Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци

Валери Симеонов периодично ще изисква информация от службата
5 ное 2018 17:30, Анисия Иванова
114
Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци
Кадър: YouTube

Периодично ще изисквам информация от НСО за основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган и нейното прекратяване при отпадането на застрашеността. Това посочва вицепремиерът Валери Симеонов в съобщение до медиите.

Симеонов посочва, че на поискана от него информация за необходимостта от охрана от НСО на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на 2 октомври е получил отговор, в който единствената конкретна информация била, че охраната се осъществява от 2009 г. На повторно искане и след срещи с министъра на вътрешните работи, вицепремиера по обществения ред и сигурността, както и с началника на НСО вицепремиерът е получил отговор от службата днес.

Още по темата

По думите на Симеонов в писмения отговор се посочва, че основанието за охрана на Ахмед Доган е решение на комисия, в окято са участвали началникът на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР, ръководителите на служба Военна информация и на Държавна агенция "Разузнаване".

Комисията безспорно е установила рискови заплахи, както от територията на България, така и такива, възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед Доган до настоящия момент, се казва в съобщението на Симеонов.

"Въпреки отказа за предоставяне на точна информация за изразходваните суми за охрана, в писмото изрично се указва, че те са многократно по-малки от сумарните разходи за охрана на лицата, които трябва да бъдат охранявани по силата на закона: президент, министър-председател, председател на Народното събрание, вицепрезидент, главен прокурор. Общият размер на месечните разходи за охрана /в т.ч. транспорт/ нямат нищо общо с разпространяваните от медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ от сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество. По този ред са били охранявани в определени периоди от време и други политици като Лютви Местан, Румен Петков, Иван Искров, и др.", отбелязва Симеонов.

"След ерата на социализма, в която по политически причини загубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български граждани, обявени за "врагове на народа", за щастие през новата история на България след 1989 г. не е допуснат случай на политическо убийство с изключение на убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или икономически причини.

Подобен случай не бива да се допуска днес, когато България вече е член на Европейския съюз, а не на Варшавския договор. Периодично ще изисквам информация от НСО за наличието на основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган от НСО и нейното прекратяване при отпадането или намаляването на степента на застрашеност", посочва още Симеонов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си наеме частна охрана! Народът не е длъжен да му плаща охраната в случая. Даже трябва да го осъдят да върне парите, които са му плащали до сега за охрана. Това е неправомерно. Туй българските данъци за бащиния го имат. Безсрамници!
64
2
 
29
 
! Отговори
Muradoff преди 5 години
Българска работа. Човека окраде държавата те охрана ще му слагат и то на наш гръб.Защо ли? Еми защото всички са в кюпа.
63
1
 
9
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Защо Пеевски може да прави бизнес без да го спъва Бойко?!!!А?!!!!
62
3
 
8
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Това е въпроса!Кой ще стане пак премиер и ще търпи някой дето го е поръчал?!И защо го охранява?!КОй управлява България!!????А?!
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкият той, защо сам не си наеме охрана и да си я плаща? Купува ТЕЦ-цове - Мецове, пък за охрана се стиска, огрухания народ да му я плаща, дето работи за 500 лв. заплатка. Ееей голям наглец и този.
60
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го охраняват, защото ако реши да се разприказва -Тиквата е аут.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали Тиквата беше опищял орталъка че Мехмед го е поръчал.Защо още е жив?
58
3
 
10
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Аз разбирам да го охранват,ама да знам,че работи за България!Тогава и данък- Доган да ми въведат ще го плащам!Обаче!Бойко каза от трибуната на Народното Събрание,че Доган го е поръчал!ФАКТ!Е кой е на власт сега и той ли управлява?!!!
57
1
 
11
 
! Отговори
Троя до 41 преди 5 години
Докато държи в ръкава си каре от жокери и знае "кирливите ризи " на всички все ще така. Ще го пазят доживот. Или си забравил колко години всички партии се сменяха,а само ДПС присъстваше във всички коалиции.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи освен 24-те милиона годишна държавна субсидия за ТЕЦа му за някакъв въображаем студен резерв и охраната КИ му плащат?
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ли Български гражданин има право на охрана ако е застрашен, защото по селата избиват народа, но даже и полицай не стъпва.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на какво основание т.н. десидент - сокола , четящ "дебелите шахматни книги" докато уж е бил в затвора, е охраняван? та той даже не е член на дпс и не е политическо лице, за да попада в обсега на евентуално възможно допустимите лица, подлежащи на някаква форма на държавна охрана?
53
1
 
11
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Ето за какво отиват данъците ми!Ето!!!!
52
1
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Дори да приемем, че горепосочените де*или са установили по "безспорен" начин, че има заплаха за Доган, това индиректно показва, ЧЕ или той все още има изпълнителна власт и държавата го знае, ИЛИ пази държавни тайни които не бива да попадат в чужди ръце и за това държавата го бави за да не го лепнат чужди агенти. Никаква друга причина не би дала основание държавна агенция да пази политик който не е в политиката и не е бил президент или премиер в последните 10 години.
51
7
 
4
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До batmarioТака е!За Ердоги Доган е проблем!Щото не иска присъединяване към Турция(като Местан,примерно),а собствена независима държава!В известен(макар и извратен смисъл) Доган е патриот.
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този и на всички около него трябва да им се конфискува ВСИЧКО, да им се отнеме българското гражданство и да се изгонят от България.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харесва ми физиономията на Доган на снимката ;))) Пича, който му я причини трябва да бъде направен национален герой. Престъпниците от национална величина, такива като Доган, не трябва да умират от естествена смърт или старост.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"е получил отговор, в който единствената конкретна информация била, че охраната се осъществява от 2009 г."Нормално, Бойко дойде на власт и назначи постоянна охрана на създателя си.
47
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Като видях снимката и се сетих, че не се чува къде е този който насочи пистолета! Защо ли?!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 46! Войводата!Явно визираш крьстникьт на маф.....