ГЕРБ във власта, БСП – закъсня с визията... алтернатива?

Евгени Петров и Красина Кръстева с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 29 окт 2018 11:54 | 29 окт 2018 11:45,
12

Предсрочни избори и алтернативна форма на управление. За това призова ДПС в декларация, която беше приета на Централния съвет на партията. Според председателя Мустафа Карадайъ всички национално отговорни партии трябва да се обявят за опазване на демокрацията. Цяла седмица пък продължават протестите на майките на деца с увреждания, които са насочени срещу вицепремиера Валери Симеонов и с искане за неговата оставка, въпреки че той се извини за думите си след коалиционен съвет.
 
Журналистът Евгени Петров коментира в студиото на "България сутрин", че това е показало, че премиерът Бойко Борисов все още държи здраво редиците на "Обединени патриоти", защото е успял да накара Симеонов да се извини, въпреки че самият вицепремиер беше обявил, че няма да го направи.

Още по темата

"ГЕРБ в сравнение с останалите партии се опитва да стигне до тези 4 години. ДПС изпълнява предизборните си обещания, но това не е на фона на едни хипотетични предсрочни избори, а на едни реални избори, които идват в момента - еврозиборите", подчерта Петров пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че готовността на опозицията за управление не се изразява в процентите, които се дават при социологическите проучвания. Евгени Петров беше категоричен, че БСП са закъснели със своята "Визия за България", защото това е трябвало да се извади преди парламентарните избори.

"Самият подход е изключително популистки", допълни той.

Красина Кръстева пък каза, че само избирателите могат да се произнесат за това има ли и каква е алтернативата на управлението.

"ГЕРБ вече управлява 10 години, няма как все някой друг да ти е виновен, най-после трябва да поемеш отговорността", подчерта тя.

Според Кръстева вече не може Борисов и неговата партия да се оправдават, че служебен кабинет или друг е виновен за нещо.

Тя допълни още, че премиерът добутва и се опитва да изкара мандата, а за БСП най-притеснителното е, че ГЕРБ взимат от опозиционните козове.

"Той почва да провежда социална политика. Много неща бяха замразени, а този бюджет е социален", обясни Красина Крсътева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 - стига глупости - ако бъдат забранени всички партии политиците избеесни ще станем като Венецуела. бизнеса ще избяга, ЛИДЛ, Фантастико, МЕТРО, БИЛА ще фалират, безработицата ще надхвърли 200 процента, банките ще си изтеглят парите и държавата ще фалира.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже и седма не му е, само 6 години е управлявал...чисто време Борисов управлява 6 годиноии 8-9 месеца. седнете и направеет сметка. - първи мандат изкара 2години и 7 месецавтори мандат - точно 2 годинитрети мандат - досега - една година и пет месеца.това са точно 6 години управление на Борисов. имаше няколко служебни кабинета и поне два от тях бяха червени - на Близнашки, и на Герджиков. А Орешарски управлява 14 месеца
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2013Г Е НА ПЪТ ДА СЕ ПОВТОРИ. ТРЯБВА ДА ПОМНИМ УРОЦИТЕ- ОЛИГАРХИЯТА КУПУВА ПРОТЕСТИ, ИДВАТ БСП НА ВЛАСТ, ФАЛИРАТ БАНКИ И ВРЪЩАТ ПАРИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, А МАСРАФА ГО ПОЕМА БГ НАРОД- ДО СЕГА Е СТАВАЛО ТАКА.
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КрАсино,*** ГЕРБ И БОРИСОВ НЕ УПРАВЛЯВАТ 10 ГОДИНИ ,ТАЯ МУ Е СЕДМА ,ПЛЮС ТОВА БОРИСОВ И ГЕРБ НЕ УПРАВЛЯВАТ САМИ!!!!Как пък не млъкнахте от година и половина и дори от две години и половина още от преди ушатия да бъде избран за пРезидент.Такова чудо не се помни,"бизнесмените"червени с половин уста одобряват бюджета,пишман синдикатите също,финасовия министър на Костов Муравей Радев също,САМО КУКУНФРЕЛА И КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МЕДИИ са недоволни.Вървете на майка си в.....
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата е ясна бсп колкото и да им се краде пак ще са опозоция най вероятно с още по малко депотати от сега
7
0
 
14
 
! Отговори
NN преди 5 години
Журналето - властта се пише с две "т".
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли държава в Европа,където етноси са в управлението?
5
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак червени утопии и сънища за власт! Има ли в Европа държава в която комунисти да управляват?
4
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай, ай, ай, Петров. Как пък все ви намират такива едни знаещи, и все бият в една точка - колко БСП не била направила това и онова.Айде малко обясни защо толкова години ГЕРБ нищо не прави, защо като дойде време за избори ги манипулира и купува, защо за най-малката опасност Тиквата търчи в САЩ И Брюксел за подкрепа? И реве в Парламента, че не можели да взимат един милиард щото на него му трябвали 16 милиарда??Герб първо да си погледнат мръсното бельо. После да ни показват разни умници.
3
7
 
19
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Нещата ще се оправят само ако бъдат забранени всички партии, границите затворени и политиците *** по дърветата.
2
13
 
9
 
! Отговори
On Air преди 5 години
On Air се финансира от Путин.Така, че не се изненадвайте, че всеки *** които е против властта ще намери медиина изява в тази телевизия.
1
9
 
21
 
! Отговори
Туй ДеПеСеТо преди 5 години
ДеПеСеТо ще даде визия. И това доживяхме. Съвсем са се чалнали тези нещастници! Да ходят да се наддумват с Нинова по телевизиите, пък които иска да ги гледа.Но, до тук.