Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци

Валери Симеонов периодично ще изисква информация от службата
5 ное 2018 17:30, Анисия Иванова
114
Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци
Кадър: YouTube

Периодично ще изисквам информация от НСО за основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган и нейното прекратяване при отпадането на застрашеността. Това посочва вицепремиерът Валери Симеонов в съобщение до медиите.

Симеонов посочва, че на поискана от него информация за необходимостта от охрана от НСО на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на 2 октомври е получил отговор, в който единствената конкретна информация била, че охраната се осъществява от 2009 г. На повторно искане и след срещи с министъра на вътрешните работи, вицепремиера по обществения ред и сигурността, както и с началника на НСО вицепремиерът е получил отговор от службата днес.

Още по темата

По думите на Симеонов в писмения отговор се посочва, че основанието за охрана на Ахмед Доган е решение на комисия, в окято са участвали началникът на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР, ръководителите на служба Военна информация и на Държавна агенция "Разузнаване".

Комисията безспорно е установила рискови заплахи, както от територията на България, така и такива, възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед Доган до настоящия момент, се казва в съобщението на Симеонов.

"Въпреки отказа за предоставяне на точна информация за изразходваните суми за охрана, в писмото изрично се указва, че те са многократно по-малки от сумарните разходи за охрана на лицата, които трябва да бъдат охранявани по силата на закона: президент, министър-председател, председател на Народното събрание, вицепрезидент, главен прокурор. Общият размер на месечните разходи за охрана /в т.ч. транспорт/ нямат нищо общо с разпространяваните от медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ от сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество. По този ред са били охранявани в определени периоди от време и други политици като Лютви Местан, Румен Петков, Иван Искров, и др.", отбелязва Симеонов.

"След ерата на социализма, в която по политически причини загубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български граждани, обявени за "врагове на народа", за щастие през новата история на България след 1989 г. не е допуснат случай на политическо убийство с изключение на убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или икономически причини.

Подобен случай не бива да се допуска днес, когато България вече е член на Европейския съюз, а не на Варшавския договор. Периодично ще изисквам информация от НСО за наличието на основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган от НСО и нейното прекратяване при отпадането или намаляването на степента на застрашеност", посочва още Симеонов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
15
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
Докато беше депутат да го охраняват колкото си щат. Ама сега в качеството му на какъв точно го охраняват? В момента Доган е обикновен гражданин, дори не е на някаква държавна служба да кажеш, че е държаен служител.
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бивол четох,че напоследък двама висши хора от ДПС са починали при странни обстоятелства,явно има защо да го пазят.Хората им са под натиск и умират.
83
2
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
АД разпределя порциите!Той сам си го каза!Той е човека,който казва кой колко ще взима в тази държава!Той управлява България!!!!
82
3
 
11
 
! Отговори
Байо преди 5 години
Какъв е доганя, че народа да плаща за да го охранява нсо? Министър ли, дупетатин ли какъв е бре майно ле? А народа кой го пази?
81
0
 
11
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
В прав текст ще ви кажа,че бензина и дизела ще станат поне 3.00 лв.ПОНЕ!!!!
80
3
 
5
 
! Отговори
секта фаш преди 5 години
затова не ходи в Парламента,в сараите и джамията си се крие от себе си
79
1
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Няма такава държава. Скоро циреят ще избие.
78
2
 
13
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
Хубаво е да направят интервю с д-р Тренчев и Кошлуков,все пак са лежали заедно в затвора.Интересно какво ще кажат за трансформацията на Великия философ до такава на хидроинженер и енергиен олигарх!Падение или Възход е станалото с бореца за права и свободи?
77
5
 
7
 
! Отговори
Димитри преди 5 години
Спрете да ни занимавате с мacoнкия слyгинаж! Това, че правите неуморно фeлaциo на мacoни, не означава, че трябва да ни занимавате с техните лични неволи и терзания.
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А па на Валерката целото МВР му пази хотела, че даже му и плащат за това)
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пазят го защото на неговото име се крепи партията на бившата държавна сигурност.
74
2
 
7
 
! Отговори
Алф преди 5 години
Снимката с насочения срещу него пищов ми носи голям кеф!Последвалите кадри с кълбета,ритници и *** *** - БЕЗЦЕННИ
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо ли? Защо не разследват какви са причините да е застрашен от атака?
72
1
 
12
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Е това са нашите патриоти . Та и аз се чувствам застрашен сложете ми охрана и на мен. Поне тук си пишем колко си искаме и негодуваме. А на изедниците политици им е през оная работа.
71
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доган е най-мъдрият пилитик.Жалко че не е българин.
70
1
 
26
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
Смешна държава сме ,а още по-смешен е обявения от някои за Политик на прехода!Но,какъвто ни Прехода,такъв му Апостола?!Да имаш пари за ТЕЦ,а да нямаш за охрана за твоя сметка,това му казват Гьонсуратлък!Не случайно думата е турска....
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морал нямаааа, морал в българската политикааа! Крадци и използвачи на кървавите български пари, които съдирате от бедните работещи. А тази хитра лисица Доган се възползва непраномерно от тези пари. Кой го интересува за него. Защо ще е застрашен живота му, щом вече не е политик, може би заради частния му живот, ама хората не са длъжни да му плащат масрафа за частен живот. Да си наеме сам охрана и да ки я плаща, той е милионер.
68
1
 
18
 
! Отговори
Muradoff преди 5 години
Па и сега се сетих,те орден Стара планина му връчиха,че охрана ли няма да му дадат.
67
1
 
7
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Бълкорупцистан!
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова трябва да има прозрачност как се харчат парите ни от данъци. Пълни измишльотина е това, че му бил застрашен живота. Я да го раследва Прокуратурата за произход на парите му, за измишльотините му за които взе милиони като "консултант", да ви имам консултанта...Крадци непоръбени!