Петкова: Не държавата, пазарът определя цените на горивата

Министърът каза това по повод протестите в страната
27 окт 2018 14:08, Елка Василева
208
Петкова: Не държавата, пазарът определя цените на горивата
Теменужка Петкова. Снимка: архив, Булфото

Цените на горивата не се регулират от държавата. Те се определят от пазара - от търсенето и предлагането. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред журналисти в Сандански по повод протестите срещу високите цени на горивата в страната.

Още по темата

Това са нормалните пазарни механизми и държавата няма как да влияе, заяви министърът.

„България е член на ЕС. И за нас важат правилата на либерализирания пазар. Има регулация за цената на електроенергията за битовите потребители, но тенденцията е и тази регулация постепенно да отпада. Единственият най-добър барометър за определяне на всяка една цена на различни стоки и услуги е пазарът", допълни министър Петкова, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
1
 
! Отговори
До нискостеблената преди 5 години
Г-жо МиниСтърке, като намалите акциза и другите данаци формиращи цената, горивата ще поевтинеят. Друг е въпроса, че има картелно споразумение за цените.
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не можете да се справяте с държавата, си заминавате.Лукойл е монополист и не плаща данъци откакто Герб е на власт,затова не можете да се справите,защото Златев ви е началник.
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от бедни, недоволни и неграмотни мързеливци!!!
177
1
 
1
 
! Отговори
Кво си мислите.. преди 5 години
..... Че може да се кара кола без пари, ли...?! МОЖЕ, АМА САМО КАРУЦАТА НА БАЙ ***....НО И ТАМ. КОНЯ ТРЕБЕ ДА ЯДЕ!
176
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми от бедни собственици на МПС! Билета за трамвай скъп, бензина скъп,виниетата скъпа,данъка скъп! Кажете се на велосипед, ще ви бъде евтино и екологично!
175
1
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Щом като от държавата нищо не зависи,що е необходимо министерство ???!!! За да си возите шавливите д$пета в ,,Мерцедеси,, ???
174
0
 
0
 
! Отговори
Народни цини! преди 5 години
И да маними тоз акциз, че да са малку народни цинити... Все. Пак народа избира, награда ришава.Айде брата балгари, да простатирами!
173
0
 
9
 
! Отговори
Картофчо преди 5 години
Тази така наречена министърка за какво е сложена. В нормалните държави министерствата се създават, за да влиаят и управляват сектора им на отговорности. Има си механизми и лостове. Те са непреки, но са налични. Само у нас министерствата не управляват подопечните си сектори, а им водят статистика. Все едно са дирекции към Националния Статистически Институт.
172
2
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ти нали подаде оставка,*** оffцо ? Намаза и ти с некой милион покрай ЧЕЗ ...
171
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкопаемите горива са отживелица............нефт и газ...........като почнат да привършват и арабите ще ядат пясъка в пустинята!!!
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивата не са скъпи...........има си икономически закони...............стандартът на живот, заплатите и пенсиите в България са много ниски.............това е трагедията!!!
169
1
 
11
 
! Отговори
физик преди 5 години
Докато счетоводители като Теменужка Петкова управляват възлови сектори като енергетиката.................резултатите ще са трагични.Тая счетоводителка едва ли е наясно със законите на термодинамиката или с мерните единици за ФИЗИЧНАТА ВЕЛИЧИНА енергия.
168
1
 
5
 
! Отговори
Аха преди 5 години
По Договори и условия, които управляващите клики са изготвили т.е., във вреда на народа на РБ.Каква промяна очакваме 30 - десет години, като управляващите готвят условията, ценообразуването, облагането и продажба на продукт и услуга.Защо сте обвързали цена на газ, със цена на петрол?Защо, петрол пада, газ не, парно не.Във вода газим, а тя поскъпва, повече от пустинни държави, 60% загуби - 12 милиарда трябвало за ремонти, десет г. по едн милр. да бяхте заделяли от бюджета???С-я пее!!
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всико е относително. Не са скъпи горивата. Но парите са малко, парите не стигат, деца
166
7
 
6
 
! Отговори
Бончев преди 5 години
Докато руската мафия еднолично владее пазара ще е така,нискокачествени горива на монополно високи цени и нито лев платени данъци
165
1
 
14
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Точно държавата носи вина защото тя е в съдружие и далавера с монополиста
164
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега вече ГЕРБ си имат мадам "ПЪЖА"
163
2
 
7
 
! Отговори
дърт преди 5 години
Правилно! Колкото е по-голямо предлагането, толкова по-високи са цените.
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато енергетиката се основава на нефт и газ..............резултатите ще са трагични...............корпорации, войни като тази в Сирия, бедни и богати държави и т.н.Единственото спасение е да се търсят нови и алтернативни енергийни източници!!!
161
15
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Цените на горивата в България се определят от Русия , Лукоил и от местният им представител и близък приятел на Борисов - Валентин Златев, а не от пазарни принципи. Монополната им позиция е гарантирана от управляващите и днес в България кремълски слуги - крадливата БКП-ДС хунта!