Три за (не)щастие. Третият вот (здравеопазване) отново не мина!

Опозицията не успя да събере 121 гласа и да бутне "Борисов" 3
Обновена: 24 окт 2018 10:19 | 24 окт 2018 10:05, Камелия Цветанова
118

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквано кабинетът „Борисов“ 3 оцеля и при третия вот на недоверие към него, внесен от опозицията.

За да падне, са нужни гласовете на 121 депутати.

Срещу правителството гласуваха 99 законотворци от БСП и ДПС, а на негова страна бяха останалите 133 от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля".

Още по темата
Този път от БСП внесоха вот на недоверие срещу правителството заради провал в сектора "здравеопазване".

Основният мотив на левицата е готвената от Кирил Ананиев реформа в здравеопазването, според която пациентите трябва да сключват задължителна застраховка и дружествата да покриват лечението им над 700 лева. Според социалистите това е геноцид.

На дебатите по вота през миналата седмица червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че по време на трите му мандата досега е сменил 10 министри и 8 шефове на НЗОК.

"В резултат на това управление здравеопазването е недостъпно, 80% от болниците са в три големи града, родилка трябва да пътува 80 км от Свищов до Русе, общинските болници фалират, дължат около 500 милиона лева и вече думите "достъпно" и "безплатно" трябва да се сменят с "връзки" и "пари", отсече тя.

От ГЕРБ пък отговориха, че за пръв път се атакуват намерения, а не реални реформи, защото предложенията на здравния министър все още не са станали факт.

"Здрав" вот на недоверие не се прави с "болни" аргументи. Така ресорният министър Кирил Ананиев отговори на всички критики на опозицията, казани по време на дебата по вота на недоверие.

Той увери, че е говорил с всички заинтересовани институции – пациентски организации, лекарския, фармацевтичния съюз, представители на държавни и частни болници, за да съгласува идеите си за смяна на модела.

Това е третият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

Първият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3 беше внесен през януари. Той беше заради корупцията в страната. Вторият вот по темата "Сигурност" беше през юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тия пари няма как здравеопазването да е достъпноКомунистите от Парламента се лекуват в Правителствена болница, возят ги хеликоптери като се разболеят и могат да си доплатят винаги, както и да се лекуват в чужбина, а ние да плащаме за това.Какво лошо има в допълнително здр.осигуряване в доброволните фондове?
104
1
 
6
 
! Отговори
Управление след 1990 преди 5 години
БКП/БСП управлява 9 г. - падение, падение и пак падение!!! Беднотия, фалити, мафия, убийства! След тях, всеки път е потоп!!!ГЕРБ управлява 7 г. - възход, възход и пак възход!!! Всеки път всичко започва от нулата, след всяко управление на хищниците от БКП/БСП, които ограбват, саботират и унищожават България. Естествено по заповед на Москва.При ГЕРБ непрекъснато се строи - магистрали, улици, пътища, метро, спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции, паркове, ремонти и др.
103
1
 
7
 
! Отговори
Спокойно! преди 5 години
За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини:1. Естествена физиология2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите. Те, всички са там, в тази честна и социална партия. Не става дума за пари, а за много, много ограбени пари от България.А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята.Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - Европа, САЩ, в екзотични страни.Алтернативата им е да управляват с ДПС
102
0
 
8
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
"Жално ми е за вас, тези които подкрепят това 10 годишно управление." Лъжеш. ГЕРБ управлява 7 год. и 1 мес. с прекъсвания:2009-2013 - 3 г. и 7 мес.20014-2017 - 2 г. и 2 мес.2017-2018 - 1 г. и 4 мес. (досега)БКП/БСП - управлява 8 год. и 6 мес.:1990-1991 - 1 година1995-1997 - 2 години2005-2009 - 4 години2013-2014 - 1 г. и 2 мес.2017 - 4 мес.БКП/БСП управлява 4 години без прекъсване при др.Станишев.Какво направихте другари за цялото си управление за хората с увреждания?НИЩО.
101
8
 
3
 
! Отговори
Аха ГЕРБ преди 5 години
След днешния Лобистки закон, продължава на разграбването на БГ, и ГЕРБ заминава в историята.Също и законът за частните охранители.Алтернатива има, избори до дупка и пряка демокрация.Първи Закон: който не е живял в БГ 6 месеца, да няма право да гласува, премахваме етническият вот.Премахване на мъртвите души от избирателните списъци и машинно гласуване.30 - десет години грабиха България- БСП, НДСВ, ОДС, СДС, ДПС, РБ, ОП, ГЕРБ.Стига вече, или България, или те, криминализиран елит ни управляв
100
7
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
в сравнение с герб всичко друго е по-малкото зло.
99
8
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
уфсътъ може да търпи още доста, стригание не я плаши, дори и заколение би приела с примирение, за да не стане по-лошо :)))))
98
7
 
5
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
Парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху поправките на Закона за държавната собственост.Оставка на всичките, избори до дупка и пряка демокрация.Кольо Босия ви го каза: "БКП ме осъди на затвор" и "бях в СДС -алчни за власт" и се махнах.Ако искате да не сте в блатото оставка на всичките, съд 30 г. за усвояване на имущества и незаконно забогатяване. И отнемане на имущество на реститутите, придобили имоти чрез свидетели Кошаревски - 99% от реститутите са такива.Зле, зле!
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ съм доволен, че некадърниците ги сменяват. И после - не се съобразявал Бойко с народа, а?
96
12
 
6
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Бе тая БСП много лоши бе, Тя не управлява от 10 години. Радвам се че има хора които искат още да мизерстват с герб. Браво бе. браво. Жално ми е за вас, тези които подкрепят това 10 годишно управление. Е, а ние ще продължаваме да търпим, какво друго ни остава. Цялата държава е настръхнала, а вие продължавате да се лиготите.
95
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиката казват е ку/венска работа и за да си политик трябва да си непокист т.е. да си хладнокръвен и да не се поддаваш на емоции още по-малко пък когато се отнася до "мъдрия народ".По-добре си мълчи и си върши работата за която си избран.Не като ***/га/решки който днес показа че политиката е мр/сна работа,след като оплю Симеонов та и Каракачанов говорейки дори за изврашения??!!неговата група е гласувала ПРОТИВ ОСТАВКАТА на правителството.133 депутати за били ПРОТИВ.Магарешки ку/ва ли е??ДА!!!!
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"...Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че по време на трите му мандата досега е сменил 10 министри и 8 шефове на НЗОК." ===Ако някой не може да върши работата, за която е назначен, трябва да бъде сменен. Какво ненормално има в това?Другият вариант е като при комунистите - не върши работа, но го държат. ===А нормално ли е ГЕРБ постоянно да назначават хора които не могат да вършат работа? ------------------Посочете ми ЕДИН ***, подал оставка или сменен -Чакам
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега Нинова...по живо, по здраво...!
92
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да си ходи! Всичките глупости на които е способна ги показа! Другарке: No pasaran!
91
10
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
До Червените милионериТе понеже тия от ГЕРБ не са милионери , всички крадат здраво , до последния държавен чиновник , кой колкото може >
90
7
 
17
 
! Отговори
Така като гледам преди 5 години
опозицията само с глупости се занимава
89
9
 
21
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
88
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При народната власт намаше тоалетна хартия и банани а при капитализма имаме тоалетна хартия и банани!
87
13
 
19
 
! Отговори
Браво ГЕРБ! преди 5 години
Най-доброто управление, което сме имали досега в България. Честит успешен вот на доверие! След 3 години ще има Борисов4, а БКП/БСП ще се стопят наполовина. След това, злото ще изчезне окончателно и винаги ще бъде под 4% бариера. Като не ги прочистихме навреме и нямаше лустрация, сега народът страда и носи последствията. У нас продължава най-дългото комунистическо робство от всички бивши соц. страни - 74 години!!! Не се търпи повече да саботират всичко хубаво в България, по нареждане на Москва!
86
7
 
23
 
! Отговори
Комунисти = Мафия преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. . То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. . Разграбиха държавата с червените куфарчета.. Разбиха и ограбиха предприятията. . Разграбиха здравната каса и пенсионния фонд. . Изнесоха парите в офшорки и т.н. . Сега са милионери с хотели по морето (всички са техни) и из цялата страна. . Станаха рентиери и работодатели, като дават най-ниските заплати в ЕС. . Почти всички фирми са техни и изстискват българите до дупка