ОмбудсМая с влака – трака - трака 8 часа до Варна, пише жалби в купето!

Крайно време било и политиците да се качат в обществения транспорт
215

Омбудсманът Мая Манолова въобще нито се притесни, нито се оплака, че финансовият министър Владислав Горанов я остави без кола на НСО, за да прави икономии в бюджета.

Още по темата

"В крайна сметка всяко зло за добро, сега имам повече време да се срещам с граждани, защото времето никога на стига", призна тя пред Bulgaria ON AIR от второкласното купе на експреса от София до Варна.

И макар че мястото е далеч от удобствата на офиса, Мая Манолова и екипа й, изслушваха жалбите на хората, които ги потърсиха с молба за помощ. Вчера тя постъпи по същия начин, само че в автобуса за Стара Загора.

Омбудсманът смята, че нейното пътуване с автобус и влак не трябва да се преекспонира, защото хиляди хора се придвижат така всеки ден и това не е изключително събитие.

"Надявам се, че скоро ще дойде денят, в който представители на институции и политици ще ползват обществения транспорт. За мен и екипа ми е най-удобно да ползваме тези 8 часа път,  тук са хора, които са се записали за приемната дори и през нощта, за да тръгнат с мен, а след това има записани и за обратно от Варна до София", обясни тя. 

А хората, които я търсят обикновено се оплакват от събиране на дългове, реализиране на правата на поръчители, които са платили чужд дълг, колекторски фирми, продажба на дългове от страна на банки на колекторски фирми.

Иначе Манолова благодари на всички, които й предложиха помощта си, след като остана без кола на НСО, но не смята да приема предложените от тях коли и шофьори.

Един от ентусиастите, които искат да й осигурят кола,е шоуменът Слави Трифонов, но тя призна, че изобщо не се е чувала с него и не знае за предложението му.

"Но нямам нужда нито от кола, нито от шофьор, с моя екип ще се справим, мисля че това да пътуваш с обществен транспорт е нормално", посочи Манолова.

Тя обясни още, че не може да вземе и кола от тези, с които разполага институцията, защото  те си имали своето предназначение.

"Тези коли имат работен график, работа на институцията е на терен, тя е национален превантивен механизъм, което означава, че колегите отговарят за затвори, психиатрии, домовете за възрастни хора, следствени арести, бежански лагери, места до които не се стига без кола", разясни тя.

Така че вариантът да взема колите на колегите си не стоял като възможност пред нея. 

Освен двете коли, които се ползват от нейните колеги, институцията имала и една "баничарка", която ще се опитат да приведат в движение. Имало още един автомобил, който получили от Агенция "Митници" миналата година, обаче и той не бил годен да се използва за движение по пътищата.

Въпреки несгодите Манолова не се нае да коментира дали това, че остава без кола на НСО, е политическа атака спрямо нея. Тя смата, че това дори няма значение.

"Първоначалното ми притеснение беше дали ще успея да си върша работата без колата, която ползвах, но се оказа, че мога, така че мисля повече да не информирам за пътуванията ми с обществения транспорт, защото хиляди хора го правят всеки ден и си имат достатъчно проблеми, за да ги занимавам и с моя транспорт", обобщи омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Библията е казано `Ако правиш добро с дясната ръка, лявата да не знае за това`А при Мая каквото и да направи и умрелите научават. Айде малко по-скромно.
122
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Малко PR преди да се кандидатира за кмет на София догодина ...
121
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против, че прави добрини.Ама нещо много демонстративно ги прави.Това е работата на Омбудсмана. Просто си върши работата, за която е сложена там. Много пиар, много нещо.
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
я бойко да го срещнем във влака...аманесмее а , заради народната любов
119
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб тотално изолирва народа и го обрича на нищета
118
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се разплача от умиление... Сега остава да извади хлебец, малко сланинка, връзка зелен лук и кило ракийка. Така де - нали е "от народа". Да ви е.... майките изедници проклети. За толкова ли глупави ли ни имате? Кой го измисли тоя евтин PR? Някоя кака на някой си роднина? Като свински черва сте се оплели по властта.
117
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва всичките да останат без служебен превоз.
116
0
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
До Владо2013 Влади Горанов напуска Герб и политиката защото " на една депутатска заплата не се живее и неговите колеги били направили пари" Интересно сега същият този добър министър как оцелява с една гола министерска заплата и дали също не прави пари.
115
2
 
1
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
До Анонимен 152 Ми ти къде дрема бе нямаш пари за телефон с камера ли.
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е не, не е честно барем една Лада да и бяха дали. без майтап.Това на нищо не прилича.
113
0
 
17
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Яка PR акция и направиха. Лошият министър, срещу добрата кака Мая. Гласят я за по-висок пост. Ще видите, че нищо случайно няма.
112
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SmurfУжастно си прав! Мая замина за Стара Загора с автобус пред очите на медиите и се върна тихомълком със служебен автомобил от Стара Загора! Това никой не го снима!!!!!
111
4
 
6
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
А финансовия ка.*** защо не ходи и той с градски транспорт на работа, дее.ба и педа.лчето на пеев.ски????
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 131 Някой да е забранил на Бойко или на някжой министър да се вози във влак. Само че нали разбираш че ако Цветанов се качи във влак сам без поне 20-30 от актива на Герб около него на следващата гара ще слез добре уважен и без часовник за 35 000 евро
109
3
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Цецо активира герберските *** здраво
108
2
 
8
 
! Отговори
Halil преди 5 години
Театър....
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банкянския тлъстак ще се нacepe от страх само ако се покаже без НСО охрана, камо ли да се вози във влак.
106
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Майчето си е имала служебни автомобили, но трябва да я возят от НСО с гард и на специален режим? Кажето го по-рано, че човек остава с грешно впечатление. Значи с други коли не може дупето й, само с коли на НСО! То бива наглост!
105
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако снима един милфаджийски порнофилм в купето на влака ще вдигне повече БВП, отколкото с обществената си дейност.
104
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите винаги си правят Пи Ар, после като фалират банките се изпокриват като мишки.