Цветанов вини опозицията за кворума в парламента

Той настоя, че БСП и ДПС абдикират от задълженията си
41
Цветанов вини опозицията за кворума в парламента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов нападна БСП и ДПС за лиспата на кворум в парламента, заради които пропадна петъчното заседание.

Опозицията абдикира от задълженията си, настоя той в Горна Оряховица.

Още по темата

По думите му, не може да говориш за смяна на модела и системата на управление на държавата, а в следващия момент да те няма в парламента, където е мястото да зададеш важните актуални въпроси към властта.

Това, според него, говори единствено за несериозност от страна на депутатите от опозицията и за абдикиране от задълженията им.

Цветанов увери, че на извънредното пленарно заседание във вторник, на което ще се гледат бюджетните закони за следващата година, кворум ще има.

Наред с това той изрази учудване, че именно в петък опозицията е решила да саботира работата на НС при положение, че именно в този ден се провежда парламентарният контрол, по време на който могат да се задават въпроси към изпълнителната власт.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна още, че държавата е стабилна, доходите на гражданите непрекъснато се увеличават, има почти нулев дефицит, а в бюджета за следващата година са заложени повече средства във всички сектори.

Цветан Цветанов бе категоричен, че при ГЕРБ и управлението на Бойко Борисов винаги е имало воля за борба с престъпността и корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Кракра преди 5 години
Боже колко боляло да те замерят със собствените ти камъни.Нали те преподадоха този урок на БСП при предишният кабинет(Орешарски).Много им е къса политическата памет.Тогаз лично бат Бойко заяви,че лично той ще осигури кворума за приемане оставката на кабинета.Защо сега мислят за рестрикции?
36
1
 
4
 
! Отговори
МИТАКА преди 5 години
До ДАААА.... 19 : СВАЛИХА НЕЗАКОННО ОРЕШАРСКИ , ПРЕДИ ДА СИ БЕШЕ СЪСТАВИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО И СЕГА ЗА ВСИЧКО БИЛ ВИНОВЕН ТОЙ . МЪРЛЯВЦИ , ЛЪЖЦИ И ДЕМАГОЗИ-ТОВА СА ГЕРБ !
35
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
До кръшкачи,тиквата за това ли обикаля света,защото и той е комунист,и кръшка от работа.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папагалът на герб дъдне до прегракване. Повтори 100 пъти колко сме стабилни и вервай, че ти верваме!
33
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
др.физкултурник,през 2013 година банкянския ти началник,казваше,че мнозинството е длъжно да осигурява кворум,май не ви е хубаво,изпущате кокала.Не ги обичам двете партии бсп и дпс,но ги поздравявам за това.
32
1
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 25. Не, не е. Това никъде, по никакъв начин не е записано. Просто е една тъппа опорка, която се лансира, когато на някой му е удобно.
31
2
 
12
 
! Отговори
Мутра преди 5 години
Цецо ***
30
2
 
12
 
! Отговори
аник преди 5 години
Вие не сте богопомазани сега ви се връща. Не е позволено само вие да правите каквото ви скимне. Но за вас е все едно заседания няма но заплата има.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Международните наблюдатели като Прозрачност без граници, която неотдавна назова България най-корупмипараната страна в Европа, дълго време заклеймяват тези порочни практики. Вместо да предприеме действия обаче, българското правителство има навика да гледа със слепи очи на корупцията и всъщност самото то е част от проблема.По-нататък в материала се говори за миналото на премиера Борисов, като са цитирани официалните грами на американското посолство в София, изтекли контролирано през Уикилийкс
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Ти май се правиш, че не разбираш, това не е повод да кръшкат от работа, а протест срещу ината на ГЕРБ-берите да държат на вицепремиерския пост онова арогантно недоразумение, което си няма понятие от политика и даже не си знае задълженията катоотговарящ за ДАБЧ (Държавната агенция за българите в чужбина), където избухна поредният корупционен скандал.
27
2
 
27
 
! Отговори
Z преди 5 години
Когато ГЕРБ съботирахте кворума преди, къде беше ти Цецко??? Сега ви се връща! Свиквайте! Не сте си научили урока по леския начин, ще го научите по трудния! Нищо лично!
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Герберските камъни по тяхната си глава. И другите могат като Герберите да не се регистрират както те правиха саботаж преди. Вместо да работят за са подобрят живота на хората си гласуват закончета в полза на шепа олигарси. Пфууу
25
26
 
2
 
! Отговори
кръшкачи преди 5 години
комунистите винаги намират поводи да кръшкат от работа!
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лош орешарски ,лошо лош...чакаме платена мрежа да излезнат на протест за нов морал в политиката... ахахахахах
23
2
 
29
 
! Отговори
До 22 не Орешарски преди 5 години
Путин е виновен,майките са виновни,миналогодишния сняг им е виновен.....Все други им криви на тия нека.дърници!!!
22
27
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
петък, събота и неделя, бсп_то с дпс_то ше си направят едно любовно СПА!
21
4
 
34
 
! Отговори
майтап,бе преди 5 години
АМА ТИ ВЕРНО ЛИ СИ ВЯРВАШ???? ЛОШО, ЦВЕТАНОВ, ЛОШО. С ВАШИТЕ КАМЪНИ И ДРУГИ МОГАТ ДА ИГРАЯТ. И ТЕ ТАКА!!!!!!
20
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски е виновен за кворума
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой управлява латерната Цветанов? Моля да си регулира машинката, че съвсем превъртя!
18
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТАНИШЕВ КАТО ИМ КАЗА ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДИИ Е БИЛ ПРАВ.