ОмбудсМая с влака – трака - трака 8 часа до Варна, пише жалби в купето!

Крайно време било и политиците да се качат в обществения транспорт
215

Омбудсманът Мая Манолова въобще нито се притесни, нито се оплака, че финансовият министър Владислав Горанов я остави без кола на НСО, за да прави икономии в бюджета.

Още по темата

"В крайна сметка всяко зло за добро, сега имам повече време да се срещам с граждани, защото времето никога на стига", призна тя пред Bulgaria ON AIR от второкласното купе на експреса от София до Варна.

И макар че мястото е далеч от удобствата на офиса, Мая Манолова и екипа й, изслушваха жалбите на хората, които ги потърсиха с молба за помощ. Вчера тя постъпи по същия начин, само че в автобуса за Стара Загора.

Омбудсманът смята, че нейното пътуване с автобус и влак не трябва да се преекспонира, защото хиляди хора се придвижат така всеки ден и това не е изключително събитие.

"Надявам се, че скоро ще дойде денят, в който представители на институции и политици ще ползват обществения транспорт. За мен и екипа ми е най-удобно да ползваме тези 8 часа път,  тук са хора, които са се записали за приемната дори и през нощта, за да тръгнат с мен, а след това има записани и за обратно от Варна до София", обясни тя. 

А хората, които я търсят обикновено се оплакват от събиране на дългове, реализиране на правата на поръчители, които са платили чужд дълг, колекторски фирми, продажба на дългове от страна на банки на колекторски фирми.

Иначе Манолова благодари на всички, които й предложиха помощта си, след като остана без кола на НСО, но не смята да приема предложените от тях коли и шофьори.

Един от ентусиастите, които искат да й осигурят кола,е шоуменът Слави Трифонов, но тя призна, че изобщо не се е чувала с него и не знае за предложението му.

"Но нямам нужда нито от кола, нито от шофьор, с моя екип ще се справим, мисля че това да пътуваш с обществен транспорт е нормално", посочи Манолова.

Тя обясни още, че не може да вземе и кола от тези, с които разполага институцията, защото  те си имали своето предназначение.

"Тези коли имат работен график, работа на институцията е на терен, тя е национален превантивен механизъм, което означава, че колегите отговарят за затвори, психиатрии, домовете за възрастни хора, следствени арести, бежански лагери, места до които не се стига без кола", разясни тя.

Така че вариантът да взема колите на колегите си не стоял като възможност пред нея. 

Освен двете коли, които се ползват от нейните колеги, институцията имала и една "баничарка", която ще се опитат да приведат в движение. Имало още един автомобил, който получили от Агенция "Митници" миналата година, обаче и той не бил годен да се използва за движение по пътищата.

Въпреки несгодите Манолова не се нае да коментира дали това, че остава без кола на НСО, е политическа атака спрямо нея. Тя смата, че това дори няма значение.

"Първоначалното ми притеснение беше дали ще успея да си върша работата без колата, която ползвах, но се оказа, че мога, така че мисля повече да не информирам за пътуванията ми с обществения транспорт, защото хиляди хора го правят всеки ден и си имат достатъчно проблеми, за да ги занимавам и с моя транспорт", обобщи омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гласиващТова е демокрацията... Дори и вярващите на врачки, който щяха да са подложени на лоботомия, допреди 60.години, сега имат право на глас ;) Наздравиии, да сми живи и здравиии.
162
1
 
2
 
! Отговори
Гласуващ преди 5 години
Ако се кандидатира, ще гласувам за нея - аман от играчи които си гледат интереси , хааа и за празнодумците от форума - има предсказание на баба Ванга, че България ще се оправи след като руса жена застане начело , нещата се подреждат :)
161
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
В предизборна кампания е от доста време...президентски избори 2021
160
1
 
6
 
! Отговори
БалканТурист преди 5 години
А тоалетните харесаха ли и?
159
0
 
14
 
! Отговори
зрител преди 5 години
Театърът е хубав. Мая ще бъде " обидена " до изборите, когато " обидените " на управляващите ще гласуват или за Корни, или и за нея. Тогава " от два стола та на земята ". Сещате ли се Кой печели. Само за забравилите Мая беше предложение на БСП, но я избраха ГЕРБ и ДПС и тя това го знае много добре. Театърът продължава, ще го догледам ......
158
2
 
15
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
Вече една седмица ставаме и ляга с мисълта за Мая и май само глухите не разбраха, че въпросната дама е много специална и не може да пътува с друг превоз, а само с кола на НСО. Нека обаче някой да я попита как разпределя бюджета от 3 мил. лева, който сама управлява, каква заплата си е определила и има ли нейната администрация служебна кола. Да ама не, друго си е да те вози НСО. В случая ясно се вижда как защитникат на народа има манталитета на " правоимащ " , което за е най-важното, а другото е?
157
0
 
6
 
! Отговори
ДНД преди 5 години
До ognyanzВ Милано ,около центъра е пълно с модни магазини. Със 70% намаление намаление в края на сезона цените падат до 1300-2000 евро. така че костюми за 5000лв има. Онзи ден имаше опашка от над 100 човека. Бяха намалили дамски чанти само по 1000 евро. Ама М,М едва ли купува намалени стоки.
156
0
 
10
 
! Отговори
ДНД преди 5 години
Интересно ,кой плаща за този цирк. По същия начин преди години непрекъднато ни занимаваха с тогавашния главен секретар на МВР -Бат Бойко. Сегашното представяне на М. М. е точно копие на онова от преди години. Тогава се оказа че го е правила п, р на Лукойл.
155
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууууу, омбудсманът е благоволил да постави задните си части в транспортно средство, предназначено за простолюдието?? Каква новина! Вече се чувствам човек, разбран от "елита"! Дайте номера на седалката, да ода да я цуна!
154
7
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 184: Мая Манолова носела костюмчета за по 5000 лева? Хайде де. Ти виждал ли си такова изобщо? Хайде посмали малко, и измислиците на троловете трябва да са с мярка. А за служебните коли: Щом депутатите имат служебни автомобили, би трябвало и омбудсманът на републиката да има.Но не са и дали гербаджиите и сега нямат каква да кажат.
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди избори всяка управляваща партия си подготвя партия, която да обере отвратените от управлението й, това е правило при демокрацията. Лабораторните проекти вече добре се разпознават от повечето хора...В политическите ходове няма нищо случайно!Не подскачайте от възторг!
152
4
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 175 Стигнем ли до там жена да ни управлява , спукана ни е работата.Така де !
151
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкорпиоХа-ха! Честен човек? "Костинбродската афера" честна ли беше? На следващия ден я опроверга нейн съпартиец, не друг. На всички избори са се печатали повече бюлетини. Фигурира ли в книгата за посещения при Цветан Василев? "Асфалта не се яде". Кой ни го набиваше постоянно? Затова с БДЖ! Ако тази е честна и чаровна? Да не ги бъркаш с понятия като нагла и безпардонна?
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкорпиоКой каза, че е без транспорт? Има служебни автомобили, но иска НСО! От Стара Загора се е прибрала със службен автомобил.
149
8
 
15
 
! Отговори
Скорпио преди 5 години
А това да оставят омбудсмана без транспорт е пълна простотия. Партиите трябва преди всичко да работят в услуга на хората, за каквото сме ги пратили в Парламента. Това, че тя не е от ГЕРБ не означава да се саботира работата ѝ, поне за такива неща трябва да има консенсус, но уви, българска народопсихология...
148
8
 
15
 
! Отговори
Скорпио преди 5 години
Не съм от БСП, нито от ГЕРБ, или която и да е партия - всичките са ***, но във всяка партия има и по някой свястен човек. Познавам Мая от много години и винаги е била отдадена на каузата за един по-справедлив и социален свят. Костюмчетата ѝ колко стрували изчислява някой. Ще ви кажа нещо, българските жени са много по-бедни от германките (живея в Германия), но винаги са били елегантни и стилни. Това е още едно чудесно качество на нашите прекрасни дами, освен че са и по-красиви.
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената не се е возила на влак.Таман да се повози и малко реклама.
146
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая е като поп. Само изслушва жалби. Това може на всяко място да го прави. Не е нужно да и се назначава специална охрана и шофьор за да могат хората да и се изповядват.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 185хХАХхахаха ... лудака започна и да изброява ...
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 183.Разбира се,че Борисов е три пъти в тоя списък.Все пак това са три различни правителства.1.Г.Атанасов,2.А.Луканов,3.Д.Попов,4.Л.Беров,5.Ф.Димитров,6.Р,Инджова,7.Ж.Виденов,8.Ст.Софиянски,9.И.Костов,10.Царя,11.С.Станишев,12.Борисов-1,13.М.Райков,14.Орешарски,15.Близнашки,16.Борисов-2,17.Герджиков,18.Борисов-3.