От националистически цирк в друг: Вицецинизъм!

Валери Симеонов не владее политическия инструментариум
24 окт 2018 10:00,
33

"Всяка фраза в политиката тежи, тя носи своите последствия. Валери Симеонов не владее политическия инструментариум. Знаете, политик и банкер се убиват с вестник", коментира политологът Цветанка Андреева нестихващите протести на майките на деца с увреждания, които бяха наречени "кресливи майки на уж болни деца" от вицепремиера.
 
Тя подчерта, че когато обидиш група, която и без това е в тежко положение, настройваш цялото общество срещу себе си. Андреева отбеляза още, че исканията на майките са социални и е много логично да бъдат подкрепени от левите партии, но попита дали Корнелия Нинова и Мая Манолова не си правят личен пиар, подкрепяйки протестиращите.

Още по темата

"Става цинично, когато заиграваш с трагедията на тези хора. Ако оставката на Валери Симеонов доведе до решаване на пролема на майките, всички ще бъдем "за". Протестът и репликата му ще стане клеймо за това правителство", продължи политологът в "България сутрин".

"Не може да позволим националистите да ни вкарват от цирк в цирк", настоя Андреева.

Според журналиста Недялко Недялков въпросът е "дали това е реален повод да се хаби толкова гражданска енергия, за да падне главата на един вицепремиер".

"Валери Симеонов може да си отиде още днес. И къде ще е отиде той? Да гледа болната си майка, тежък инвалид от 20 години. Тези болни и нещастни деца се използват като знаме и жив щит от 10-15 майки, за да обладят една политическа кауза", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Недялков е на мнение, че фразата "кресливи майки на уж болни деца" е извадена от контекста. Според журналиста бизнесът не е застанал персонално зад вицепремиера, а има възражения срещу разпределението на квотния принцип за наемане на работа на хора с увреждания.

"Дълбочината на проблема е, че имаме тежко задкулисие. Румен Радев опита да направи плаващ преврат", каза още Недялко Недялков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нидялко Матросов е като медиен бодигард или медиен охранител на властта. Нова професия трябва да се запише "медиен бодигард", "медиен охранител". По настояване на бизнеса. Много необходима професия.
25
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време бе да се каже истината, дори да звучи цинично.Някои хора се самозабравиха в исканията си, дори вече не знаят какво точно искат, но са на улицата.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До въпрос. Ало, Вучков, ти ли си?
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че са платените *** да интервюират кресливите майки за всяка емисия новини иначе да ги бяхме забравили вече.
22
4
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Абе, нИдялко, МИШКА ПРОСКУБАНА...АЗ ТА ТЕБ ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ТОВА, КОЕТО ЧУХА УШИТЕ МИ И ВИЖДАТ ОЧИТЕ МИ???
21
2
 
19
 
! Отговори
??? преди 5 години
Няма ли по-бели представители на българския род, достойни за вице!?
20
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Има една, вече многократно преизползвана теза когато трябва да се замаже някой гаф или провал на управляващите. Ако е коментар на трагедия, като тази край Своге - "използва трагедията се за политически цели", ако е проблем и се говори за него "търсят се политически дивиденти". Ето и сега - Валери Симеонов прави скандални изявления, ама дали нялой не си правел политически пиар
19
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук съм като гражданин, тъй като беше обявен един протест в защита на Валери Симеонов. Аз обявих, че ще дойда макар и сам, защото съм гражданин. Тук съм заради подмяната - заради тези, които искат оставката на Валери Симеонов и с това да бутнат цялото правителство. Това са 100-150 човека. Сега площадът е празен - ако беше организиран, щяха да дойдат 1000-1500 души. Голяма част от хората, които идват всяка вечер тук, са платени. Знам и тарифата - 50 лева на час плюс сандвич", коментира собственикът на ПИК Недялко Недялков.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що сте скрили Статията долу , гл.редактор го страхува Симеонов.....хаха
17
2
 
23
 
! Отговори
7+ преди 5 години
Недялко Недялков - podлога
16
3
 
14
 
! Отговори
Абуриген преди 5 години
Племето народ не ще, да ставаСпи,спи за 700 лв трепери.....Е как да стане с 10 лв му вдигат заплатата нищо че,разхода му е с 50 повече ...
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа Валери селянина да науче първо административен български защото нищо не се разбира на бургаския му диалект котато говори някаде публично
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Ами то и сега ние им плащаме с данъците. Плащаме и на Симеонов и на Борисов и на останалите 240 мошеници.
13
21
 
4
 
! Отговори
11 преди 5 години
Повечето коментиращи се правят на големи праведници, но много ми се иска утре правителството да поиска от всеки от нас по още 2-3 процента месечно от заплатата за тези деца - и най-вече за майките им, защото 950 лв месечно им били малко. Тогава ще ви чета коментарите!
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера в пикливия си сайт Недялков се възмущава как може журналисти от Бнт да задават неудобни въпроси на Симеонов. Според него нямали това право защото правителството им плащало заплатите. Предвидливо е забранил и коментарите под статията. Недялков не е никакъв журналист а придворен глашатай.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицето-мицето.. мааш ли депутатски кифтета. Кафенце във вафлени чашки, а. Не вземе да се вдигне народа да ги изгони с шутове...
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов - селски пияндурник от село Бургас
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите се оказаха абсолютни биклуци , където има от тази партия само нередности , така е като вкарват неподготвни *** и идотки
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За този "журналист" Недялко , очевидното е че не заради Симеонов се клати правителството, А заради Радев Манолова и Нинова.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички гласоподаватели на Патриотите за абсолютни селяни от типа кравари