НСО поряза Симеонов, той ще пита Радев за Доган

Вицето иска сметката: Колко струват гардовете му?
50
НСО поряза Симеонов, той ще пита Радев за Доган
Снимка: Булфото, архив

НСО отказа да предостави информация на вицепремиера Валери Симеонов за охраната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Още по темата

Симеонов изпрати въпроса си до НСО на 17 септември. Той поиска да знае на какво основание, колко пари са изразходвани и колко души са ангажирани за охраната на Доган, който се оттегли от активната политика.

След като от службата за охрана са порязали вицето, той се попита от социалната мрежа Facebook президента Румен Радев "защо НСО продължава да пази Ахмед Доган толкова години, след като той не е на публична длъжност".

"НСО отказа да ми предостави информация защо охраняват Ахмед Доган и колко средства са изразходвани за тази цел. От службата ми обясниха, че нямам неограничен достъп до класифицирана информация и не съществува обективна нужда аз да знам това.

Дори ме предупредиха да не разгласявам това, което така или иначе не знам. Безспорен е огромният обществен интерес по въпроса защо Национална служба охрана пази бизнесменът Ахмед Доганвече повече от 5 години след излизането му от политиката и над 10 години след излизането му от реалната власт", пише Семеонов.

"Тъй като съгласно чл. 5, ал. 1 от ЗНСО службата е подчинена пряко на Президента на Република България, ще отправя тези въпроси към Президента Румен Радев, очаквайки този път точен и изчерпателен отговор, с оглед отговорността пред обществото и институционалните му правомощия", допълва той.


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 4 месеца
Щото Доган излезе по българин от теб, смешник, затова, защото защитаваше България пред Турция, а не кат теб продажник
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доган не се продаде на Ердоган за разлика от Местан !По начало не законово да го охраняват но в Бългрия политиците си правяткаквото им изгодно!Радев и силно зависим от БСП и сега прави партия за да се отдели от лошия имидж на БСП но със същите хора зад кулисите!
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ми казвайте, че като български данъкоплатци искате наистина НСО да охранява Доган? средства за лимузини, физическа охрана, гориво и т.н.??? ЗАЩО??? Нека поне си похарчи част от откраднатите пари, за да се пази сам!
Защо не ме пазят мене от НСО? А Митьо Очите, защо никой не го пази - същия мафиот, ама на по-ниско ниво. За него няма и опасност да го убият ???
Щом държавата започне да пази открито "мафията", значи мафията е държавата.
Толкова жалки институции, които не спазват законите НЯМА!!!
38
4
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 4 месеца
Айдуци като В.С. трябва с тоягата да се те*ат!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 20 питай Бойко за Доган. Той знае всичко. И Доган знае всичко ...
36
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 4 месеца
АМи знам какво ще стане и ел президенте ще го отреже, както Симеоново отряза всички с отказа си да подаде оставката си ... толкова е просто
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
После защо му се организират на Симеонов протести от преизподнята... На кого ли не е бръкнал в спокойствието, да е само Доган. Ами РПЦ, ами нефтянниците с имперските интереси..?
34
20
 
20
 
! Отговори
Боро преди 4 месеца
НСО ако не пази Доган и някои го убият половината българия ще премине към турция защото са турци а симеонов и карачанов да си подадат оставка
33
11
 
20
 
! Отговори
Евря преди 4 месеца
Всички които подкрепят В Симеонов да поддадат. Остава
32
13
 
23
 
! Отговори
Дотук ли стигна преди 4 месеца
Наглостта ти, "патриотичен" измекярино? Искат ти оставката, а ти най- нагло и безочливо отклоняваш темата? Нима тази безнаказаност, поне до този момент, не ти дава някакъв, поне първичен сигнал за това какво трябва да очакваш, ма.лоумнико?
31
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доган се оказа патриот. Спаси ДПС от Ердоган. А този дърдорко и клюкарко е политически клоун.
30
8
 
2
 
! Отговори
Мария преди 4 месеца
УЧЕНИКА НА МАКИАВЕЛИ СЛАГА ВСИЧКИ В ДЖАБА СИ.
29
5
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 4 месеца
Kade e tazi marha Dogan.Kakvo stana s negovite firmi ot obra4i, kadeto ograbixa nas balgarite.Bravo gn.Simeonov.Xybav vapros.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доган и Вълка основаха хидроложка фирма - https://bivol.bg/dogan-wolf.html
27
2
 
5
 
! Отговори
ДО 27 преди 4 месеца
Сам си отговаряш на Въпроса .
26
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпроса е добър и макар че смятам тоя цирей Симьонов за вреден заедно с Тиквата и Шкембелията, заслужава поздравление в случая.
По-онтересен е въпроса ЗАЩО Шапкаря досега сам не е задал въпроса още повече че НСО е под негова опека което значи че ....Шапкаря пази Феса.
Е сега стана тя каквато стана.
Оставка!!!
Шапкаря OUT!!!
25
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
" във факти.бг:
Турската мафия се разраства с благословията на Тиквата .
Държавата няма да се оправи скоро а по зле ще става"
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не може да се закача с УБО (сега НСО), което на времето си беше по-хищно и от ДС. За "прозрачността" на службите отговаря президента, а той много държи на "прозрачност", нали?
Хидроинженерът е завършил първия випуск на измислената специалност "културология" във Философския факултет, че чак го докторосаха, следователно е изключително компетентен по всякакви дела, включително прозрачността на финансовите сношения с Турция и Русия.Че наш Валерко тръгнал да гъделичка Румен-Умен и Доган-Поганец
23
0
 
31
 
! Отговори
Гашо преди 4 месеца
Да. пита бялата златка, тя знае. Разбрахме че ходи на спявка веднъж месеца в Сараите. Ми ъе НСО и Пеевски пазят. Пак да пита бялата златка. Ама тя много заета май....вдига пенсиите, както обеща.
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Театър за пред материала. Четете медиите на пеевски и ще видите как защитават Валери Симеонов за последните му изцепки. После си помислете от коя партия е господин пеевски и ще разберете за какво става въпрос.