Обсъждаме АЕЦ "Белене" и хъб "Балкан" с Русия

В Москва ще заседава двустранната икономическа комисия
68
Обсъждаме АЕЦ "Белене" и хъб "Балкан" с Русия
Снимка: архив, Ройтерс

Възможностите за увеличаване на българския износ за Русия ще бъдат обсъдени в Москва. През 2017 г. стокообменът между двете страни се e увеличил с 41.6%, износът бележи ръст с 87%, а вносът – с 34.1%.

Разговорите ще се състоят в рамките на шестнадесетото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Тя ще заседава в периода 24 - 26 октомври в Москва под председателството на енергийния министър Теменужка Петкова и Денис Мантуров, министър на промишлеността и търговията на Руската федерация.

Предвижда се да бъдат разгледани въпроси от различни области на двустранното икономическо сътрудничество - енергетиката, туризма, селското стопанство, информационните технологии, корабостроенето, селското стопанство, транспорта и други.

Българската страна ще отчете успешното сътрудничество за удължаване срока на експлоатация на 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

В рамките на заседанието българската страна ще информира руските си партньори за предстоящата процедура за избор на стратегически инвеститор за реализацията на проекта АЕЦ "Белене".

Очаква се на сесията да бъдат представени междинните резултати от предпроектното проучване за газоразпределителния център "Балкан".

Ще предложим и задълбочаване на двустранните връзки в туризма, особено при организацията на детския отдих.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: русияенергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
чичо преди 5 години
При бай Тошо вече близо 30 години щяхме да получаваме ток от АЕЦ Белене. При него за година тай много 60,70 лева плащах за ток. А сега тези пари не стигат даже и за месец. Ама как сме с евро атлантическите ценности.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера една птичка ми подшушна, че цената на втечнените пиндостански въглеводороди, доставяни за Полша, е скочила 3 пъти. Разровете се. Може да е истина.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак сметка без кръчмаря ЕС- абе аланкоолу първо питай немците и после преговаряй инак само изнервяте руския цар с разни хипотетични врътки
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяхме народ,а не м***рша,отдавна да бяхме извили вратовете на тези мошеници,дето вече се гаврят с раята с тези безкрайни ,за потоци,хъбове,АЕЦ-и и какво ли не и докатораята стоят,блеят и чакат,продължават да бъдат безмилостно ограбвани,через такива "природни" явления,като КТБ,ГинкиниЧЕЗове,"повредени търговки регистри,вземани на тъмно и изчезващи в тъмнината държавни заеми и тем подобни!А раята да продължават и да чакат поредната,най-често повтаряща се лъжа!!!Защо се държим,като овце!Бе-е!
49
9
 
2
 
! Отговори
Това е краят преди 5 години
Това е окончателният край на простотията Белене. След като и този "опит" да се построи се провали тежко и шумно повече никой никога няма да може да повдига темата. Вярно ще поодрусат крушата с още някакви милиони като за последно. Но вижда му се краят. До всички пенясали червени наивници - категорично ви го казвам - Белене НЯМА ДА ИМА! Набийте си го в *** канчета и престанете да скимтите, че ми дотегнахте тежко!
48
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
не желая да завися от украина и турция искам директен внос от русия искам мира не конфликти ние сме тук от векове за векове в бьлгария има само джанки такаче трябва да се сьобразяваме с даденостите искам топло през зимата плащам иполучавам никаква политика
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па я...!, който пише "Хъб Балкан е тежко болен."------Мисля, че хъб Балкан е Нероден Петко. Фантазии за пред матряла.
46
0
 
7
 
! Отговори
Однако преди 5 години
"Обсъждаме АЕЦ "Белене" и хъб "Балкан" с Русия"_________________________________Безкрайно лесно и безотговорно за всеки *** е да се бие в гърдите, да си къса червения потник и да реве като мaгaрe, че е страшен, властен, авторитетен и уважаван герой на НРБ, като е спрял цели три енергийни руски проекти.И накрая какво? Пак при Путин ще отиде и на колене ще го моли за същите. Но государят вече 18 години показва на неблагодарниците, че не могат да разчитат на първия изгоден за тях вариант.
45
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белене затваря Марица Изток която заедно с Козлодуй са двете държавни опори в енергетиката *** страната.Русия с всяка изминала година става все по малък доставчик процентно в Европа.Норвегия и Алжир внасят по голямо количество без дълги и несигурни газопроводи и заробващи договори.Една четвърт идва с кораби и почти четвърт е собствени находища.Това е в момента, а когато загубят Украйна и настоящото трасе няма как да не загубят още.Могат да подаряват на Китай, той пък да им изкупи Сибир
44
6
 
16
 
! Отговори
Стою преди 5 години
до 48Аналогичен на вашия въпрос : защо след като Бойко е успешен премиер , странатае най-неуспешна в ЕС.?
43
5
 
15
 
! Отговори
До 8===0 преди 5 години
Да, тегне нещо над руските проекти е България.Щом нещо мръдне и вегнага дотичват едни батковци да ни съветват да се откажем без натиск.И трети пакети със задна дата, и централи на *** да се пазят ...Скоро и нов канал за превоз на нефт ще има...Станахме център, ама на кръговото
42
2
 
4
 
! Отговори
JJIvanov преди 5 години
Москва трябва да черпи яко.. Благодарение на трезви политици в София бяха блокирани тежки санкции ..
41
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАЕЦ Белене - ТВЪРДО ДА!--------------------------------Българския интерес преди чуждите,България над всичко!
40
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЕЛЕНЕ - НЕ !Правилно, и я говорю - хер!
39
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЕЛЕНЕ - НЕ !БЕЛЕНЕ - ДА!ДА!И ПАК ДА!Който не му харесва Белене,да не се занимава с това и да не го гледа,унищожиха Белене проекта заради конкурентната АЕЦ централа на французите,която строяха в Румъния,Кунева също предаде интересите на България,като излъга,че уж ЕС ни наложил да затвоорим двата реактора,което си беше чиста лъжа.Писна ни от чужди лобита да ни прекарват и диктуват,ние българите също имаме интереси и АЕЦ Белене е един от тях.
38
21
 
9
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ - НЕ ! преди 5 години
В доклада на БАН за атомната централа Белене бе посочено, че българската енергетика няма нужда от никакво ново Белене до 2035 г. Не трябва да забравяме, че АЕЦ Белене със закупеното руско оборудване ни бе натрапено и платено с парите на народа от проруската партия БСП. Така в атомната централа Белене бяха погребани и откраднати над 4 милиарда лева досега. Руските под.логи обаче искат нова АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ. Ще допуснем ли отново това ?!?
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте дремали,всеки си гледа интереса,кога и ние ще си погледнем българския интерес,другите държави могат да търгуват от Русия и Азия,а ние не?Това е дискриминация,те печелят милиарди,а ние с унищожена икономика,селско стопанство,нелоялна европейска конкуренция чрез натиск,откъде да печелим?Няма откъде да се създава производство и да печелим освен от Азия и Русия.Виждате,че не нямаме право да продаваме дори собствените си изобретения извън България,страната обезлюдява,направете нещо!
36
0
 
14
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Считам,че ние се представяме страхотно на заседания,двустранни срещи, пресконференции,изявления,обяснения,оправдания,извинения и т-н.Интерeсно защо резултатите са плачевни!?
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До трябват гаранцииХер вам а не хаб, бабло гоните холявщики
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога гробарите направят нещо да свирнат. За сега изнасят лютеница.