделие, кибер сигурност... България и ОАЕ с договор за партньорство

Има съвпадение на програмите на двете правителства, посочи Борисов
Обновена: 21 окт 2018 20:16 | 21 окт 2018 19:17,
161
Земеделие, кибер сигурност... България и ОАЕ с договор за партньорство
Снимка: МС

България и ОАЕ ще подпишат Стратегически договор за партньорство каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби. Борисов очаква договорът да бъде подготвен и подписан до края на годината.

Още по темата

По-рано днес Борисов, който е на официално посещение в ОАЕ се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, както и със заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на ОАЕ шейх Сайф бин Зайед Ал Нахаян.

Разбрахме се обаче веднага да работим в сферата на изкуствения интелект, цифровата икономика, дигиталните технологии и кибер защитата, добави Борисов, цитиран от БТА. На срещите днес са били обсъдени възможностите за сътрудничество в земеделието и животновъдството, сигурността и други.

Даването на перспектива пред Западните Балкани за членство в ЕС има силен отзвук и в ОАЕ, посочи Борисов. Нашето добросъседство и желание за мирни и проспериращи Балкани, както и етническата ни толерантност, се радват на голям интерес посочи Борисов.

"Престолонаследникът каза, че се интересува, цитирам, от нашата велика държава и това какво е постигнал българският народ", каза Борисов. Има съвпадение на програмите на двете правителства и затова подготвяме този договор за стратегическо партньорство, посочи Борисов.

Заради прехраната и диверсификацията на тяхната икономика ОАЕ има споразумения с някои от държавите в нашия регион, каза Борисов. Държавите на Балканите заедно обаче може да направят много, особено в областта на животновъдството и на земеделието, подчерта Борисов.
Ние сами не можем да доставим толкова агнета, колкото те желаят, но заедно с останалите държави от Балканите можем да работим в тази сфера и така да сме конкурентни на Австралия и на други доставчици, добави премиерът.

Темата с прехраната е на дневен ред и в Африка, а ние имаме възможност на Балканите да произведем много, посочи Борисов.

На срещите на премиера в Абу Даби са били обсъдени и сигурността и борбата с тероризма. Направихме добра координация между специалните служби и правозащитните органи, имахме среща и с вътрешния министър на ОАЕ по темата на обмен на информация за пресичане на тероризма, каза Борисов.

Престолонаследникът Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е изпратил на среща с Борисов шефа на инвестиционните фондове на ОАЕ шейх Мансур, който е и собственик на Манчестър Сити. От него е дошло предложение в Академията за млади футболисти в Манчестър да бъдат изпратени 10 - 20 - 30 футболисти и треньори, каза премиерът.

С финансовия министър Владислав Горанов е обсъдена визита от страна на представители на ОАЕ, които да се запознаят с нашия опит в сферата на образованието и изкуствения интелект да видят нашите университети и БАН и други училища, откъдето наши ученици печелят олимпиади, информира премиерът.

Утре отиваме да се срещнем с премиера на Дубай и неговите министри, а после заминаваме а Египет, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за това ли избиха животните на хората в Странджа, за да ги задължат да се откажат от традиционите българските породи овце, за да започнат да отглеждат мюсюлманската порода овци "Аваси" защото мюсюлманите друга порода непризнават.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обърнете и внимание на къде отива българския и румънския износ на пшеница, за Египет и от там за цяла Африка, правят деца и ги пращат да завладяват Европа. Моамар Кадафи си го е казал, ще превземем Европа с нашите жени който раждат.
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще им помагаме да се развъждат и техните гени и религия-традиции да завладеят света. А във същото време еколозите мрънкат за глобалното затопляне, ама никой не сме е думичка да изрече за болните амбиции на индивиди които са тръгнали да превземат света чрез раждаемоста и скандирания за човешки права.....
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кибер защита на българската мафиотска прослойка в Дубай и освен че ще им правят чадър, ще ги хранят и с крехко агнешко.
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако могат да му присадят мозък, но пак няма да стане интелект.
129
0
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Голите обещания на Борисов ги знаем. То не беше газов хъб, то не беше находище в Черно море, даже по едно време обещаваше писта за Формула 1 да направи.За 10 години управление на ГЕРБ се наслушахме на високопарни приказки, а резултатите рехави.България изостана още повече от другите европейски държави.Вече се равняваме по страни не от третия, а от четвъртия свят.Така че и посещението в ОАЕ няма да даде по-добри резултати.Изкуствен интелект ?На Него даже естествен му липсва ! :)
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква кибер сигурност! Преди пои - малко от месец разбрах,. че в 2 областни града в България откриват ПЪРВИТЕ циско академии! Това в края на 2018 година!
127
0
 
11
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Брей-какви чудни думи...искуствен интелект ...не можело да доставим агнета(можем но никой не те оставя да ги изнасяш ).ОАЕ искат да закупят земя в България и сами да си гледат животни не да плащат за тях, пари имат само продажниците трябва да им продадат обезселените райони.
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТатяна Дончева e селски шибек и не разбира от политика
125
0
 
18
 
! Отговори
Ай Ти преди 5 години
Точно преди 2-3 години, наш Борисов щеше да праща Ай-Ти -тата на къра да пасат овце, днес се е размечтал за изкуствен интелект.... . ... . . .Не знам за изкуствен интелект, ама естествен ако можехме да му налеем някакси на тоя нахалник, нямаше да е зле.. Както и да е - загубена кауза
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние сами не можем да доставим толкова агнета, колкото те желаят" - ами ще им изнесете и прасета :D :D :D
123
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Корнелия била обещала да възстанови държавата, след опустошенията на ГЕРБ.Нека допуснем, че е искрена в намеренията си Само че няма шансСлед Боко не е ясно изобщо ще е възможно ли да се възстанови България.1 милион работещи ще трябва да хранят 6 милиона други, а и да плащат десетки милиарди външни дългове.След Боко дърпаме шалтера, който и да дойде Добри Божилов, Фейсбук"Изгонихте всички с диктатурата си,смазахте+унищожихте и население и държава!
122
0
 
4
 
! Отговори
Да ги е преди 5 години
"Корнелия била обещала да възстанови държавата, след опустошенията на ГЕРБ. Нека допуснем, че е искрена в намеренията си Само че няма шансСлед Боко не е ясно изобщо ще е възможно ли да се възстанови България.1 милион работещи ще трябва да хранят 6 милиона други, а и да плащат десетки милиарди външни дългове. След Боко дърпаме шалтера, който и да дойде Добри Божилов, Фейсбук"изгинихте всички с диктатурата си!
121
0
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
до долнияПич, не го мисли Тиквата.Той си е подсигурил милиарди в чужди банки, офшорни фирми и недвижима собственост в чужбина.Когато дойде ден ромите да нападнат и последната крепост София, бате ви Тиквун ще се качи на Фалкона и ще отлети за някое райско кътче по света.Ние да му мислим какво ни чака !Ние, децата и внуците ни !Само, който не е живял в близост до ромско мнозинство, той не знае за какво става въпрос ....А, по всичко личи, че господарите на Тиквун ще направят тук Ромландия.
120
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, Боко Изкуствения Интелект... УСПЯ ЛИ ДА ИЗЧИСЛИШ,ЧЕ 500К РАБОТЕЩИ СА НУЖНИ ,ЗА ДА ИЗХРАНЯТ Р0МСКИ ЛЕНТЯЙ? СЕГА БИЯТ ПОЛИЦАИ,ЛЕКАРИ И УЧИТЕЛИ. УТРЕ ЩЕ ВИ ПОЧНАТ И ВАС ПОЛИТИЦИТЕ. О, ТОГАВА... ТОГАВА ЩЕ ТИКВО ИНТЕЛЕКТ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ,ЧЕ СИ ИЗПУСНАЛ КОНЯ У РЯКАТА И ВЕЧЕ ДОРИ ИИ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ.България е на прага на финансов и социален колапс.Ромите изнасилват и убиват млади бели жени. Нищо не работят. Бият доктори в болниците. Бият учителки в училищата.Боко, за къв ИИ ми говориш? Как щ
119
0
 
7
 
! Отговори
Дд преди 5 години
Добре,че "Трите Папи с ИИ" реши да отпусне някакви си там стотина милярда,че какво щяхме да правим? Никога нямаше да имаме ИИ.Аз предлагам на Боко да запретва ръкава, да сглоби два ,три квантови компа и да изкопа всичките биткоинти и да направи БГ супер богата империя за има няма една седмица.На втората седмица, Боко ще направи изкуствен интелект с три реда код и едно нелинейно уравнение.Трета седмица, Боко ще направи хипер двигател. Ще отиде на гости на извънземните. Четвърта седмица, Б
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Изкуствения Интелект. Това е поредния му прякор.Боко,я кажи ти ИИ ли си? Боко, *** при Гугал. Ще ти дадат 100 милярда ако успееш да преведеш думире на техния ИИ.Гугъл уж научили техния ИИ да говори. Само,че вече две години се опитват да преведат думите му и не могат. Положението Боко и ИИ е подобно,че даже по-зле. Боко,можеше да кажеш нещо умно за ИИ като:"Да,оставим попската щерка да бъбри за ИИ,щото и нейните внуци ще ударят камбаната,но още няма да има ИИ".
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бок0000, събра ли 295 милярда? Нали каза,че ще дадеш колкото арабския принц даде? 5 милярда имаш от КТБто. Ясно! Останалите 295 от Брюксел ли ще вземеш ? Боко, ти си цял Изкуствен Интелект.Ако някой ти е казал да копираш Меркел. Излъгал те е. Стана за смях. Първо,оная бабичка е физик и попска дъщеря. Ти къв си? Едно време компири с баща си сте копали и яли. Второ, бабушкерата има 300 милярда. А,ти кво имаш? Един кръг с 5 милярда и то поделени с Кой. Трето! Гугал не могат да разберат техния ИИ
116
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на пазара трудно ще откриеш и една българска чушка ама ще помагаме на ОАЕ в пустинното земеделие. Най--разгащената и гостоприемна държава на руските кибератаки е България, но ние ще им даваме технологии как да се затитават от кибератаки. Айде прибирай се в Банкя да слагаш киселото зеле.
115
0
 
12
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Ирландски агънца с печат от 1979 година , далаверката си я бива,щом ний ги ядем значи сичко е точно.