БСП иска: Ревизия на пътища, независима експертиза

Всички виждали магистралите в какво състояние са
69
БСП иска: Ревизия на пътища, независима експертиза
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от левицата поискаха независима техническа експертиза на проблемните пътища в страната.

Според Елена Йончев, ако няма от какво да се притеснява, правителството би трябвало да подкрепи искането на БСП.

Червените внесоха искане в АПИ  за независима техническа експертиза на автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", както и на Околовръстното на София и първокласния път Видин - Кула.

От БСП предлагат експертизата да се направи независима европейска лаборатория, за да бъдат резултатите реални и безпристрастни.

Целта на проверката е да се покаже дебелината на пластовете на пътищата, техният състав и да се сравни даденият участък с първоначалните планове.

"Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали, защото тяхното състояние е видимо за всеки от нас, без да се прави техническа експертиза. Много често след като бъдат направени пътищата, започва и техният ремонт", коментира Йончева.

Според нея доста хора смятат, че голям процент от обществените поръчки за магистрали, се връща към властта.

Тя смята, че независимата техническа експертиза не дискредитира българските строители, напротив – това било единственият начин професионалистите да бъдат защитени.

"Имаме прекрасни пътни строители, прекрасни инженери и те вероятно са принудени да правят компромиси, попадайки в определена среда, в която се дават обществените поръчки. Те са длъжни да правят компромиси, за да получат работа", допълни още Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както се казва - за да ти е гадно цял ден, не нужно да откриеш колата си със спукани гуми, а е достатъчно да чуеш изказване на червен депутат. Пу, пу, да не ви се случва туй е по-мръсно и злобно занимание от черна магия. Ромските врачки от тях уроци по лъжене трябва да вземат.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените са енергийни вампири, основната им цел е българина да е максимално нещастен. Видят ли щастлив българин веднага почват да му обясняват всъщност колко нещастен трябва е, ...и то само защото те не са на власт. Човек дори с усмивка да му почне деня, то още от сутрешния вестник или новини червените му изпиват всяка позитивна емоция. Аман вече, стига сте ни облъчвали с отрови в името на вашия мерак за власт.
45
3
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарко йончева, а кой ше плаща за тая независима европейска експертиза, бсп ли? я ти ходи зимай проби, по евтино ше ни излезне! абе не е лесно да си комунист, се требе да дебнеш и обвиняваш, нали другаре!
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнела :"Дрогари искаме остаФката на премиера на Италия защото паднА един мост и уби десетки,паднАха дъждове,бури и убиха десетки а в Южна Италия си управлява мафията.Също така дрогари искаме оставката на Макрон щото има 27% одобрение а и паднАха снегове кога не му е време ОСТАФКА БЕ"Щастливци в Европа че си нямат Корнела и кликата около нея да се чуди за какво да се дере и да иска оставки.
43
1
 
4
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
до 42 то магистралата е по време на тройната куалициа но кой беше тогава регионален министър май асенчо гагаузов и братко батко които се измъкнаха ненаказани
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно че настилката не е с качеството в Германия или Холандия но поне що годе има път или магистрала и няма дупки.При БСП ни път имаше ни пари !
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"хълмистата магистрала от Чирпан до Стара Загора - при Станишев"Ха-ха-ха! Това ми хареса. Там дори сложиха ограничение на скоростта до 90км/ч като на селски път. Забравиха само да сложат предупреждение: "Внимание! Строено по време на тройната коалиция!"
40
7
 
11
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
А ревизия на бесепарските пътища и магистрали ще има ли? Щото пътят край Своге се оказа правен по времето на Орешарски, а хълмистата магистрала от Чирпан до Стара Загора - при Станишев.
39
2
 
4
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До до защо. Ами то най-лесно е да се каже така. И може да важи за всеки, нали? И за Доган, и за ***, и за Путин и за Ким Чен Ун. Доказателства, байно, доказателства, иначе си е клевета и фейк новина. А ти как разбра, че ги крие- да не си му личния счетоводител? Ей, аман от олигоффрени.
38
0
 
7
 
! Отговори
Бети преди 5 години
Защо тези,пишещи кой колко откраднал ,не документират това в прокуратурата.Това сме българите.Този чул,онзи му казал.Кражбата не е от вчера.Още преди векове,Черноризец Храбър е казал: Болгарское племе храброе,но най паче крадливое.
37
0
 
2
 
! Отговори
Out simulantite bsp преди 5 години
Ahaaa...a bg narod im ima doverie za vazlojena publichna rabota i im plasta bg levove....a te iskat da plastat na vanshni hora da rabotiat, a te da gledat kato pekupvachite......znachi bg futbolistite kato ne igraiat i simulirat, vednaga poluchavat jalt ili cherven karton ili daje uvolnenie za naglo i neloialno povedenie pred publikata....inak triabva da dadat svoia nai-dobar maximum v igrata 90 minuti...da izhvarlim prekupvachite ot bsp...napravo si kupuvame i vnosni deputati.... :-)
36
11
 
4
 
! Отговори
Защо преди 5 години
Милиарди крадял Бойко.Защо не е в десятката на най богатите в света?
35
6
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Да направим след това независима експертиза на всички сделки направени от комунистите.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Revisii sad sa kurumpiranite vs stroit.fa sa na gerb pavlova kade sa 50 miliona is4esnaha mn eur pari no ne v ndk sanirane i patischta dobrev ot bsp kasa sa tesi 50 mil na drugarkata partisanska vnu4ka pavlova i neja ja vosat i schofior ima debela nahalna ama hodi prscha oblagi pri kivkov sega pri boiko rasledvane da ima sa eur pari kade sa v kalpavite patisvjta ulizi schadarvani nenujni i dr krajbi i kuruozii jivkov ako gi imadche eur pari schte sme ch a toja bogu se hvali s 4ujda pita milioner
33
6
 
13
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Всеобща тайна е, че се краде от от асфалта. Тва си му е любимото на Тиквун! Аз съм за експертиза. Ако установят разлики, а те ще установят защото е крадено на поразия нека връщат пари от първия до последния в схемата.И колкото и минуси да ми нащракат герберските *** тук- все тая! Народа нито е глух, нито сляп! Никой не иска тоя *** на власт. Лошото обаче е, че няма и кой да се избере като алтернатива. Поне засега.
32
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трей Груп Холд АДГлавболгарстрой АДДжи Пи Груп АДГеострой АДВодстрой 98Хидрострой АДПСТ ГрупПътинженерингстрой-Т ЕАДИСА 2000 ЕООДМостстрой АДЕто тези фирми източват милиарди.(има още стротици по малки и подизпълнители из цяла България). А Бойко Борисов е замесен навсякъде! Той е покровител и защитник на тези фирми. Той им осигурява безпрепятсвен достъп до обществените поръчки.И не позволява да се правят обектвини проверки на качеството.
31
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Не щеме ний комуникации... - пътища и магистрали...Искаме кОзи, партизански пътеки...
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с борбата с корупцията тотално мълчание от бсп и панамката йончева ге пила 1.2 милиярда от КТБ и кака и *** продава куршуми.
29
8
 
12
 
! Отговори
Кой преди 5 години
Ленче, ле.Кой ще плаща на тези лабораторий и ревизий по пътищата?Питам само,де.
28
1
 
1
 
! Отговори
Лимонад преди 5 години
Искат да им сложат хранилка ? Защото държавата с цялата си сила не може са прецени дали получава това за което плаща ?