Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов

Ако действал силово щял, да хвърли страната в хаос
Обновена: 22 окт 2018 16:18 | 22 окт 2018 15:23, Камелия Цветанова
371
Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няма да иска оставката на вицето си Валери Симеонов, защото това би означавало да хвърли страната в хаос.

Още по темата

Той е на посещение в ОАЕ и оттам коментира поредните скандали в "Обединени патриоти". Сред крехкото примирие, което постигнаха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и Симеонов през септември, страстите отново се нажежиха заради изказването на вицето по адрес на протестиращите майка на деца с увреждания.

Симеонов ги наречи "кресливи", а децата им - "уж болни", което изкараха на протест под прозорците на властта не само майките и провокира Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет на ГЕРБ-Обединени патриоти, в което премиерът да се включи с конферентна връзка от Дубай и да бъде разгледан въпросът с "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", коментира той, цитиран от "24 часа".

Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

"По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията", настоя Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.

На бележка от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка премиерът отсече: "Аз имам телефон, нека ми се обади".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
64
 
! Отговори
българин преди 5 години
Естествено , че няма да иска оставката на оня помiяр , защото той е същия като него ! И той би изрекъл същите обиди , само дето не е толкова хептен *** и се научи да се сдържа !!
9
10
 
71
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Бойко е пътник.
8
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Добър вечер драги зрители! Спите ли?" Имате премиер в тежка зависимост от няколко лумпенизирани елемента на които самият той е дал власт да дивеят над народа както си искат. И този говори за някаква "конструкция"? Конструкцията е ясна - сам ще падне от стола. Затова ви плаши с Апокалипсис хаха. Не можеш да си видиш лицето Господинче защото си го заврял в задниците им.
7
4
 
38
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Народна мъдрост: КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА ПРЕЗ 9 БАИРА СЕ НАДУШВАТ!П.ПБез коменар
6
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе-хе баце пак се опитва да излезе сух от водата не можел еди кВо си та той е премиер той назначава, той уволнява.
5
3
 
52
 
! Отговори
Изкривен винкел преди 5 години
ВинкелУ си отива, Тиквун няма силици да го спаси.
4
7
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахахха! Гласувайте пак за ГЕРБ! Бойко би се прегърнал и със Сталин и Хитлер и с касапина от Лион, само и само да остане на власт!
3
4
 
62
 
! Отговори
Идилия преди 5 години
Това е добър стопанин. Пуделът му се изпишкал на знамето, ама той си го обичка и си го гушка. И пържолки му подхвърля, а пуделчето скача и весело джавка: Бау-Бау!!!
2
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тОГАВА бОРИСОВ ДА СЕ маха !!!
1
5
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, Бойко само за власт мисли, понеже се смята за император. Помните ли като беше на власт Орешарски, Баце се появяваше тук там - брадясал, сън не спал, на призрак приличаше. На практика той свали Ореха с преврат след платените простести, за които дори в последствие сам призна, че е организирал с младежкия ГЕРБ. Това обаче на никой не направи впечатление. Смее ли някой да го пита.