Вакантно място за вице няма: Симеонов не сдава стола

Лидерът на НФСБ отново заяви, че държи на думите си
Обновена: 23 окт 2018 14:55 | 23 окт 2018 13:26,
318

Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов остава на поста си, поне засега, докато не е минал коалиционния съвет на малката коалиция в голямата коалиция.

Преди минути той призова организаторите на контрапротест, който е обявен в негова защита заради искането за оставката му, да не го провеждат, защото това са средства - уличен натиск, който лично той не приема.

Още по темата

Той призна, че е очаквал, че премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката му.

А за коалиционния съвет на Обединени патриоти, който ще се проведе по-късно днес, той коментира, че може пък да мине и в приятна атмосфера, с почерпки, усмихнати колеги.

"Не съм водил разговор нито с премиера, нито с партньорите ми, но не мога да приема морални оценки от никакви посоки – отгоре, отдолу, от лево, от десно, няма как да ги приема, аз имам мое мнение, държа на него и ще продължавам по същия начин", коментира Симеонов.

Иначе той призна, че е получил подкрепа от доста работодателски организации, от различни неправителствени организации, дори от Национална сдружение "Българска домашна ракия", които са приели присърце неговата кауза. 

Той им благодари, но и ги призова да отменят протеста, който е насрочен за утре от 10 часа пред Министерския съвет.

"Обръщам се с молба да не провеждат този митинг, защото аз се чувствам уверен и убеден, в това което върша и не е редно да се опитваме да оказвам влияние със средства, които аз не приемам, а именно с уличния натиск, на които са подложени жителите на София от доста време, това е свързано с промяна на графика на движение, със затваряне на улиците, това не е нужно", каза вицето Симеонов.

Припомняме ви, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска главата на Симеонов зарази изказвания на вицето по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания.

Симеонов ги нарече "кресливи", а децата им - "уж болни". Това накара Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет заради "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Премиерът Бойко Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", предупреди той и добави, че стигне ли се до такъв сценарий в държавата ще настане хаос.

Не за пръв път Симеонов стига до крайности в изказванията си.

Като депутат през 2014 г. от парламентарната трибуна той избухна по адрес на ромския етност: "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки..." и "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят няколко лева...".

През февруари тази година Симеонов и неговата партия директно атакуваха евродепутата от "Зелените" Ска Келер, която подкрепи протестите срещу строителството в Пирин. Изявите ѝ разгневиха Валери Симеонов и партията му НФСБ, която излезе с  позиция  срещу Ска Келер в позиция озаглавена "Да намажем ските на Ска Келер". Тя бе наречена "нагла и самонадеяна особа", "покрила се с позорна слава зелена активистка", а в допълнение НФСБ поиска МВнР да я обяви за персона нон грата и тя да бъде експулсирана.

През лятото Симеонов пък сам хукна на проверки дали се спазват ограниченията за шума в заведенията, защото според него разделянето на курортите на "тихи" и "шумни" било "глупотевините на министър Ангелкова"

Политическата кариера на Валери Симеонов тръгна от партия "Атака", която създаде заедно с Волен Сидеров, на когото е кум.

Краят на общият им път обаче дойде през 2009 г.

Две години по-късно Симеонов учреди своята партия Национален фронт за спасение н България.

От 2014 г. и 2017 г. беше депутат от Патриотичния фронт.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се срещна с Волен Сидеров за сближаване на позициите.

Така се стигна до коалицията Обединени патриоти с участието и на ВМРО, която стана малкият партьор на ГЕРБ във властта и прати Симеонов за вице на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
7
 
16
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Малко шокиращо, но все пак удовлетворително е да видиш физиономията на вицето ВС, изкривено лице, разхлабена вратовръзка, кипящ от гняв и от страх, зачервени очи, недостойна картинка като цяло. Страх, страх, че ще падне от власт.
213
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучето просто е захапало кокала и няма да го пусне , а пък това излеяние как имал у дома си има инвалид ,но явно не се грижи само той за този инвалид сигурно си е наел санитар е недопустимо ,така ли се държи с този инвалид у тях така както се отнася към останалите .Обществото трябва да се събуди да не се протестира на парче защото тия вадят едни пари с които се запушва една уста за да има затишие за нови кражби и така до следващия път.Вдигане на ПРОТЕСТ
212
1
 
1
 
! Отговори
Zil na bg-tr sinor преди 5 години
Valeri koga ste ni informirash za vsichkite mnogohiliadni invalidi ot bg parlament, bg prezidentstvo, bg ministerski, bg kmetski bezbroini darjavnj slujbi, partizani i partizanki, koito poluchavat bezplaten luksozen bg darjaven automobil i darjaven bg shofior, luksozni darjavnj jilista, luksozna darjavna ohrana, poneje te ne mogat da hodiat po bg ulici, bg trotoari, bg publichni pevozni transportni sredstva za razlika ot vsichki ostanali hora v darjavata rbg, bivsha Osmanska Imperia...
211
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за Валери Симеонов(Балевски) на следващите избори! Само той се осмели да ви пробва какви сте безмозъчни cвинe! Ako тоя ви напсува всичките, ако застреля дете пред 200 човека вие пак ще си търаете!Споко, след 5 нена ще сте забравили...
210
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да кажем по темата- за мен Симеонов е по-скоро прав в изказванията си. Това го казвам като роднина на човек, който не може да ходи. Не съм седнал да мрънкам на държавата да издържа хем мен, хем него, хем всички около нас. Факт е, че изказването му е с кръчмарски тон, но е вярно. Толкова.
209
5
 
2
 
! Отговори
ruse make преди 5 години
karaka4a i ti li
208
7
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Аз искам Далавери да продължава само в същият стил и език та да може да събори Бойко от власт и да сруши статуквото.
207
0
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Очи ще отвори този, който вече гледа, другите и с л.й.на да ги замяргаш ще си мислят, че ги черпиш! ЕВРО, Сорос, ЕВреИ, банка, пари , лихва, богат. (-) на всичко това и ще имаме шанс, иначе ще четем все повече тъпотии, а фалшивите новини ще ги спират в зародиш.
206
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя продължава да се държи нагло говори с хората сякаш ги назидава и се кара .Нито грам извинение
205
5
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Този чичка е типичен пример какви хора успяват в родината ни: нагли, мазни, подли, злобни, крадливи мижитурки с нагли усмивки натрупали влияние и окопали се във власт, задминават и най-смелите мечти за американската мечта с маса собствености по целия свят и една камара крадени и прилежно изпрани пари. Но проблема не е той а упоритата простота на масите, който отказват да видят по-далеч от 1,15 лв. за парчето хляб, плюещи телевизора на изплащане със 53% ГНП и т.н.
204
8
 
18
 
! Отговори
ihkk преди 5 години
Подобно нагло, арогантно и обидно държание е НЕДОПУСТИМО към народа който управляваш. Не може и не бива да имаш власт над хора към които си позволяваш гавра и публично унизение. Всеки трябва да носи отговорност за думите и постъпките си, и двойна такава ако е политик. Ако ние сега позволим, на това недоразумение да продължи да управлява държавата, то ние загиваме и жестоко се отдалечаваме от цивилизования свят. Оставката на уж премиера Симеонов е задължителна!
203
5
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
За мен понятието политик е вече толкова омаскарено от измикярщина, далавераджийщина и самоуправия в комбинация с наглост и простота, че е нужен закон забраняващ тази професия, а хората практикували да бъдат лишени от гражданския си статус и прокудени извън територята ни (като има и по бързи и ефективни методи идващи ми на ум)
202
0
 
4
 
! Отговори
К преди 5 години
На 1 септември, дни преди казусът му да бъде политизиран, Мичев даде интервю за Биволъ. Описа се, като бивш фермер от село Славеево. Бивш, защото през февруари тази година, при съмнителни обстоятелства, изгорели животните му 52 крави и телета. Преди инцидента той и брат му опитвали да развъждат животни с върховна генетика.
201
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Контра протест БОГАТИ СРЕЩУ БЕДНИ, АЙДЕ ДА ГИ ВИДИМ ТЪКМО ОЛИГАРСИТЕ!!!
200
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонката 160ВИЕ ИЗЛИЗАХТЕ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ СТАНИШЕВ, ОРЕХА, ДОГАН И ПР. СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ. ДНЕС ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА ПО СЪВЕСТ И УБЕЖДЕНИЯ.И КОНТРАПРОТЕСТ ДА НАПРАВИТЕ, ПАК ЩЕ Е ПЛАТЕН- АИК И КРИБ, МАФИОТИТЕ ЩЕ ВИ ПЛАТЯТ.
199
7
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Не мога да повярвам, че виждам и чувам това, което се случва. Тази ходеща карикатура втори работен ден (и общо четвърти) след ОНОВА си изказване, все още е на публична длъжност в държавата.
198
0
 
6
 
! Отговори
К преди 5 години
Освен това депутатът е придобил стопанския двор, където се намира фирмата, чрез скандална сделка.Преди ден животновъдът Евгени Минчев даде нарочна пресконференция, за да разкаже публично за конфликта си с депутата от НФСБ Йордан Апостолов. На 27 август, по думите на Минчев между него и Апостолов се стигнало до физическо стълкновение.Йордан Апостолов е член на Националния политически съвет на НФСБ. Стана скандалноизвестен, когато беше спуснат като парашутист на трето място в листата на партията за Бургас, напълно неизвестен и непознат на местните хора, но лично пробутан от лидера В
197
0
 
4
 
! Отговори
К преди 5 години
До НиколайОт трън на глог,той е протеже на Валери и пробутан от него,ето какво пише за ЙОРДАН АПОСТОЛОВ:Евгени Минчев обвини депутата от парламентарната група на Обединете патриоти Йордан Апостолов, че го е нападнал и заплашвал. Според Минчев агресията на Йорданов била отключена от негов сигнал до РИОСВ-Варна срещу изпускането на води от рибарниците на Бул аква фиш. По думите му депутатът се ползвал с репутацията на скрит собственик на компанията. Биволъ разговаря и с двете страни в конфликта и установи, че има данни за свързаност на Апостолов с фирмата Бул Аква Фиш. Освен
196
6
 
23
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 5 години
Г-н Симеонов, като те слушам, гледам и чета изявленията ти СРАМ МЕ Е ДА КАЖА, ЧЕ ЛИЧНО ТЕ ПОЗНАВАМ! ТИ ДОРИ НЯМАШ ЕЛЕМЕНТАРНОТО МЪЖКО ДОСТОЙНСТВО!
195
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това беше се случило в някоя бяла държава,щеше да е краят на кариерата му като политик,но уви , това е България! Дай на простакът власт и му гледай сеира! Няма място в правителството!!!