Против корупцията: Нови правила за паспортите?

Трябват по-ясни критерии за установяване на произход
4 ное 2018 11:44,
12

В нито една страна, която дава гражданство по произход, няма отделна институция, която да издава удостоверения за етнически произход, каза в предаването "Брюксел 1" Райна Манджукова, бивш председател на Агенцията за българите в чужбина (2009 - 2010 г).
Още по темата

Тази функция не е присъща на Държавната агенция за българите в чужбина, тя ѝ беше придадена през 2010 година. С издаването на такива удостоверения не трябва да се занимават и българските културно-просветни дружества в чужбина, защото те имат друга функция, казва пред Bulgaria ON AIR бившият директор на ДАБЧ.

Според нея трябва да се направят промени в закона, които да регламентират по-добре процедурите и да се заложат ясни критерии за установяване на български произход. Манджукова постави въпроса и за провежданото интервю с кандидатите за българско гражданство, което според нея е формално.

Какви законови промени може да се направят, за да се избегнат скандали като този от последната седмица, как са решили този въпрос в Румъния и Унгария - вижте целия разговор на Милена Милотинова с Райна Манджукова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се наградят тия,които дават българско гражданство на славяни,а не на "афро танганайци" както в Германия.А за това,че са вземали подкупи са виновни,защото са ги заловили.Че кои политици от прехода до сега не са се облажили от властта по разни "законни" схеми?По пътя на логиката,политиците прогониха младежите в чужбина и обезбългариха страната ни,а тия запълват вакума!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ ПИШАТ НОВИ ПРАВИЛА ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОДКУПИТЕ. НЕ МОЖЕ ВСИЧКОТО ДА ОТИВА ЗА КАРАКАЧАНКАТА, ВОЛЕН МАЙ Е ОСТАНАЛ НА СУХО.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европейските страни като стане някакво престъпление и пишат веднага за престъпника от коя страна е произхода му, не етнически, а страната на корените му.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, които не знаят да говорят и да пишат на български език и не знаят историята и настоящето на България НЕ трябва на получават български паспорт. Ама нашите корумпирани продажници и родоотстъпници, които раздават за пари паспорти са за затвора.
6
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Сред критериите за българско гражданство трябва непременно да бъде и отличното познаване на българския език. А не да ми пишат въпросителен знак след твърдение.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правило сменям,шиши воевода не давам!
4
1
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
шуменския кмет е най-корумпиран, дава обществени поръчки срещу връщане на 50% обратно за него
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете такива въведения, от които още в паспорта да е отбелязано кой е от уругвайски етнос - тогава най-после и от пресата ще проличи дали тъкмо българин вършее из Европа и сее золуми.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нови правила, нови методи ще измислят. Иноваторите даже използвали биткойни за корупцията. Затова има пазар за биткойните - пране на пари. Трябва да не слагат партийните престъпници на постовете. Сигурно всяка партия си има контингент за мръсната работа, и партията много, ама много твърдо се разграничава от собствения си контингент.
1
7
 
11
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Може да се въведе медицински преглед при кандидатстване за гражданство!Обрязаните-аут!Няма да е трудно-фактът е очевиден.Обаче как ще стане при жените?Освен да вървят в комплект с мъжете?