Вакантно място за вице няма: Симеонов не сдава стола

Лидерът на НФСБ отново заяви, че държи на думите си
Обновена: 23 окт 2018 14:55 | 23 окт 2018 13:26,
318

Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов остава на поста си, поне засега, докато не е минал коалиционния съвет на малката коалиция в голямата коалиция.

Преди минути той призова организаторите на контрапротест, който е обявен в негова защита заради искането за оставката му, да не го провеждат, защото това са средства - уличен натиск, който лично той не приема.

Още по темата

Той призна, че е очаквал, че премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката му.

А за коалиционния съвет на Обединени патриоти, който ще се проведе по-късно днес, той коментира, че може пък да мине и в приятна атмосфера, с почерпки, усмихнати колеги.

"Не съм водил разговор нито с премиера, нито с партньорите ми, но не мога да приема морални оценки от никакви посоки – отгоре, отдолу, от лево, от десно, няма как да ги приема, аз имам мое мнение, държа на него и ще продължавам по същия начин", коментира Симеонов.

Иначе той призна, че е получил подкрепа от доста работодателски организации, от различни неправителствени организации, дори от Национална сдружение "Българска домашна ракия", които са приели присърце неговата кауза. 

Той им благодари, но и ги призова да отменят протеста, който е насрочен за утре от 10 часа пред Министерския съвет.

"Обръщам се с молба да не провеждат този митинг, защото аз се чувствам уверен и убеден, в това което върша и не е редно да се опитваме да оказвам влияние със средства, които аз не приемам, а именно с уличния натиск, на които са подложени жителите на София от доста време, това е свързано с промяна на графика на движение, със затваряне на улиците, това не е нужно", каза вицето Симеонов.

Припомняме ви, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска главата на Симеонов зарази изказвания на вицето по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания.

Симеонов ги нарече "кресливи", а децата им - "уж болни". Това накара Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет заради "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Премиерът Бойко Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", предупреди той и добави, че стигне ли се до такъв сценарий в държавата ще настане хаос.

Не за пръв път Симеонов стига до крайности в изказванията си.

Като депутат през 2014 г. от парламентарната трибуна той избухна по адрес на ромския етност: "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки..." и "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят няколко лева...".

През февруари тази година Симеонов и неговата партия директно атакуваха евродепутата от "Зелените" Ска Келер, която подкрепи протестите срещу строителството в Пирин. Изявите ѝ разгневиха Валери Симеонов и партията му НФСБ, която излезе с  позиция  срещу Ска Келер в позиция озаглавена "Да намажем ските на Ска Келер". Тя бе наречена "нагла и самонадеяна особа", "покрила се с позорна слава зелена активистка", а в допълнение НФСБ поиска МВнР да я обяви за персона нон грата и тя да бъде експулсирана.

През лятото Симеонов пък сам хукна на проверки дали се спазват ограниченията за шума в заведенията, защото според него разделянето на курортите на "тихи" и "шумни" било "глупотевините на министър Ангелкова"

Политическата кариера на Валери Симеонов тръгна от партия "Атака", която създаде заедно с Волен Сидеров, на когото е кум.

Краят на общият им път обаче дойде през 2009 г.

Две години по-късно Симеонов учреди своята партия Национален фронт за спасение н България.

От 2014 г. и 2017 г. беше депутат от Патриотичния фронт.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се срещна с Волен Сидеров за сближаване на позициите.

Така се стигна до коалицията Обединени патриоти с участието и на ВМРО, която стана малкият партьор на ГЕРБ във властта и прати Симеонов за вице на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
14
 
8
 
! Отговори
Браво на ген.Борисов преди 5 години
Прослави България навсякъде по света. Непрекъснато го канят някъде - сега Дубай, ОАЕ, Египет...Всички го уважават и има авторитет. Баба Корни и Р.Радев не ги канят никъде, освен в Русия. Радев беше за малко при английската кралица и ни надуха ушите за това. Да виждаме някаква полза? НИКАКВА! Целта на посещението беше да разходи генерал Деси до Лондон. Прави си само воаяжи без ефект за България. Без никакви сключени договори за нещо. Само плямпа тъпо и високомерно. Ще го сменяме скоро.
233
11
 
8
 
! Отговори
Управление след 1990 преди 5 години
БКП/БСП управлява 9 г. - падение, падение и пак падение!!! Беднотия, фалити и мафия! След тях, всеки път е потоп!!!ГЕРБ управлява 7 г. - възход, възход и пак възход!!! Всеки път всичко започва от нулата, след всяко упадъчно управление на хищниците от БКП/БСП, които ограбват и унищожават България. При ГЕРБ непрекъснато се строи - магистрали, улици, пътища, метро, спортни зали, училища, детски градини, инфраструктура, пречиствателни станции, паркове, саниране и др.
232
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме БСП,махайте се!
231
10
 
8
 
! Отговори
До 254 преди 5 години
"БОКО, НИЕ ЗАГРЯВАМЕ ОТСТРАНИ! ХВЪРЛЯЙ ДЪРЖАВАТА В ХАОС! АРЕ, ЧУПКАТА, ДОКАТО Е ЗДРАВОСЛОВНО ЗА ТЕБ И ГРУПИРОВКАТА ТИ!" Ха-ха-ха!!! Блажени са вярващите! Ама вие наистина ли си вярвате, че БКП/БСП ще се върне някога на власт??? На хората им се повръща от вас и не искат и да си помислят за поредно управление на БКП/БСП + ДПС. Тази попара е сърбана вече и е приключила. Направихте едно голямо нищо и сринахте безобразно България.Хората си харесват ГЕРБ, колкото и да крякате и злобеете. Точка!
230
9
 
9
 
! Отговори
ХА,ХААААААААААААААА преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ СА БЕСНИ !ПАК СЕ ПРОВАЛИ ЗАВЕРАТА ИМ С "ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ"!!!НЕМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ГИ ПОДКРЕПЯ !!ВСИЧКИ ИСКАТ ПАРИ ОТ БКП!!!
229
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"БОКО, НИЕ ЗАГРЯВАМЕ ОТСТРАНИ! ХВЪРЛЯЙ ДЪРЖАВАТА В ХАОС! АРЕ, ЧУПКАТА, ДОКАТО Е ЗДРАВОСЛОВНО ЗА ТЕБ И ГРУПИРОВКАТА ТИ!Веднага след публикването на тази статия и качването и на профила на Веселина Томова във Фейсбук, профилът на Веселина Томова бе блокиран за три дни, защото нарушава стандартите на Фейсбук.Който иска оставката на изриването на тази престъпна власт нарушава стандартите на Фейсбук и е блокиран.",цитат на В.Томова от Афера
228
8
 
9
 
! Отговори
aa преди 5 години
ТЕЛК и инвалидна количка за всеки, който мисли като ВалеритУ. Чак тогава ще разбере как е!
227
6
 
8
 
! Отговори
копирано мнение преди 5 години
....Разслоението в България е достигнало до такива чудовищни размери, че ние и те сме в абсолютно паралелни светове, които няма как да се кръстосат. Симбиозата между т.н бизнес и властта в България намери онези твари, които са готови да богатеят от всички и от всичко и на цената на унищожението на един народ!"Ето такива хора застават на страната на австралопитека Валери,правете си изводите.
226
5
 
14
 
! Отговори
копирано мнение преди 5 години
"*** питай работниците в предприятията на Стара планина Холдинг какво мислят за човеколюбивата му политика? Нима не помниш че точно той, Домусчиев и Данев дето почина, заявиха на нарочна пресконференция, че чужди инвеститори не идвали в България, защото българите сме били много алчни за заплати. Мога да ти припомня и други неща, а мога да ти разкажа и лични впечатления, но не е необходимо. Разслоението в България е достигнало до такива чудовищни размери, че ние и те сме в абсолютно паралелни светове, които няма как да се кръстосат. Симбиозата между т.н бизнес и властта
225
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Бг гюпците живеят ненаказани
224
6
 
4
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Браво на журналистите! Не се поддадоха на опитите за манипулация!
223
5
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
За министър. Скръб* - В.Симеонов - може да се напише - Поредният гаф! Гаф след гаф! Кой ще е следващият Грандиозен Скандал който ще произведе това Недоразумение което превръща всичко около себе си дори разумното в скрап/ъб /*синоними : нещастие, мъка, болка, мизерия, подтисничество, бедствие, ....
222
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите ни теглят непрекъснато към дъното,няма вече накъде повече,държавата е в кома,прости,необразовани калинки,да се връщат ДПС и БСП!Герберите направиха този ад в държавата,да се махат!
221
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще е първото вице прегазено от жените...които са по-мъже от мъжете.
220
4
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
просто proстак е тоя тиквокрепител..Никога до сега "политическия живот" в България не е падал толкова ниско!!!!!!!!Всички до сега поне са се пънали покрай собственото си уреждане,да направят нещо и за държавата...Тая ПАСМИНА,обаче,се изплю на цял един народ..просто е непонятно как и защо ги търпим..Толкова ли изпростяхме и ние?!..
219
18
 
7
 
! Отговори
Чегевара преди 5 години
Никаква оставка заради наркоманки алкохолички и *** нпо
218
4
 
8
 
! Отговори
До 242 преди 5 години
Теб ще те държат ли на работа, ако не работиш?!
217
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
един министър има мандат от 4 години. И да е загубил 6 месеца може да навакса с усилно темпо. Кой има право да му определя темпото?
216
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и БСП да се връщат на власт!Откакто герберите управляват,бяха унищожени институции,служби,хора,в страната цари терор и страх!Извършва се геноцид върху населението,мачкане на хората или глад чрез ниски пенсии и заплати,безработица,унищожаване на български фирми за сметка на чуждите, непоставяне на контрол на границата за вземане на такси,данъци на чуждите тирове внасящи чужда стока и т.н.Антибългаско правителство.
215
8
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Чухте ли Каракачанов, който призна, че последните 6-7 месеца са загубено време?! Кой им дава право да ни губят времето?! Кой си е въобразил, че е получил от народа правото да си играе на министри. Защото те точно това правят. Играят си като самодейци, а ние продължаваме да кютаме.