ОмбудсМая с влака – трака - трака 8 часа до Варна, пише жалби в купето!

Крайно време било и политиците да се качат в обществения транспорт
215

Омбудсманът Мая Манолова въобще нито се притесни, нито се оплака, че финансовият министър Владислав Горанов я остави без кола на НСО, за да прави икономии в бюджета.

Още по темата

"В крайна сметка всяко зло за добро, сега имам повече време да се срещам с граждани, защото времето никога на стига", призна тя пред Bulgaria ON AIR от второкласното купе на експреса от София до Варна.

И макар че мястото е далеч от удобствата на офиса, Мая Манолова и екипа й, изслушваха жалбите на хората, които ги потърсиха с молба за помощ. Вчера тя постъпи по същия начин, само че в автобуса за Стара Загора.

Омбудсманът смята, че нейното пътуване с автобус и влак не трябва да се преекспонира, защото хиляди хора се придвижат така всеки ден и това не е изключително събитие.

"Надявам се, че скоро ще дойде денят, в който представители на институции и политици ще ползват обществения транспорт. За мен и екипа ми е най-удобно да ползваме тези 8 часа път,  тук са хора, които са се записали за приемната дори и през нощта, за да тръгнат с мен, а след това има записани и за обратно от Варна до София", обясни тя. 

А хората, които я търсят обикновено се оплакват от събиране на дългове, реализиране на правата на поръчители, които са платили чужд дълг, колекторски фирми, продажба на дългове от страна на банки на колекторски фирми.

Иначе Манолова благодари на всички, които й предложиха помощта си, след като остана без кола на НСО, но не смята да приема предложените от тях коли и шофьори.

Един от ентусиастите, които искат да й осигурят кола,е шоуменът Слави Трифонов, но тя призна, че изобщо не се е чувала с него и не знае за предложението му.

"Но нямам нужда нито от кола, нито от шофьор, с моя екип ще се справим, мисля че това да пътуваш с обществен транспорт е нормално", посочи Манолова.

Тя обясни още, че не може да вземе и кола от тези, с които разполага институцията, защото  те си имали своето предназначение.

"Тези коли имат работен график, работа на институцията е на терен, тя е национален превантивен механизъм, което означава, че колегите отговарят за затвори, психиатрии, домовете за възрастни хора, следствени арести, бежански лагери, места до които не се стига без кола", разясни тя.

Така че вариантът да взема колите на колегите си не стоял като възможност пред нея. 

Освен двете коли, които се ползват от нейните колеги, институцията имала и една "баничарка", която ще се опитат да приведат в движение. Имало още един автомобил, който получили от Агенция "Митници" миналата година, обаче и той не бил годен да се използва за движение по пътищата.

Въпреки несгодите Манолова не се нае да коментира дали това, че остава без кола на НСО, е политическа атака спрямо нея. Тя смата, че това дори няма значение.

"Първоначалното ми притеснение беше дали ще успея да си върша работата без колата, която ползвах, но се оказа, че мога, така че мисля повече да не информирам за пътуванията ми с обществения транспорт, защото хиляди хора го правят всеки ден и си имат достатъчно проблеми, за да ги занимавам и с моя транспорт", обобщи омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
18
 
15
 
! Отговори
асен преди 5 години
тая, като Омбудсман, има 3 млн. лева годишен бюджет! не и се връзвайте на евтиния популизъм!
82
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дянков съсипа страната, източи НЗОК и сега се крие в чужбина вместо интерпол трябваше да го обяви за издирване .
81
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Норвегия помпа петрол и замърсява океана. а Швейцария е банка на мафията и перачница.
80
1
 
33
 
! Отговори
1234 преди 5 години
А защо Горанов не спре своята служебна кола - всичко мирише на див популизъм... На гърба на друг, разбира се...
79
4
 
30
 
! Отговори
калашников преди 5 години
НСО пази политиците от народната любов...на Мая не и трябват тя е до народа...
78
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че е политическа атака, но не спрямо нея, а спрямо народа. Защото работата на омбудсмана е да защитава интересите на народа и тя наистина се опитва да го прави, къде повече, къде по-малко. А иначе колите на НСО са заети да возят В. Симеонов от дома му в София до Министерски съвет, дори и в бус-лентата, както видяхме вчера в едно предаване.... За тях градски транспорт няма, за междуградски изобщо и дума не може да става. Браво Мая, дерзай!
77
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се готви за президентски избори от сега тази кака нещо ?
76
4
 
26
 
! Отговори
калашников преди 5 години
Тези от ГЕРБ си предизвикаха спонтанен аборт...
75
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тези държави като Швейцария и Норвегия хората не знаят дори кой им е президент, като го видят на улицата няма да го познаят. Там всичко е децентрализирано и политиката зависи от хората. В държави където политиците имат истинска власт винаги са с бронирани коли защото чрез политиката бъркат в интересите на много различни групи.
74
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и хора които се оплакват от Манолова че нищо не прави и искат оставката ѝ.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистите, това че вие пишете, не означава, че ние ви разбираме(трака, трака), то бива неграмотност, ама сте си за резил с тия глупави заглавия.Или това, че някой си върши работата във вашите очи не е достойно за уважение?
72
3
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Бойко е нервен. Беше свикнал да бъде ТОПА на ТОПА, Сега и Майчето и Президента са с по-висок рейтинг от него. Срещу кого да се бори по напред? И кучетата около него почват да хапят.А и Слави напира за парламента, то е ясно че БТВ няма да му подновят договора, те много го търпяха.
71
5
 
9
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Мая е сладка ама да не ти е в къщата
70
0
 
10
 
! Отговори
???? преди 5 години
а между другото железопътният транспорт е един от най-ефективните. НО в България БДЖ е с огромен дълг и е въпрос на време да премине в частни, та дори и на "чужди инвеститори" за без пари. Интересно, че на Манолова не и идва на ум, пък и на повечето политици и медии да споменават "БДЖ - дълг-фалит".
69
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая, Горанов явно е твой голям фен! Ако имаш политически планове, Горанов допринася за успеха им. Той едва ли го осъзнава, но скоро и това ще му стане ясно.
68
1
 
23
 
! Отговори
teo преди 5 години
Българските депутати трябва се наричат ПРАХОСНИЦИ, защото НАШИЯ ПАРЛАМЕНТ ПРАХОСВА ПАРИ ЗА 130 СУПЕР КОЛИ, докато в Швеция са само 3 коли, в Германия едва 5 коли !!! Достатъчно е на нашите ПРАХОСНИЦИ, БЕЗПЛАТНИ ПЪТУВАНИЯ В ГРАДСКИ И МЕЖДУГРАДСКИ !!! БЪЛГАРИНО ????
67
1
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До anonimen 89Човече, ти ходил ли си някога на училище? В нашият език се използват препинателни знаци когато искаш да кажеш нещо в писменна форма! Нищо не се разбира от това, което си писал. Хайде постарай се повечко, преди да се опитваш да се правиш на умен!
66
4
 
26
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Майчето е дърт лисунгер, а Влади Горанов (не знам що умалително при положение че гони петдесетака, може би заради акъла му) е ведомствен счетоводител завършил СА СВИЩОВ и цял живот работил като финансов деловодител по различни държавни учреждения. За който не е наясно - истинския финансов министър е тоя на здравеопазването. Несменяем ЗАМ на всеки фин. министър през последните 20 г. Горнаов се опита да клъвне Мая заради високия рейтинг, а тя му извъртя майсторски женски шамар! Браво Мая !
65
12
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
a покрай нея 3 купета лево и десно цивилни милиционери и некви дето го играят "случайни хора". вагона стерилизиран ... добър опит, ама не, мерси. директори на водопад дал господ.
64
4
 
21
 
! Отговори
калашников преди 5 години
Колкото и герберастите да се опитват да я унижават ... толкова тя печели доверието на народа...