Ако не мечтаеш... Да сме домакани на Мондиал 2030 било реално

Всяка страна да осигури по 2-3 стадиона и готово, радва се Кралев
Обновена: 4 ное 2018 07:44 | 3 ное 2018 17:15, Камелия Цветанова
109
Ако не мечтаеш... Да сме домакани на Мондиал 2030 било реално
Снимка: Булфото, архив

Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година е съвсем реална, смята министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на шестото издание на традиционния турнир по таекуондо в олимпийската версия WTF "Sofia cup".

Още по темата
  "Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е съвсем реална“, коментира той.

Кралев допълни, че преди две седмици е имало сондажи на ниво спортни министри и всички са били позитивно настроени към тази кандидатура.

"Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална“, допълни спортният министър.

Според него тепърва ще се правят анализи за това какви точно са изискванията за мондиала.

"Смятам обаче, че ако всяка държава осигури два или три стадиона, нещата са възможни. Тази кандидатура от една страна е възможност да си оправим футболната инфраструктура, но е и политически знак, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Това е много важно за народите на всички балкански страни", заяви Кралев.

Министърът допълни, че съоръженията, които ще бъдат изградени, ще отговарят на всички стандарти на ФИФА за такова домакинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Крумова преди 5 години
Още по-реана е 2100год.
89
0
 
1
 
! Отговори
:))) преди 5 години
хаххахаххах....бат Ицо си го каза, вчера: "Нулев шанс".
88
0
 
5
 
! Отговори
Сс преди 5 години
Кой ще ви трае до тогава ве крадци долни...
87
0
 
5
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Кажи честно баце? Домакини на Мондиал? Балканите? В БГ имаме точно един стадион дет става за междунарони мачове, ама не и да го показваме пред цял свят... за другите не ги знам кво имат, ама ме съмнява да е по-розово. Имам чувството, че тея преди всяка изява пред медиите се събират на кръгла маса и гласуват за коя по-голяма тъпотия да изтрескат...Принципно в цял свят политиците са лъжливо племенце и лъжат и мажат, ама у нас освен тва са и меггга супер гиггга тъпппи!!! Баш некви чобани...
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се косете - банално е, ама всеки народ си заслужава ръководителите.Ще става още по-интересно. Това е само началото.
85
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
"Всичко Мара втасала /направила/- та и п.тката си сресала! Г-н Охранев, стигасме се перили навсякъде! "Всяка жаба да си знае гьола."
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТЕ ВСИЧКИ В ГЕРБ ВЕЧЕ СЕ УГОИХА.ПРИТЕСНЯВАМ СЕ ЗА ЗДРАВЕТО ИМ.
83
0
 
1
 
! Отговори
кво прайм преди 5 години
Кво прайм ако по 2 пъти седмично центъра на София е затворен?
82
0
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Като му видях снимката, отначало си помислих че е Георги Гергов, който наскоро получи 43 милиона лева държавни пари от Бойко за да мъти водата в БСП. А той бил министъра на спорта.Що за министри. Министъра на отбраната Каракачанов можел да направи половин коремно упражнение на висилка. А този ако пробяга 100 метра ще получи я инсулт, я инфаркт.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този ми прилича на Пол Хеймън от WWE.
80
1
 
8
 
! Отговори
Гай Баньо преди 5 години
Да почне да спортува, че както е затлъстял, като нищо ще го цапардоса някой инсулт.
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - 84ПСЕВДОдемокрацията, ПСЕВДО...Строена от мутри и доносници!
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всяка страна да осигури по 2-3 стадиона и готово, радва се Кралев"ХО-ХО-ХО, Тоя е същият ИЕДИOT като тиквата.УЖАС!!Демокрацията направи едни хора гении но мнозинството се видиоти!!!
77
1
 
17
 
! Отговори
пФу преди 5 години
И този КраДлев е едно НЕДОРАЗУМЕНИЕ.
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво? Ще се издънят милиарди евра на страна, а след това ще оставим едно бунище. Само за "национална гордост" (да, има и хора, който ще се гордеят, че на 20 км от тях, милионери ритуали топка) и за няколко човека, да направят много пара.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така са прецакали братята македонски и не са ги включили в предложението.
74
0
 
14
 
! Отговори
Еехх ... преди 5 години
Пък Иван Славков мечтаеше за ЗИМНА ОЛИМПИАДА в България, за Витоша - център за зимен спорт ...
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко и компания вече сънуват розови сънища колко горе дол могат да откраднат евентуално от едно такова спортно събитие.Тези хора нямат насита.Крадат от всичко от което може да се открадне.Арабите ни дали едни 100 милиона долара ей така да помогнат в някой проект.Ама имало строг контрол и не можело един цент да открадне Бокича. Така си стояли тия 100 милиона.После ония си ги взели.Тук ако няма далавера за ГЕРБ нищо не става.Който не си плаща таксата на мутрата му повдигат обвинения.
72
1
 
20
 
! Отговори
маестро пеев преди 5 години
първо помечтай доходите в България да станат като в нормална Европа, всички да искаме да си плащаме данъците и да има пари да построим най-модерни стадиони, на които да поканим световните отбори...само че едва ли ще стане до 2300 год.
71
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво световно бе? В родната *** нито има инфраструктура, нито икономика и средства за световно. Това е като да искаш да правиш световно в Сомалия. Никакви условия нямаме. Гербаджиите си мечтаят да усвояват ама на връщане. Хората няма какво да ядът, няма пенсии и заплати, но световно щели да правят смешниците крадливи. Гнус!