Нешка с апел: Валери Симеонов, подай си оставката!

"Не червеният кръст е символ на здравеопазването ни, а пречупеният!"
27 окт 2018 18:43, Анисия Иванова
263

Голямата българска треньорка Нешка Робева настоятелно апелира за оставката на вицепремиера Валери Сименов.

В "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR тя се обърна към него с думите: "Валери Симеонов, подай си оставката! Това е правилната и достойна постъпка. Аз съм го правила десетки пъти през живота си. Гладен няма да останеш."

Повод за нейния призив са думите на вицето към майките и децата с увреждания, които взривиха обществото в последните седмици.

След заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество Симеонов заяви във връзка със Закона за хората с увреждания: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

Думите на Симеонов предизвикаха протести в цялата страна с искане за оставката му и разтърсиха и без това крехкия баланс в правителството. Въпреки призивите да напусне кабинета, той само се извини с половин уста за обидната си реплика.

"Не може този човек да извива ръцете на правителството! Нима от НФСБ не могат да излъчат друг вицепремиер?", попита Нешка Робева и поднесе своите извинения на майките на деца с увреждания в студиото на "Опорни хора".

"Простете ми, че не излязох да ви подкрепя! Ако протестите продължават, ще го направя! Апатията е обвзела обществото ни. Лъгани през годините, вече не вярваме, че можем да променим нещо. Аз не виждам надежда и у младите. У тях липсва хъс. Не червеният кръст трябва да е символ в българското здравеопазване, а пречупен такъв. Защото в България, ако нямаш пари - умираш", смята тя.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Какъв е тоя Валери да му се молим да напусне? Казвам на премиера махай го там 300 майки протестират половин месец ама не знаят, че трябва теб да те обесят. Българите много просто племе казва не швфа и ако шефа ме слуша убиват премиер с тояги. Българи се молят на служител човече да напусне. Българите много *** народ.
197
2
 
2
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Единствената грешка на Валери, че употреби невярната дума УЖ болни деца.Децата наистина са болни , но протестите можеше да минат и без тях.Другото е вярно.
196
5
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 216,217 - един и същ червен ***. Глуппости си написал, от завист и злоба. Защото ти си някое невзрачно, комплексирано, неуспяло червено човече.
195
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нешка е по достойните постъпки. - например рекламно турне с Бюрека
194
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не протестирате с/у габровския тарикат Томислав Дончев, който открадна доста пари от НДК заедно с Боршош?Да не говорим , че този човек управлява пари за милиони от еврофондовете!!!Томислав Дончев по-добър ли е от Валери Симеонов???
193
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не протестирате с/у финансовия министър, който строи палат за милиони????
192
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиката е сложна материя............и няма нищо общо с художествената гимнастика.................и с някакви там подскоци и пируети с топки, обръчи и бухалки!!!Няма ли някой да я светне Нешка Робева по тия въпроси ????
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бях чела някъде ,че Нешка давала много пари на заем срещу голяма лихва ,а после търсела Алексей Петров за помощ за да си върне парите,така,че лихварка да критикува..хайде моля!
190
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей..............излагате се вече с искания за оставката на Валери Симеонов.Този човек, при всичките си недостатъци като политик........не е виновен за трагичното положение в държавата.Виновните политици, мафиоти, олигарси и бизнесмени са други хора!!!!
189
7
 
2
 
! Отговори
Фактолог преди 5 години
Мария Гигова завинаги си остава по-добра от тази Нешка Смешка. Таланта си е талант, Нешка може да се клати като пиян клоун, нищо интересно!
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз имам апел към работодателя си да вземам 5000 лева заплата, но резултат............нулев!!!!
187
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нешка Робева не е човекът, който да иска оставката на Валери Симеонов!!Има си коалиция ОП (НФСБ, Атака и ВМРО).............там се решават тия неща!!!!
186
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога треньорките по художествената гимнастика станаха политици????Народът си има хубава поговорка за това:"Всяка жаба да си знае гьола!"Има и по-цинична поговорка, но нея няма да я казвам!!!
185
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушах много внимателно интервюто на Валери Симеонов за този случай.При всичките си кусури, които има Валери Симеонов (не съм му най-големия фен, нито съм член на НФСБ) , той има и много положителни качества:1.директен е 2.искрен е-казва това, което мисли3.не е лицемер4.не е корумпиран5.извини се за думите си, макар и късноА за Нешка Робева...........да си гледа художествената гимнастика, където е силна, не да се прави на политик...........нейната компетентност в политиката е НУЛЕВА.
184
8
 
5
 
! Отговори
смешници преди 5 години
тази другарка на комунизма с Бареков партия правеше и светло бъдеще обещаваше
183
2
 
5
 
! Отговори
Навигатор преди 5 години
Ами като си станал политик се НАУЧИ да говориш дипломатично бе........има си школи затова, ако не си има интернет или си купи един папагал- говори му и слушай себе си отстрани колко гнусно се изказваш бе . Бил казвал истината, ами *** като е сбръчкана казваш ли й колко е грозна бе, не нали за да не я засегнеш, а народа който те е избрал го мразиш така ли бе? Станал политик а ходи като джамбазин и плюва вместо да говори- селски ***.
182
6
 
8
 
! Отговори
барон60 преди 5 години
Аз не знам що за *** трябва да си за да подкрепиш този *** Валери Симеонов и подопечният му Ц.Ц. Направо съм убеден, че проф. Иво Христов, драстично е снижил процента на 80%. Повече са професоре мноооого повече!
181
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли голям мерзавец трябва да си за да подкрепиш думите на В.Симеонов. Пожелавам на всички които го подкрепят да получат тази подкрепа която получиха майките от него.
180
12
 
9
 
! Отговори
омръзна на всички преди 5 години
а ти комунистическа изтривалка кога ще ни освободиш от болшевишките ти разсъждения
179
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от бабички комунистки. Не може ли и Меркел да се махне?