Престъпната схема с BG паспорти – канал за джихадисти?

Проф. Михаил Мирчев и Михаил Константинов по Bulgaria ON AIR
31 окт 2018 11:45, Анисия Иванова
34

Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев е обвинен за ръководител на организирана престъпна група за корупционни и други престъпления. В последните дни спецпоркуратурата извърши арести на шефове и служители в Агенцията, издавали фалшиви документи за български произход срещу пари.

Темата в "България сутрин" коментираха политологът проф. Михаил Мирчев и анализаторът проф. Михаил Константинов.

Според проф. Константинов това е ситуация, в която невинни няма, но все пак трябва да изчакаме малко, за да видим кой ще бъде обвинен. Той е на мнение, че скандалът засяга един доста чувствителен проблем - а именно този с демографската криза.

Още по темата

"Един от начините за справянето с демографската криза е да се привлекат хора, които да заживеят в България. С този скандал се нанася удар върху връщането на българите в България. Проблемът не е само, че се продават документи, а че хора с престъпно минало са получили българско гражданство", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата добавиха, че още миналата година чуждестранни журналисти са подавали сигнали, че има порочни практики с издаването на български паспорти, но тогава нито властите, нито медиите са обърнали особено внимание.

Проф. Мирчев твърди, че няма как подобна схема да действа без политически чадър, защото цялата процедура минава през огромен брой политици и държавници. Все пак той е категоричен, че ВМРО имат тежката задача да обяснят какво прави Харалампиев 10 години при тях.

"След този скандал ще пострадаме по много линии. Какво става с нашето доверие като страна членка на ЕС. Ние се оказваме един канал за нахлуване на джихадисти в Съюза и то законно", завърши експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Хахахах преди 5 години
Тоя па джихадисти..... тези твърдения са толкова смешни, колкото са обвиненията по Петър Харалампиев!
30
0
 
0
 
! Отговори
Йордан преди 5 години
Скалъпени обвинения..... направо не е за вярване.... къде са парите???.... или просто така един човек ще влезне в затвора ?
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШопоНапротив, много си ми е верна Харитметиката! Обявявам 5, за остатъка съм "ни при чем"
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За придобиване българско гражданство е необходимо след представените документи от кандидата за гражданство по условия посочени в наредби и изисквания към лицето да опише в молба-мотивация с деклариращи съпровождащи документи въз основа на какво иска да придобие такова спрямо действащи закони,укази,постановления с точки,подточки за административно оформяне и придвижване по инстанции отговорни за това-отдели,комисии,разгледани,удобрени в съответствие,представени в кабинета за подпис от Президента
27
0
 
16
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
То без политически чадър нищо не става. Нито можеш земеделие да подхванеш, нито обществена поръчка да получиш, нито статия да ти излезе, нито ТИР да регистрираш. Всичко от Партията за партията.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти джихадистите могат да стигнат до Европа и без български паспорти.Меркел сама ги покани.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андрешко на Солунската митница - канал за дрога, оръжие, проституция, джихадисти, руски шпиони, мафиоти,...!Ще му се и газов хъб да има за да може да рекетира !
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държвата започна сериозно да се тресе, ромски набези и неподчинение, убийството на журталистката от Русе, акции по винпромите и пр. величия, майките пред парламента, скандали в " потриотарите", нови цени, нови данъци и ГО, горивата. ОК ли сме и ли ОК са някои само.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че за национална измяна трябва да има смъртно накзание!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой кадърен министър в този министерски съвет?! Поне маалкоооо кадърен?!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това отвратително деяние и предателство спрямо българите отдавна се коментира по форуми защото всички виждаме какви твари дошли от майна си райна и нямащи нищо общо с българите са си купили поданство под шапката на президенството,защото зам.президента ги разписва тези разрешения.Още при Маргарита Попова (вице на Пленвелиев) и Ангел Марин(два пъти вице на Първанов.Илияна Йотова дакаже колко поданства е раздала и на кого откакто е вице на Радев.
20
4
 
11
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Като ви чета коментарите, пак стигате до руски агенти, русофили/русофоби и пр. глу-пости, айде стига, Путин ви е виновен. Всичкото си е нашенско, дебелооко, изнудваческо, корумпирано поведение. Това е ценностната система на съвр. българин за съжаление, примитивна алчност, безскрупулност и безотговорност, и няма значение патриот ли е, демократ ли е, социалист ли е, всичките са едни и същи! Такова хора ни управляват, защото 99% от българите са точно такива!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Бългсрия Шенген става научна фантастика
18
0
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Само да ви кажа,че 10 000 паспорта по 5 000 ? не прави 5 000 000 ? ,а 50 000 000 ?...Айде сметайте ...
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напоследък този Харалампиев е плътно до президента Радев при всички негови пътувания в чужбина, навсякъде се снима с него! Може да е избран на тизи пост от квотата на патриотите, но стана много близък с Радев и нищо чудно да е верен по-долния коментар, че това е начин да се вкарат много руски агенти в БГ! Защото се знае, че именно Радев е руски агент и не случайно е предложен от руските служби за кандидат-президент и съответно БСП вложи много усилие да спечели изборите!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите пускали джихадисти към Европа. Тримата от запаса, Тримата глупацци нищо не знаят, уж. Тримата кресливи кастрати патриоти, уж, не знаели.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега вече се разбра защо Патриотите не искат ислямистите да минават през оградата. Защото искат да им платят на тях 5 хиляди евро за български паспорт. Тези Патриоти са напълнили европа с ислямисти. От Европа са казали на нашите да спрат потока от ислямисти, пускани от патриотите.
14
2
 
13
 
! Отговори
срам и позор преди 5 години
В едни други времена на държавност тези предатели от агенцията отдавна да са нахранили прасетата,а сега ще се измъкнат а ни я ще страдаме от чужденците?!
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпната схема с BG паспорти - канал за инфилтриране на руски шпиони в България и ЕС !
12
0
 
18
 
! Отговори
това е преди 5 години
Трябва да се направи пълна ревизия на даденото гражданство,и тогава ще ни се завие свят какви и.зроди и *** са с наш паспорт...