Вакантно място за вице няма: Симеонов не сдава стола

Лидерът на НФСБ отново заяви, че държи на думите си
Обновена: 23 окт 2018 14:55 | 23 окт 2018 13:26,
318

Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов остава на поста си, поне засега, докато не е минал коалиционния съвет на малката коалиция в голямата коалиция.

Преди минути той призова организаторите на контрапротест, който е обявен в негова защита заради искането за оставката му, да не го провеждат, защото това са средства - уличен натиск, който лично той не приема.

Още по темата

Той призна, че е очаквал, че премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката му.

А за коалиционния съвет на Обединени патриоти, който ще се проведе по-късно днес, той коментира, че може пък да мине и в приятна атмосфера, с почерпки, усмихнати колеги.

"Не съм водил разговор нито с премиера, нито с партньорите ми, но не мога да приема морални оценки от никакви посоки – отгоре, отдолу, от лево, от десно, няма как да ги приема, аз имам мое мнение, държа на него и ще продължавам по същия начин", коментира Симеонов.

Иначе той призна, че е получил подкрепа от доста работодателски организации, от различни неправителствени организации, дори от Национална сдружение "Българска домашна ракия", които са приели присърце неговата кауза. 

Той им благодари, но и ги призова да отменят протеста, който е насрочен за утре от 10 часа пред Министерския съвет.

"Обръщам се с молба да не провеждат този митинг, защото аз се чувствам уверен и убеден, в това което върша и не е редно да се опитваме да оказвам влияние със средства, които аз не приемам, а именно с уличния натиск, на които са подложени жителите на София от доста време, това е свързано с промяна на графика на движение, със затваряне на улиците, това не е нужно", каза вицето Симеонов.

Припомняме ви, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска главата на Симеонов зарази изказвания на вицето по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания.

Симеонов ги нарече "кресливи", а децата им - "уж болни". Това накара Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет заради "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Премиерът Бойко Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", предупреди той и добави, че стигне ли се до такъв сценарий в държавата ще настане хаос.

Не за пръв път Симеонов стига до крайности в изказванията си.

Като депутат през 2014 г. от парламентарната трибуна той избухна по адрес на ромския етност: "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки..." и "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят няколко лева...".

През февруари тази година Симеонов и неговата партия директно атакуваха евродепутата от "Зелените" Ска Келер, която подкрепи протестите срещу строителството в Пирин. Изявите ѝ разгневиха Валери Симеонов и партията му НФСБ, която излезе с  позиция  срещу Ска Келер в позиция озаглавена "Да намажем ските на Ска Келер". Тя бе наречена "нагла и самонадеяна особа", "покрила се с позорна слава зелена активистка", а в допълнение НФСБ поиска МВнР да я обяви за персона нон грата и тя да бъде експулсирана.

През лятото Симеонов пък сам хукна на проверки дали се спазват ограниченията за шума в заведенията, защото според него разделянето на курортите на "тихи" и "шумни" било "глупотевините на министър Ангелкова"

Политическата кариера на Валери Симеонов тръгна от партия "Атака", която създаде заедно с Волен Сидеров, на когото е кум.

Краят на общият им път обаче дойде през 2009 г.

Две години по-късно Симеонов учреди своята партия Национален фронт за спасение н България.

От 2014 г. и 2017 г. беше депутат от Патриотичния фронт.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се срещна с Волен Сидеров за сближаване на позициите.

Така се стигна до коалицията Обединени патриоти с участието и на ВМРО, която стана малкият партьор на ГЕРБ във властта и прати Симеонов за вице на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
5
 
11
 
! Отговори
Ергин Енгин преди 5 години
Или оставка или революция и смяна на системата на управление няма друг начин!
173
12
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Списъкът на червените милионери ограбили България непрекъснато нараства. Малка частичка от него: Р.Овч.; Корнелия Нинова - Лъжата ; Г.Гергов; Б.Гуцанов-Медузата; Бриго Аспарухов; Манджуков; Д.Гущеров; агента Гоце - Първанов; Вес.Лечева, Премянов, Баневи, Миню Стайков, Ветко Арабаджиев, Пейко Янков, Бенчо Бенчев и още много червени милионери, откраднали милионите си от българския народ.А оглупелите и изк.укали червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Ха-ха-ха
172
2
 
7
 
! Отговори
sumomer преди 5 години
egati vicito
171
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не гласува за герберите,печелят избори с измама и фалшификация,това е нелегитимно правителство,да се връщат БСП!
170
3
 
14
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ако никой не иска да е Заместник-министър председател, аз ще стана, стига да ми предложат. Ще бъда по морален от този и другите около него.
169
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Скатажията от долни чифлик другаря Симеонов Балевски едвам захапа кокало а вие искате да му го вземете. И аз се опитах уж на майтап да му взема кокала на мойто ку.че ама завърших в поликлиниката с 4 шева на ръката скъсан ръкав на ризата и липсвщо парче от крачола на панталона. Така че по полека със взимането на кокала от Балевски че ще свършите като мен
168
6
 
13
 
! Отговори
а преди 5 години
Този си прави политическо самоубийство !Влачи със себе си и Баце !
167
5
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
"да идват "Възраждане".Или цялото правителство да се маха!" Ха-ха-ха! Жалкото "Възраждане"! Една каруца хора, под 1%, под бариерата. А кой ви е вожда, че не сме го чували???
166
0
 
4
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
тонката, ама те пак ще ни убиват и ще ни хвърлят на прасетата
165
7
 
1
 
! Отговори
тонката преди 5 години
И аз сметам да си пусна гласа. УБРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ УДРИИИИИИИИИИИ БОЙКООООООО другариииии
164
4
 
15
 
! Отговори
Off преди 5 години
В селската кръчма, където му е мястото на този индивид, няма проблем. В големия град, обаче, не е така.
163
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пресиян 171увеличение данъка за втори имот,-какво ще ги правят тия "втори, трети ..." апартаменти, като ги вземат, не мога да си обясня! То сега има 25% необитаеми жилища, които няма и кой да ги купи, а какво остава за жилищата, които целят да отнемат, чрез този данък! катастрофата ще бъде пълна и тотална!
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пресиян 171закона за банките за доп средства от държавата....-демек "закона за спасяването" на некадърни, спекулативни и хазартни банкерчета, погубили десетки хиляди съдби, раздавайки съвсем съзнателно физически невъзвращаеми, неизплащаеми и непродаваеми заеми !е то затова вдигат всички данъци, за да могат да съберат парици, за да поемат удара, който предстои да се стовари върху лихварите...
161
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВикторВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ СПЕШНО НА ТЕРМИНАЛ 2!!!що бе,, няма кой да те изпрати ли? Аре заминавай, *** не са ни необходими тук.
160
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
извинявам се държането на майките и техните подгласници...
159
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз се извинявам за грозното държане на майките и техните подгласници....
158
1
 
14
 
! Отговори
Пресиян преди 5 години
Мда, за пореден път излъгаха стадото. В крайна сметка ще се изпълнят исканията на майките. Дали тази пионка ще подаде или не оставка няма значение. В това време минаха няколко неща, които ощетяват целокупно всички. Цените по гражданска отговорност, мин осигурителен праг, увеличение данъка за втори имот, закона за банките за доп средства от държавата.... А бе спите ли всички бе? Всички в парламента са във властта. Няма опозиция. Всички са продажници
157
4
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
Ама те пак ще убиват и ще ни хвърлят на прасетата
156
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз се извинявам за грозното държане на майките и техните подгласници....
155
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За десетина години Собственикът на ГЕРБ създаде десетина ТРОЙНИ , ЧЕТВОРНИ омразни , малки и жалки коалиции ! Припомняме : Яне Янев , Сидеров , Бареков , Москов , Кунева ..... Каракачанката , Винкела ....!!!!! На себе си се сърди българино !!!