Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци

Валери Симеонов периодично ще изисква информация от службата
5 ное 2018 17:30, Анисия Иванова
114
Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци
Кадър: YouTube

Периодично ще изисквам информация от НСО за основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган и нейното прекратяване при отпадането на застрашеността. Това посочва вицепремиерът Валери Симеонов в съобщение до медиите.

Симеонов посочва, че на поискана от него информация за необходимостта от охрана от НСО на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на 2 октомври е получил отговор, в който единствената конкретна информация била, че охраната се осъществява от 2009 г. На повторно искане и след срещи с министъра на вътрешните работи, вицепремиера по обществения ред и сигурността, както и с началника на НСО вицепремиерът е получил отговор от службата днес.

Още по темата

По думите на Симеонов в писмения отговор се посочва, че основанието за охрана на Ахмед Доган е решение на комисия, в окято са участвали началникът на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР, ръководителите на служба Военна информация и на Държавна агенция "Разузнаване".

Комисията безспорно е установила рискови заплахи, както от територията на България, така и такива, възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед Доган до настоящия момент, се казва в съобщението на Симеонов.

"Въпреки отказа за предоставяне на точна информация за изразходваните суми за охрана, в писмото изрично се указва, че те са многократно по-малки от сумарните разходи за охрана на лицата, които трябва да бъдат охранявани по силата на закона: президент, министър-председател, председател на Народното събрание, вицепрезидент, главен прокурор. Общият размер на месечните разходи за охрана /в т.ч. транспорт/ нямат нищо общо с разпространяваните от медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ от сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество. По този ред са били охранявани в определени периоди от време и други политици като Лютви Местан, Румен Петков, Иван Искров, и др.", отбелязва Симеонов.

"След ерата на социализма, в която по политически причини загубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български граждани, обявени за "врагове на народа", за щастие през новата история на България след 1989 г. не е допуснат случай на политическо убийство с изключение на убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или икономически причини.

Подобен случай не бива да се допуска днес, когато България вече е член на Европейския съюз, а не на Варшавския договор. Периодично ще изисквам информация от НСО за наличието на основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган от НСО и нейното прекратяване при отпадането или намаляването на степента на застрашеност", посочва още Симеонов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Боже мили преди 5 години
И с какво сокола е толкова важен за България? Или май има ож беж с гербаджиите откъм бизнес нищо че уж били противници а си мислят че хрупаме лука с люспата
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО БЕ ГОСПОДА ГИ ИЗБИРАТЕ, КАТО НЕ ВЛИЗАТ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А САМО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ НА ПОРЦИИ И ЯКИ ФЪФЛЕЩИ ПИЯНДЕТА.
103
0
 
0
 
! Отговори
сс преди 5 години
то се видя как го опазиха, хубаво че на момчето му засече пищова иначе щеше да му обърне перчема и то на живо в ефир... че така за НСО...
102
3
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ, МАРШ преди 5 години
БОКО ОТ БАНКЯ С ВСЯКАКВИ ЧАЛЪМИ СЕ ОПИТВА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ.ЦЕЛТА МУ Е ДА СПЛАШИ ДОГАН ЗА ЕВЕНТУАЛЕН СЪЮЗ С БСП, ЗА ДА НЕ ГО КАТУРНАТ ОТ"ОЛИМП-а" МУ. ПОРЕДНОТО ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО КЪМ ДОГАН, НА КОЙТО БОКО ДАДЕ ТЕЦ "ВАРНА"И МУ ОСИГУРИ ПО НЯКОЛКО МИЛИОНА ЧИСТА ПЕЧАЛБА ВСЯКА ГОДИНА. ЗА ДА УДАРИ БСП, ПЛАТИ НА СВИНАРЯ 43 МИЛИОНА ЗА ДУПКАТА ВЪВ ВАРНА. "ЗАПЛАХАТА" ЗА ДОГАН ИДВА ОТ ГРУПИТЕ ЗА МОКРИ ПОРЪЧКИ НА БОКО.МИШО БИРАТА, ЖЕНА МУ, ВАНЬО ТАНОВ-ВСЕКИ,КОЙТО Е ЗАПЛАХА Е "ПРИКЛЮЧЕН"
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайоА народа, Байо, родната полиция го пази! На депутат - по полицай, на министър - по 2, на Валерки и други перки, особено след "УЖ" - по 20. Виж, на устатата правозащитна Мая - охраняване не се полагала според дYпеликия монеторазпределител. Т.е. иронийка - нали я обичал народът! Ей, умник, май казваш, че щом Бойко Б. има на всеки метър охрана, народът го мрази, а??? Език мой - враг мой!
100
0
 
6
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! преди 5 години
Поредният блъф! Това е многозначиелно! Трябва да се погледне много вниатено зад имната завеаса!... Не е случайно ... някой нещо замисля ...
99
1
 
3
 
! Отговори
Tikmerit преди 5 години
Tova e laja. Dogan i dps se paziat sami mnogo po-dobre daje, izobsto ne im triabvat tea kitki i fidanki ot dance....ama mai niama koi da pazi lebedite ot urdek giol na dps....
98
2
 
4
 
! Отговори
ундарталец преди 5 години
Най-гулям хидроинjенер на България и на балканите,Най-гулям политик и разпределител на пари,власт, съдии, прокурвори и фирми с,или без обръчи, приятел на росия и послушник на путин,те за такуф човек и политик България требе да пази и,,,плаща
97
1
 
4
 
! Отговори
A 3 преди 5 години
Аз не искам, не желая и нямам поъребност, този индивид да бъде пазен, от когото и да било и то с пари от моите данъци, дори и минималната заплата да им плащат на охранителите не съм съгласен.
96
2
 
7
 
! Отговори
нн преди 5 години
Срам за българите. Има пари, да се пази сам. Кой са назначили да го и пазят и продължават с глупостта си.
95
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
То пък и една охрана... Не са го пожелали, не са го утепали.
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй соколче много ценно се оказа май много знае за кворума?
93
2
 
4
 
! Отговори
ашим асан преди 5 години
Луномакедонците го заплашват. Време е и НАСА да се намеси.
92
3
 
8
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Докога фесовете ще правят държавата ни цирк ?? Няма ли българи останали ? Или ханове и царе напразно са създавали тази държава? Явно е така.
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брави нс Дофан.Истински патриот.А не като Валери агаи булката му Сидер оглу.
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е вярно,това което пише в Биволъ,канят се да гепят едни европейски пари.Това е цялата работа.И тези водни цикли,тецове-мецове се правят с тази цел.
89
2
 
14
 
! Отговори
мак преди 5 години
Аз не вярвам, че тоя е застрашен по какъвто и да е начин. Освен това вече е никой, обикновен гражданин е. Сума ти пари се трошат, от какъв зор? А великият хидроинженер може да си позволи сам да си плаща. Богата държава е България.
88
0
 
10
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Той разпределя порциите!Като гледам е така...!Ако има друг да се яви!!!
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ахмед Доган развива и собствен бизнес. Преди да купи ТЕЦ Варна, той основа обща фирма с Румен Гайтански Вълка, която ще се занимава с проектиране във водния сектор."https://bivol.bg/dogan-tec-varna-liberalna-integracia.html
86
2
 
14
 
! Отговори
Студент преди 5 години
Че с какво толкова е ценен Доган,че да го пазят така ?!