47 500 лв. за очила и лещи на служителите в НС

На човек по 208 лв., който иска по-скъпи – доплаща
30
47 500 лв. за очила и лещи на служителите в НС
Архив: Булфото

47 500 лева ще похарчи парламентът за очила и лещи на служителите си, които работят с видеодисплеи.

За чифт очила или лещи администрацията на Народното събрание ще даде точно по 208 лева без ДДС, а който иска по-скъпи ще трябва да си доплати.

Нужда от корекция на зрението ще се доказва с преглед от очен лекар в правителствена болница.

Фирмата, която ще спечели обществената поръчка, ще трябва да предлага лещи от поне пет производители.

Изборът на рамки на очила пък ще е от най-малко 50. Те ще са от титан, алуминий, неръждаема стомана, пластика, цяла рамка, корда, глазант.

А за удобството на служителите оптиките, в които ще се поръчват лещи и очила в София на спечелилия търга, ще трябва да са поне две.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Една преди 5 години
Защо се възмущавате, пари за очила се отпускат на всички фирми, чиито служители работят пред компютър. А 250 лв за хубави очила е нищо. Така че недейте да плюете, без да сте помислили.
25
2
 
2
 
! Отговори
пиночет преди 5 години
Тези съвсем го удариха през просото .А за памперси колко хиляди лева са определени ? Това и Тато не си го позволяваше -
24
1
 
4
 
! Отговори
К6 преди 5 години
Това е ужасна наглост моля не публикувайте подобни неща за богопомазаните Защо не се въведе закон депутатска професия максимум 8 години защо вече 20 години гледаме едни и същи богопомазаните живеещи на нашия гръб
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом българина работещ на три смени е съгласен и редовно гласува за тези които ни управляват вече 25 години, значи е доволен и щастлив и съгласен да им плаща дори и превръзки те и презервативите!Да са ни живи и здрави управляващите и държавните чиновници, да се размножават и командват!Ние това искаме, а и да продължат да крадат безнаказано в полза роду!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали и дамските им превръзки са безплатни на тия некадърници
21
2
 
12
 
! Отговори
даскал Пандо преди 5 години
Цял живот си вадих очите да проверявам тетрадките на децата,а когато се наложи да се оперирам от катаракта,трябваше да се бръкна за 2 300 лева за лещи/по 1150 едната/...И те така другари и другарки,дами и господа....
20
2
 
16
 
! Отговори
teo преди 5 години
Няма такъв парламент, ДА РАБОТИ ПО три ДЕНА В СЕДМИЦАТА, ДА ГИ ХРАНЯТ ВСИЧКИ С ТЛЪСТИ ДЕПУТАТСКИ КЮФТЕТА, ДА ИМ КУПУВАТ ОЧИЛА, ЛЕЩИ, ДА ГИ ОБЛИЧАТ, ДА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО В ГРАДСКИЯ И МЕЖДУГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ДА ГИ ОХРАНЯВАТ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИМ - НАРОДА, БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА - САМО ДЕТО НЕ ГИ КЪПЯТ С БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЯК!?!? А ТЕ ХОДЯТ ДА ЛЪЖАТ И ОБЕЩАВАТ НА НАРОДА ПО-ХУБАВ ЖИВОТ???
19
2
 
6
 
! Отговори
лайф из лайф преди 5 години
В Блейбой им се полагат черни очила с черни бикини...голям фетиш е секретарка с черни очила и черни бикини и една пура от 200 лева.. голямо черно бюро кожена мебел ,клима ,лека музика...екстейшъни ,маникюр...ехееее....парфюм ..лек ..свеж...
18
2
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До the ghostТова, че шефа ти одобрява 70 лв. за очила означава, че е стиснат и гледа да си прибере повече пари за него ЗА ТВОЯ СМЕТКА. Сигурно и осигуровките ти ги плаща на двойно по-ниска заплата от тази, която реално получаваш. Това, че при вас е зле, не означава, че и другаде трябва да е същото.
17
3
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До аник"Кошмар. Само се чудя как ги измислят тези разходи. То не са сапуни тоалетна хартия и куп други сега и очила."Ти като отидеш на работа, сапуна и тоалетната хартия от къщи ли си носиш?
16
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Вместо бонус да си купят очила, ханде да вкараме обществена пор6чка, няколко наши фирми по веригата. А и да нямаш нужда от очила вземи да си поръчаш. Или там всички са кьорави или тези 50 човека които реално имат нужда и нямат очила... Щото и аз съм кьорав и нося очила ама няма да ги сменям само щото има поръчка, ще излязат очилата по 1000 чифта..Шапка шапка докато можеш.
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата им плаща осигуровки,жилища,режиини,бензин,телефони,евтина храна,а сега и безплатни очила.За вояжите в чужбина да не говорим.За лобиските закони пък съвсем.С какво са заслужили тези екстри,за които електората,който ги избра може само да мечтае?Това не е ли наглост и безочие на наш гръб?Докога,бееееее?
14
2
 
16
 
! Отговори
аник преди 5 години
Кошмар. Само се чудя как ги измислят тези разходи. То не са сапуни тоалетна хартия и куп други сега и очила. Периодично си увеличават заплатите а нямат да си купят необходимото. Е убедих се няма друго такова правителство хора. Не се умориха да измислят кой цени още да вдигнат а как се справят хората изобщо не им пука.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната глезотийка за дупетатите,а народа-кучета го яли.За коледа пак ще подхвърлят на някои пенсионери по 40 лв.като за бог да прости и това ще е.А ония ще тънат в лукс и разкош,но така ни се пада,щом ги търпим.
12
2
 
14
 
! Отговори
the ghost преди 5 години
А на мен в частната фирма, шефа ми одобрява 70лв. за очила. И-б-а-х ги в държавните служители
11
6
 
7
 
! Отговори
Позитански протестър преди 5 години
Щом за мен няма очила съм твърдо против, утре отивам да се мятам пред НС.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лошо! В Народното събрание спазват законите, които са приели. Пари за очила и лещи се полагат на доста хора и фирмите трябва да осигуряват пари за тази законово регламентирана дейност. Хайде, журналистите, образовайте малко народа, за да си потърси правата, ако му стиска. Не само да завижда и мрънка!
9
1
 
15
 
! Отговори
отпочинал избранник преди 5 години
Да ,ама секретарката ще е вери фешън енд флексибъл на бюрото ...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поръчката винаги се печели от фирма, която връща 40 процента от стойността й, само в кеш. Така обича буби островитянина пожарникар.
7
2
 
19
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 5 години
ЕЙ СРАМА НЯМАТ-ПОЛОВИН МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.ЕГАТИ ХРАНТУТНИЦИТЕ....