Вакантно място за вице няма: Симеонов не сдава стола

Лидерът на НФСБ отново заяви, че държи на думите си
Обновена: 23 окт 2018 14:55 | 23 окт 2018 13:26,
318

Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов остава на поста си, поне засега, докато не е минал коалиционния съвет на малката коалиция в голямата коалиция.

Преди минути той призова организаторите на контрапротест, който е обявен в негова защита заради искането за оставката му, да не го провеждат, защото това са средства - уличен натиск, който лично той не приема.

Още по темата

Той призна, че е очаквал, че премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката му.

А за коалиционния съвет на Обединени патриоти, който ще се проведе по-късно днес, той коментира, че може пък да мине и в приятна атмосфера, с почерпки, усмихнати колеги.

"Не съм водил разговор нито с премиера, нито с партньорите ми, но не мога да приема морални оценки от никакви посоки – отгоре, отдолу, от лево, от десно, няма как да ги приема, аз имам мое мнение, държа на него и ще продължавам по същия начин", коментира Симеонов.

Иначе той призна, че е получил подкрепа от доста работодателски организации, от различни неправителствени организации, дори от Национална сдружение "Българска домашна ракия", които са приели присърце неговата кауза. 

Той им благодари, но и ги призова да отменят протеста, който е насрочен за утре от 10 часа пред Министерския съвет.

"Обръщам се с молба да не провеждат този митинг, защото аз се чувствам уверен и убеден, в това което върша и не е редно да се опитваме да оказвам влияние със средства, които аз не приемам, а именно с уличния натиск, на които са подложени жителите на София от доста време, това е свързано с промяна на графика на движение, със затваряне на улиците, това не е нужно", каза вицето Симеонов.

Припомняме ви, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска главата на Симеонов зарази изказвания на вицето по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания.

Симеонов ги нарече "кресливи", а децата им - "уж болни". Това накара Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет заради "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Премиерът Бойко Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", предупреди той и добави, че стигне ли се до такъв сценарий в държавата ще настане хаос.

Не за пръв път Симеонов стига до крайности в изказванията си.

Като депутат през 2014 г. от парламентарната трибуна той избухна по адрес на ромския етност: "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки..." и "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят няколко лева...".

През февруари тази година Симеонов и неговата партия директно атакуваха евродепутата от "Зелените" Ска Келер, която подкрепи протестите срещу строителството в Пирин. Изявите ѝ разгневиха Валери Симеонов и партията му НФСБ, която излезе с  позиция  срещу Ска Келер в позиция озаглавена "Да намажем ските на Ска Келер". Тя бе наречена "нагла и самонадеяна особа", "покрила се с позорна слава зелена активистка", а в допълнение НФСБ поиска МВнР да я обяви за персона нон грата и тя да бъде експулсирана.

През лятото Симеонов пък сам хукна на проверки дали се спазват ограниченията за шума в заведенията, защото според него разделянето на курортите на "тихи" и "шумни" било "глупотевините на министър Ангелкова"

Политическата кариера на Валери Симеонов тръгна от партия "Атака", която създаде заедно с Волен Сидеров, на когото е кум.

Краят на общият им път обаче дойде през 2009 г.

Две години по-късно Симеонов учреди своята партия Национален фронт за спасение н България.

От 2014 г. и 2017 г. беше депутат от Патриотичния фронт.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се срещна с Волен Сидеров за сближаване на позициите.

Така се стигна до коалицията Обединени патриоти с участието и на ВМРО, която стана малкият партьор на ГЕРБ във властта и прати Симеонов за вице на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този симеонов е душевен ***. Работи не за народа а за лапачите. Внася работници за да не вдигат заплатител. Та лапачите да се налапат и българите да бягат в чужбина. Моралист който пусна пръв порно канали. Но с изказванията за децата с увреждания показа истинското си лице. Както и бизнесмените които го крепят.
253
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се радвам, че не подаде оставка. С това бетонира последния парламент на смешната си партия.
252
6
 
4
 
! Отговори
"шедьовър" преди 5 години
Г-н Симеонов засегна някои имперски, нефтени и църковни интереси затова кампанията срещу него не е изненада. Изненадваща е изобретателността на организаторите:Успяха да извадят от недрата на обществото умпомрачаваща "ударна група" да покажат зашеметяващи гледки, образи без задръжки в морален и ментален план бълващи клетви и проклятия!!! той бе обричан с какво ли не включително "убиец"... Тази кампания не си постигна целта, но трябва да се вкара в "учебниците" по сриване на социум и държава като своеобразен "шедьовър"! ;)
251
1
 
3
 
! Отговори
До 269 преди 5 години
Що се отнася до ходенето на Църква- със сигурност, най- малко ето такива богохулстващи в жалкото ви битие на такива като теб и твоя Началник, имат основанието да споменават Господ- Бог. А, и имайте предвид, че индулгенциите не се приема като възмездие на пъклените дела- поне не и приживе. Така, че бъдете в очакване да се случи това, което ви е страх дори да си го помислите, но виждате как настъпва, стиска за гушата и не ви дава да си поемете въздух. Кой е избягал от този закономерен народе гняв
250
4
 
6
 
! Отговори
До 269 преди 5 години
Не само, че няма да има борисов 4, но и ето тези гробовистки лакеи като теб ще са в немилост съвсем скоро. Ех как ви боли сега, че кликата рухва, пък има още много за крадене. Как ще ви набараме в крачка, за да не ви дадем възможност да се самоубиете и да се отървете по- възможно най- лесен начин от този ваш кучешки живот. И знаете ли - редно е, когато очевидно си навредил на почти всички трудови хора, вече да отговаряш персонално пред тях. Ще ви изметем- никой не ви пита, дали искате, или не.
249
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили гербави ***, да ви кажа новинка-лидерите на Австрия,Белгия,Холандия и Финландия поискаха от ЕС да се спрат Евро фондовете за България и да се извърши проверка на парите!Щото Света гърми от това,което става тука! А ЧЕСТИТО!
248
7
 
10
 
! Отговори
До 258 стоителя преди 5 години
"Строят се пътища,улици,магистрали? "които след няколко месеца са за ремонт!Училища-за кого,бе,то деца няма!Стадиони-пенсионерите ли ще тичат там!На ракии ли си или на някаква синтетика!
247
0
 
2
 
! Отговори
До 263 преди 5 години
Че какво пречи един такъв закон и за гроб?
246
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека падне Герб. Нека не дадат 150 милиона на майките. Нека не стане бюджета и няма повече пари за никой. нека не се увеличава минималната заплата. Нека дойдат БСП, да започнат национализациите и да избягат инвеститорите и да изпукат банките. Нека има безработица. Нека ни спрат еврофондовете. Забравихте Луканов, Жан, Станишев и Орешарски.
245
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
243 - никой не е казал че министрите не работят. Казано е, че с загубили време. Те може да са работили, но да не са работили през цялото време. Вадиш думи от контекста. Тук се сеят манипулации.
244
6
 
11
 
! Отговори
До 264 преди 5 години
"Гробовистки и всякакви отврати, дразнещи ни целенасочено! Не сте недосегаеми, нито съвършени, запомнете си го добре. Дойде време да плащате- с яденето и пиенето- дотук- кьопеци нагли!" Леле, мозъците на *** съвсем са се изпържили. Пийте си хапчетата и се успокойте, защото ще стигнете до лудницата. Отидете на църква и се помолете за душите си, защото сте обсебени от дявола! А иначе, естествено, че ГЕРБ ще си изкара мандата, а след 3 години ще има Борисов 4. Кажете го и на баба Корни.
243
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ръцете от г-н Симеонов!
242
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде по света в първия, втория или третия свят няма лидери, единият от които е пожарникар, мутра, селски бандит с присъда за убийство, а другарчето му с помощно училище за бавно развиващи се, физкултурник, носач на папки, с апартаментна корупция, фалшификатор на избори, с ръкавели на ЦРУ
241
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Разслоението в България е достигнало до такива чудовищни размери, че ние и те сме в абсолютно паралелни светове, които няма как да се кръстосат."Безспорно, но и на оня свят е така, спомнете си притчата за богаташа и бедния Лазар и непреодолимото разстояние между тях. И който която страна си е избрал, после да няма пак Очудени и шокирани:)
240
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи утре WCuмeoнoff може да се изсере ( БЕЗ извинение) пред Народното събрание и да се избърше с лист от Конституцията, а Баце, Шкембе Войвода и троловете им тук ще го аплодират, за да не падне кабинета, м?
239
6
 
13
 
! Отговори
Ще ви унищожим преди 5 години
Гробовистки и всякакви отврати, дразнещи ни целенасочено! Не сте недосегаеми, нито съвършени, запомнете си го добре. Дойде време да плащате- с яденето и пиенето- дотук- кьопеци нагли!
238
5
 
12
 
! Отговори
БКП/БСП е забранена преди 5 години
Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен е действащ закон на Република България, приет от 38-то народно събрание на 26 април 2000 г. и обнародван в Държавен вестник, брой 37 от 5 май 2000 г.В член втори се изброяват десет обвинения към ръководствата на БКП и шест срещу целия режим.Член трети обявява БКП за престъпна организация въз основа на обвиненията от член втори.БКП само се преименува в БСП, но хората са си същите. Следователно БСП е престъпна организация.
237
18
 
15
 
! Отговори
Майките??? преди 5 години
Беше ми жал за майките, но виждам, че всичко е платено и нагласено. Вече изобщо не им вярвам!Беше постигнато споразумение с майките и омбудсмана. А те продължават да крякат... Освен майките, организирано на протеста бяха хората на БСП, ДСБ, Да България, Демократична България, хората на престъпничката Д.Иванчева, платени ненормалници от разни НПО-та, Спаси/Разруши София, Зелените, Йоло Денев, както и няколко заблудени граждани. Изобщо, там са редовните дежурни и платени. На всички ни писна
236
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го даде съвсем скоро като Запада натисне Бойко за случая! Щом някои западни новини го споменаха като новина значи края му се вижда!
235
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалните отказаха инвалидна количка на дете, а бронираната лимузина на Бойко струва 1,240 млн. лв.