Борисов се разпореди: ГЕРБ да не гласува за застраховките!

Премиерът иска широк обществен дебат по темата
Обновена: 4 ное 2018 18:26 | 4 ное 2018 10:18,
224
Борисов се разпореди: ГЕРБ да не гласува за застраховките!
Снимка: БТА

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Още по темата

Промените бяха внесени от народния представител Менда Стоянова и касаят реда и условията за определяне на имуществените и неимуществените обезщетения при застраховка "Гражданска отговорност".

С промените се въвежда таван от 20 000 лева обезщетение за близките на починал при катастрофа.

На нея ще имат право съпруг или човек, живял на семейни начала със загиналия, както и на дете и на родител

Предложението идва след решение на Върховния касационен съд, с което бе разширен кръгът на роднини с право на обезщетение. Заради това цената на задължителната "Гражданска отговорност" се вдигна с близо 40% през тази година.

Застрахователният бранш обаче настоява промените да станат факт, защото според тях именно отдапането им ще доведе до драстичен скок на "Гражданска отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
1
 
! Отговори
Моотокарист преди 5 години
Linde майка! Защо такива големи обезщетения! Тъщата пътува насам, що да не пресрещна рейса, и да го гътна в дерето? С жената ще си ги арчиме!
172
1
 
2
 
! Отговори
Грешка преди 5 години
Блеър, 2016 излезе много хубав филм за Блеър, гледайте го.Интересното е, че точно ББ за Ирак, казва: "Спец службите са натикани в ъгъла..."Но никой не го чува!Появява се "Инициативен комитет за демокрация в Ирак" - водачи С. Трифонов, Василев, Кирил Рашков, Евгени Дайнов - интересна му е дипломната работа - махнал е етикетчето в библиотеката - нали е демократ. Москов, Дим. Иванов СДС.И още другари демократи.Като чуете тежката диагноза при онколога се замислете, стигна ли обеднен уран до БГ?
171
1
 
14
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Друго си е български воиничета да загиват в Афганистан - под турско командване за интересите на САЩ. Друго си е български воиничета да загиват в Ирак - операция "Шок и Ужас". Нищо, че излязоха потресаващи данни на продължилото 7 г. разследване Докладът "Чилкот" - 12 тома, три пъти по-дълъг от Библията, доказващ ужасяващата агресия на САЩ и Лондон в Ирак, Блейр се извини.Какво стана със САЩ визите за БГ?Друго си е "демократични бомби с обеднен уран", и ако мислите, че са подминали БГ грешите.
170
3
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
няма да ви говоря за завода за маратонки изкупен и закрит - за да не е конкурентен на чужда ф-***, СД -открадната технология от японците, фармацевтика собствена, козметика собствена, тютюнев отрасъл - парите влизаха в държавата, дрехи изнасяхме за Италия.Бяхме царе на обувките - Петър Ченгелов - изнасяхме в Испания и Италия, мотокари, електрокари.Телевизори, компове Правец, ток, оръжия, зеленчуци ,плодове.Закрити заводи с ДЕСЕТ год договори напред.опростени дългове Б. Изток под диктата на САЩ
169
1
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Чужди фирми, които си отиват HP. Само 140 хиляди взимат заплати над 5 хил. ПР. Адриановият вал построен от римляните при завладяването на Британия,Рим построява 85 хил. килм пътища, не е от добри чувства към покорените. Избиваш съпротивата - друиди, водачи., строиш пътища и гарнизони(базина САЩ) - за подчинение и логистика на САЩ НАТО
168
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиНикой не ти е виновен, че социализмът произвеждаше неконкурентноспособни ***.Какви производства си имал?ПРАВЕЦ82. хладилник МРАЗ, телевизор велико търново, пералня перлаКой ще ти ги купи тия ***?Това е истината. НРБ произвеждаше ***.
167
2
 
3
 
! Отговори
Даа преди 5 години
Като ликвидационни съвети, как българите не се усетиха - ликвидация - трябваше да светне лампичката, ликвидираха: армия, технологии, население, сигурност, държавност, разузнаване. Спомням си едни доброволци НПО-та, които събираха данни за БГ - инфраструктура, заводи, въоръжение, ток, язовири.Защо ремонтираме пътища - за НАТО, да не мислите, че БСП или ГЕРБ са се загрижили за БГ.Криминализирания елит греши, защото се води война с/у оФшорните к-нии, елитът няма да си харчи спокойно милиард.
166
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Западът няма нужда от силна БГ. Вижте програмите на СБ за Китай, и вижте за БГ.Китай силна държавна регулация и износ. БГ ликвидация на държавното и внос.защото Китай го готвеха за пушечно месо с/у Русия, само че след Тиенанмън, Китай би шута на Запада. А БГ ликвидираха заводите, инжинери и безработни се оказаха на улицата, висококвалифицирани заминаха на Запад. ДЗУ С. Загора също.Кой е виновен, ми българите, преходът е: ЛИКВИДАЦИЯ на производство, земеделие, нация, сигурност, здравеопазван
165
2
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
БГ се управлява от криминализиран елит. Началото Луканов.Някой задава ли си въпроса: как за една нощ изчезнаха всички стоки от магазините?Как изведнъж се появиха мут ри от спортните бази, подчинени на ДС? Как се обраха спестяванията на хората, за да не купуват акции на заводи за един $.На Полша СБ и МВФ отпуснаха 320 милиарда не, заем,бевъзмездна помощ, защото е готвена за пушечно месо в бъдещи воини.Управляват ни втори ешалон на ДС, финансирани от земократичния Запад.Нищо лично, бизнес БРО
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ ВОЖД, БАЩАТА НА НАРОДА.ДОКАТО ВСИЧКИ СПЯТ, ТОЙ БДИ НАД НАС И СЕ ВСЛУШВА.
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я НЕ ОБИЖДАЙТЕ ДОБРИТЕ ЖИВОТНИ.
162
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Народе,"Тоталитарно-фашистката власт в лицето на банкянското *** б.б.и неговата хунта..."---Това, банкянското, не е ***. ***, освен другите ползи от него, върши работа.Това, банкянското е сви.ня и по външен вид, и по мислене (ако го има), и по приказки, и по възпитание, и по поведение, и по, и по...всичко каквото се сетите.
161
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли с. Бисер ? Заради Собственика на ГЕРБ и безхаберието на герберасчите , започва изплащането на парите на спечелилите делата срещу управлението на комуниста Борисов за скъсалата се язовирна стена и загиналите хора ! Както при плащането на осъдилите България в Страсбург заради Цветан Цветанов ! Пак парите на хората ! Наречен бюджет !!! Бойковия бюджет.
160
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При първото плащане на голяма сметка на ток и парно,лавината на народното недоволство ще се отприщи,но дано Корнелата да не спечели от Герберастката глупост и оливане!То не беше увеличаване на максимален осигурителен доход,на местни данъци и такси на автомобили и недв имоти,на гражд.отговорност..но кой каквото сам си направи..на здравни доброволни осигур.вноски.,
159
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цирк от *** при в Бг парламента.Защо въобще гласуват.Да ги разпускат
158
0
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
Щом Борисов може да разпореди на Герб, КНинова на БСП и Ах Доган на ДПС, Волен на атака и Каракачанов на ВМРО, защо храним 240 тутманика- послушникаБез мажоритарни избори за депутати - няма парламент, няма демокрация.
157
5
 
14
 
! Отговори
Народе, преди 5 години
Тоталитарно-фашистката власт в лицето на банкянското *** б.б.и неговата хунта, все по осезателно настъпват в територията наречена България.Нека бъдем поне веднаж будни и да не допуснем това да се случи. Защото утре ще бъде късно.
156
0
 
5
 
! Отговори
пак преди 5 години
се уредиха българите,блазе им,живот си живеят
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешкият живот е безценен, и колкото и пари да дават няма да го върнат. Но защо пък да, не се вземе възможно най - много. Така децата, който остават сираци ще бъдат обезщетени, и ще имат по - добър живот.
154
1
 
13
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?