Две нарушения и... строителният надзор те оставя без лиценз

Със 163,5 млн. лева от Европа купуваме 400 линейки
1
Две нарушения и... строителният надзор те оставя без лиценз
Снимка: Булфото, архив

С промени в ресорна наредба се обмисля отнемането на лиценза за строителен надзор да става при две, а не както е сега при три нарушения от страна на фирмата. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Още по темата

Целта на промените е да има ефективен контрол по време на целия инвестиционен процес и като ангажименти по оценката на проекта, и като задължения по време на изпълнението на строителните дейности, допълни тя.

По-рано днес в присъствието на Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на оперативна програма "Региони в растеж" Деница Николова подписаха договора за изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ в страната.

Проектът се финансира с безвъзмездна финансова помощ по "Регионална здравна инфраструктура" на обща стойност 163,5 млн. лв. Предвижда се по него да бъдат купени 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, както и да бъдат обновени 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа. С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура.

Той ще се изпълнява на територията на цялата страна и обхваща 237 обекта от системата на спешната помощ. Срокът за изпълнението му е 36 месеца.

Министър Ананиев подчерта, че проектът ще доведе до преструктуриране на системата на спешната медицинска помощ, ще повиши ефективността от функционирането й, ще подобри качествата на медицинската дейност в спешните случаи и ще позволи приближаването възможно най-близко до пациентите с тези 237 точки, на които ще бъдат разположени органите на спешната медицинска помощ.

Изпълнението на този проект ще ни позволи да направим и преструктурирането на болничната помощ, каза здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж влизам да чета за строителен надзор, а всъщност чета за линейки. Не че е маловажна новината, ама защо така две в едно ?