Опозицията се запъна. Няма да се регистрира в зала!

ДПС настоя: Мнозинството трябва да осигури кворума!
31 окт 2018 11:37,
33
Опозицията се запъна. Няма да се регистрира в зала!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като днес парламентът започна работа чак от третия опит поради липсата на кворум, от БСП се заканиха, че няма да се регистрират в пленарната зала, докато вицепремиера Валери Симеонов не подаде оставка.

От ДПС пък припомниха, че осигуряването на кворума е работа на мнозинството.

Още по темата

И двете партии отрекоха действията им да са координирани, но не се регистрираха в началото на заседанието.

Червеният Крум Зарков каза, че от левицата подкрепят майките на деца с увреждания, които искат оставката на Валери Симеонов, и настоя, че червените ще бойкотират заседанията, докато вицепремиерът на освободи поста си.

"Ние се солидаризираме с това искане и няма да се регистрираме в Народното събрание, докато не получим оставката на Валери Симеонов. Той отговаря и за ДАБЧ, където избухва поредният корупционен скандал. Заради това твърде много се събра и е време той да отстъпи поста си", отсече Зарков.

Йордан Цонев от ДПС пък припомни думите на Цветан Цветанов и Бойко Борисов от времето на кабинета "Орешарски", че осигуряването на кворума е задължение на управляващите. Той също отрече да са водени разговори с БСП да се саботира кворумът.

Тома Биков от ГЕРБ пък настоя, че от опозицията са загубили един час на парламента, но това щяло да покаже кой работи и кой не работи.

"Загубихме един час, но питайте защо. Защото тези, които настояват да се приемат бързо закони, включително сме поели ангажименти и към майките, загубиха един час на парламента. Ще го прежалим този един час, но хората нека да гледат кой работи и кой не работи", коментира депутатът от ГЕРБ.

"Няма проблеми засега и дано да няма, защото е важно институциите в България да работят", добави Биков.

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък коментира трудното събиране на кворума днес лаконично: "Случвало се е и друг път".

Днес парламентът започна работа с близо час закъснение, тъй като мнозинството успя да събере кворум чак след третия опит. ДПС и БСП не се регистрираха, но накрая народните избраници от ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" успяха да съберат 121 законотворци.

Оказа се, че последният регистрирал се е независимият депутат Спас Панчев, който стана законотворец с листата на БСП като коалиционен партньор, представляващ земеделците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Байфидан: Да не повтарят глупавите номера на ГЕРБ? Защо да не ги повтарят, като електората това иска. Въпреки глупавите си номера Бойко управлява вече трети мандат. Щом електората иска глупави номера - така трябва да бъде. Глас народен - глас божи.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КТ- ТРИ НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ- ДИСЦИПЛЕНАРНО УВОЛНЕНИЕ, А ЗАПЛАТИ ЩЕ ИМА ЛИ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ СОЦИАЛИСТИ ИЛИ ТАМ ПЛАЩА ОЛИГАРХИЯТА.
25
2
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТОВА СА ПАРТИЙНО КЛАНОВИ МЕКЕРЕТА !!! ЗАПЛАИТЕ ИМ РАСТАТ !!! НО ,ДОКАТО ЗНАЕМ КОИ И КАКВИ СА ЯВНО" ДЕСНИТЕ" , ЗА Бе СиПи и Ду Пи Се НЕ ЗНАЕМ КОЙ-КОЙ Е ,ЗАЩОТО ЕДНИТЕ ГИ РЪКОВОДИ "КРА.ВА ПРИВАТИЗАТОР СТРЪВНИЦА ", А ДРУГИТЕ "М.УНЬО" !!! ПО КОДЕКСА НА ТРУДА - БЕЗ ЗАПЛАТИ И ЗАПЛАТИТЕ В ДЕТСКИ УЧРЕЖДЕНИЯ !!! ДИКТАТУРИТЕ СА ПЛОД НА БОРБАТА С ТАКИВА КАТО ТЯХ !!!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това трябваше да се случи отдавна! Да си осигуряват кворума сами, а не да ползват опозицията за узаконяване на поразиите без да уважават мнението им! Може би днес ще гласуват закони и решения, но не вярвам, че кворумът ще го имат през целия ден, т.е. решенията им ще са невалидни и незаконни!
23
6
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До то6ко56. Ами нали това казваме, че повтарят глуппавите номера на ГЕРБ. Влизаш в залата и ги оборваш и критикуваш с аргументи, а не така като детски инат.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ***, КРЪВОПИЙЦИ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС? докога господи?
21
5
 
5
 
! Отговори
Нормален българин преди 5 години
Тогава утре и аз няма да ходя на работа и ако не ми дадат заплатата ще ги съдя.
20
9
 
4
 
! Отговори
Изнервенл преди 5 години
До 17 анонимник. Това, че през 2013 ГЕРБ постъпваше глуппаво като не се регистрираше в залата, не оправдава сега БСП и ДПС. Влизаш и се бориш с аргументи и критики срещу управляващите, а не като киснеш в кафенето да гледаш сеир.
19
0
 
10
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
Стари герберски номера.
18
5
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До Българин 1Управителя на НС поради факта, че е от същите пачаври и е рода с половината и като дърт БКП национален предател е сложен да *** с чукче по орехчетата на Цв. Цв., а не да си свърши работата и да започне след 2 дена неприсъствие да ги уволнява дисциплинарно както е записано в закона приет от същите тези пачаври от сини,зелени, жълти, червени и тн. окраски на БКП *** (защото всички в парламента сега са бивши БКП национални предатели)!!!
17
10
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката провокаторка нинова, видя че с протестите на тия дето системата ги убивала (майките) нема да може да бутне Валери и, реши ба се пробва и в НС!...... и пак нема да стане. абе що така не и се получават нещата, нито вотовете минават, нито протестите, само пари харчи?!
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гост 8Защо не зададе същия въпрос преди години, когато ГЕРБ бойкотираха работата на НС и организираха платени протести?Питаше ли за морал тогава?!
15
0
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Журналята вместо да пишете простотии отидете и питайте защо 1 час след началото на работното им време дупедатите немогат да съберат едни 121 присъстващи и колко от отсъстващите ги няма вече 2,3 и повече дни? Питайте ги също кога отсъствалите ще бъдат дисциплинарно уволнени? Егати жалкия бардак - от 240 пачаври дори половината не искат да ходят на работа! Без значение коя краска на БКП са се боядисали сега (било то БСП, ГЕРБ, ДПС и Обединени), *** са длъжни да са в бардака! Това ги питайте!
14
3
 
12
 
! Отговори
кофти а преди 5 години
До Анонимен12Нещо не разбирам какъв им е проблема на управляващите нали са мнозинство или ще излезе, че това което приемат не е много читаво и сами са си го гласували и няма кой да им е виновен.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новогодишните праздници за депутатите от ДПС и БСП започнаха.Взеха си новогодишните подаръци и си тръгнаха.Очаквайте след 15 януари да се явят на работа.
12
6
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Българин 1,питам те,твоя банкянски любим,нали същото правеше,през 2013година,герб ще влезе в Народното Събрание,но няма да се регистрира,тогава,да ли си коментирал,или,понеже бсп не се регистрира,сега така коментираш.
11
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от БСП и ДПС нищо сами не могат да измислят. Опитват се да имитират събитията и протестите от 2013 година, но не им се удава, защото ментето си е менте и не струва.
10
4
 
15
 
! Отговори
кофти а преди 5 години
"Няма аз да им осигурявам кворума на тия " помните ли преди години кой го рече това докато си джиткаше мачлета .
9
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гост: Често номерата на ГЕРБ сега им се връщат. И те така.
8
12
 
12
 
! Отговори
гост преди 5 години
Що за морал имат депутати, които бойкотират работата на парламента! За какво са пратени там и за какво получават заплата!?