Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов

Ако действал силово щял, да хвърли страната в хаос
Обновена: 22 окт 2018 16:18 | 22 окт 2018 15:23, Камелия Цветанова
371
Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няма да иска оставката на вицето си Валери Симеонов, защото това би означавало да хвърли страната в хаос.

Още по темата

Той е на посещение в ОАЕ и оттам коментира поредните скандали в "Обединени патриоти". Сред крехкото примирие, което постигнаха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и Симеонов през септември, страстите отново се нажежиха заради изказването на вицето по адрес на протестиращите майка на деца с увреждания.

Симеонов ги наречи "кресливи", а децата им - "уж болни", което изкараха на протест под прозорците на властта не само майките и провокира Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет на ГЕРБ-Обединени патриоти, в което премиерът да се включи с конферентна връзка от Дубай и да бъде разгледан въпросът с "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", коментира той, цитиран от "24 часа".

Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

"По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията", настоя Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.

На бележка от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка премиерът отсече: "Аз имам телефон, нека ми се обади".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари