ОмбудсМая без "скъпоструващо такси" от НСО. Приема във влак!?

"Губи се много излишна енергия да се чудят какво да измислят"
97
ОмбудсМая без "скъпоструващо такси" от НСО. Приема във влак!?
Снимка: Булфото, архив

Омбудсманът Мая Манолова разкритикува новите разчети на парите за НСО, според които от следващата година ще остане без кола от службата за охрана.

"Единствената реформа в бюджета на Националната служба за охрана (НСО) се изразява в отнемането на автомобила на омбудсмана. Всеки може да погледне Параграф 14. Аз не бих повдигнала тази тема, не съм я повдигала до момента, изглежда ми прекалено дребна на фона на проблемите, които имат гражданите", обясни омбудсманът.

Манолова подчерта, че по този повод са й се обадили десетки хора, както приятели, така и непознати, които са предложили да я возят безплатно, включително и заместник-омбудсманът на Македония, който е на посещение у нас.

"Аз обмислям дали, ако това е толкова сериозен проблем, да не се откажа предварително. Мога например да ползвам и обществения транспорт. Следващата седмица трябва да бъда във Варна. Ще пътувам до там с влак. Вярно е, че ще ми отнеме доста часове, но ще направя приемна докато пътуваме, ще обявя предварително в колко часа на коя гара ще е влакът и хората ще се качват, за да споделят проблемите си", съобщи тя пред БНТ.

"Не знам какво да правя с парите, които ще дадат за билети, може би да ги пратя на финансовия министър, все пак, да ги осребри, защото това ще оскъпи услугата", допълни Манолова.

След приемната във влака, омбудсманът ще разговаря с ръководствата на Окръжния и Районния съд във връзка с предложенията за създаване на специализирани съдебни състави и щадящо правосъдие по отношение на деца в родителски конфликт.

Манолова подложи на съмнение казаните думи на финансовия министър Владислав Горанов, че омбудсманът използва работния автомобил на НСО като скъпоструващо такси.

"Той изглежда интелигентен човек, изглежда, разумен човек, това е абсурдно изказване, защото за мен автомобилът е работно средство, с което успявам да се отзова бързо при гражданите, които го очакват от мен", допълни Манолова.

Омбудсманът изрази разочарованието си от политиците, които се опитват да й пречат да си върши работата.

"Губи се много излишна енергия да се чудят какво да измислят, за да не съм при хората на терен. Но нали сте наясно, че аз със служебен автомобил, с обществен транспорт, с градски транспорт, с влак, моята работа ще си я свърша и никой не може да ме спре", отсече общественият защитник.

Попитана дали обмисля да прави политическа кариера, или да се кандидатира за някой пост, Манолова беше категорична, че никога действията й не са били на тъмно, тайно, зад кадър или непрозрачно и ако реши да се кандидатира за някой друг пост в държавата, ще го обяви публично.

"В момента имам още две години мандат. Две години хората очакват от мен да решавам техните проблеми. Това правя всеки ден и всяка минута", заключи тя.


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната демагогия на пчеличката. Има си предостатъчен бюджет да се вози с кола на институцията си. Но няма да има екстрите на НСО.
89
2
 
4
 
! Отговори
не разбрах преди 3 месеца
От какво ще я пази НСО?
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Определено не я понасях като депутат, но сега ме кефи. Мачкай само така.
87
12
 
12
 
! Отговори
някой преди 3 месеца
Мая защитава обикновените хора, ама кокала не пуска. Нека пътува както пътуват обокновените хора така ще разбере как те живеят. Вижте с каква злоба говори за колата, която ползва неправомерно и ще разберете, че егоизмът й е над всичко. Като приятели ще я возат безплатно, защо не приема ???? .. друго си е държавната кола, няма значение, че не й се полага.
86
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на Мая Манолова................жената много добре си гледа работата!!!
85
7
 
6
 
! Отговори
данъкоплатец преди 3 месеца
Все по-често си мисля,че не е У ред.
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки иска и се натиска НСО да е около него. Ами вземете, че го намалете нова НСО щом се карат за него всичките от Догана та до Мая. НСО само за президента, министър председателя и шефа на парламента, останалите на колелата или с частните си коли щом искат да " работят" в имета на народа, а не да се облагодетелстват.
83
7
 
16
 
! Отговори
МЕЧО преди 3 месеца
НАМЕРИЛИ НА КОГО ДА ОТНЕМАТ АВТОМОБИЛА ! БОЙКО , ОПОМНИ СЕ МАЛКО -КОПАЯТ ТИ ГРОБА ,ТВОИТЕ ГАВАЗИ ! ЗНАМ ,ЧЕ ТЕЗИ ,КОИТО СЪЗДАВАТ ТАЗИ НОВИНА СЪЩО ТИ ЖЕЛАЯТ ЗЛОТО , НО ИМ КАЖИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ТЕ ЗАПОЗНАВАТ С ГЛУПОСТИТЕ ,КОИТО СМЯТАТ ДА ПУБЛИКУВАТ !
82
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо изобщо трябва да има скъпоструващи лимузини за държавните институции. Няколко представителни са достатъчни.
Останалите да ходят и те на работа, като всички или от прозореца на лимузината живота е по-розов?
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тамън ще поразходи токчетата, но не кавалерски Доган да има няколко лимузини от НСО и 24 часова охрана. Горанов смее ли да помисли по въпроса?
80
7
 
24
 
! Отговори
BatBulgar преди 3 месеца
Не обичам БСП, нито пък пчеличката Мая, но определено това е позицията за нея и определено там е полезна. Не ме интересува от коя партия е, щом е полезна на обществото, значи трябва да я върши тая работа. Това с колата е просто намек, нищо повече.
79
1
 
1
 
! Отговори
Vinica преди 3 месеца
Ooo, nali angelite imat krilati gratis taksita ?!
78
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аве в тая держава всеки иска да се вози на държавното такси, на държавната софричка и да си има и охраничка. Милеят уж за народа, а му харчат парите.
77
8
 
12
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
развива се техниката, няма спор. труженичките на най-старата професия - политиката приемат вече и във влак.
76
3
 
11
 
! Отговори
комитата преди 3 месеца
ГерБ са ***.
75
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази Мая Манолова въобще не ме интересува. Интересува ме коя е дамата със синята рокличка зад нея.
74
5
 
7
 
! Отговори
wonder преди 3 месеца
Да ходих с влак. Казах.
73
10
 
15
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
а влака на мая има ли червен фенер на вратата?
72
8
 
15
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 3 месеца
Така пътуваме всички Майче....
22лв.22.30ч. от ЦГ София и пристигаш 08.00ч. във Варна....
Айде да видиш как живеят хората -няма да те ограбят или изнасилят само дървеници ще те нахапят но пък ти ги осъди в Страсбург щото хората като се оплачат им казват -не пътувайте...
71
4
 
3
 
! Отговори
Gooool.bg преди 3 месеца
Kakva e tasi falshiva bg demokracia v republika bulgaria?! Ima publichen bg transport do vseka mahla i palanka v rbg...ima mustang taxi camel.....ima chastni garaji, taksita...tasi jena kakvo vi manipulira kato onea kreslivite maiki?! Poluchava zaplata i da si plasta transporta i ambalaja sama, kakto sami si plastat transporta milioni bg grajdani trudovi chestni hora?! Tea partiini invalidi ot bg parlament toje?! Sram i pozor! Uuuuuu! Stop ohrana i luks autos na tesi sabotiori i simulanti!