Болтън с висока оценка за усилията ни на Балканите

На всички срещи – въпросът за модернизацията на армията
Обновена: 7 ное 2018 08:16 | 7 ное 2018 08:10, Елка Василева
51
Болтън с висока оценка за усилията ни на Балканите
Снимка: МВнР

Благодарност и висока оценка за усилията на България за стабилността и просперитета на региона на Западните Балкани получи вицепремиерът Екатерина Захариева от съветника по националната сигурност на американския президент и член на кабинета му посланик Джон Болтън, с когото разговаря в САЩ, съобщи пресцентърът на МВнР.

„Не забравяйте нашия регион. България полага много усилия в подкрепа на евроатлантическата перспектива на Западните Балкани и ще продължим да подкрепяме нашите съседи и приятели. Радвам се да чуя от вас, че и САЩ ще продължат да бъдат ангажирани с тази тема“, подчерта първият ни дипломат пред своя домакин.

Двамата разговаряха повече от час в Западното крило на Белия дом. Захариева и Болтън  обсъдиха възможностите за сътрудничество между България и САЩ, за да продължи регионът по пътя на реформите и евро-атлантическата интеграция.

Още по темата

„Успехът на България като лидер в региона е важен за нас“, заяви посланик Болтън. Той допълни, че от реализирането на евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани и решаването на някои съществуващи отворени въпроси между тях пряко зависи и интересът на чуждестранните инвеститори към региона.

В продължилата много над предвиденото среща двамата обмениха мнения и по Близкия изток с акцент върху Близкоизточния мирен процес, ситуацията в Сирия и Либия.

 „Имахме възможността да обсъдим американската гледна точка по отношение на региони, близки до България, до Европа, за съжаление с нестабилност в тях. Беше искрена и честна среща. Поканих моя домакин в България“, коментира първият ни дипломат пред журналисти след края на срещата с Болтън.

Екатерина Захариева и Джон Болтън обсъдиха и други важни за страната ни теми, сред които диверсификацията на енергийните доставки. Първият ни дипломат представи плановете на българското правителство в тази област. Захариева благодари на Болтън за трайния ангажимент на САЩ в подкрепа на процеса на модернизация на българската армия.

От американска страна при всяка от срещите на министър Захариева се поставя въпросът за модернизация на българската армия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
До ХНаправо удари рекорда. Две екскурзии до САЩ за месец.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЪМП не се среща с ПРЕСТЪПНИЦИ особено от мизерния ранг на Тиквата кво като сигурно е милиардер вече. Виж с диктатори и терористи може но със сикаджии НЕ , захариева ако ще да се *** на челна стойка пред белия дом
11
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 5 години
За един месец две служебни командировки. Сега пак позира и публикува снимки. Направо си е *** път да види за сметка на данъкоплатците....
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЙ БОЛТЪН СИГУРНО НЕ ЗНАЕ ЗА ТЪМНАТА ЧАСТ ОТ БИОГРАФИЯТА НА ВОЖДА, ХА-ХА-ХА
9
2
 
8
 
! Отговори
ИЗМОЛИХА СРЕЩА преди 5 години
След като Боко обикаля 10 дена коридорите на ООН, с надеждата да се срещне с Тръмп и не успя,сега захариева измоли със сълзи на очи да го поканят във Вашингтон.
8
2
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Много интересно това не е ли опит за лобизъм и коя е Захариева та точно пък пред нея ще повдигат въпроса за българската армия??? Доколкото знам имаме премиер, министър на отбраната и не на последно място Президент който е и главнокомандващ.
7
3
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
САЩ защо не натиснаха Полша, Унгария, Чехия, Румъния не дрогарю САЩ не натиска никой, някои хора сами се продават, защото Бай Гня е научен, че западното л@... е по-хубаво Ако не се продадеш сам никой не може да те купи Там в Драгалевци още се разхожда Драгалевският Ай Дук.
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3"САЩ ни натиснаха през НАТО да си фирясаме ВСИЧКОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ"То пък е едно въоръжение, освен за скрап никога не е ставало за друго. Само на русофила му харесва руското оръжие. Руското оръжие е само за потушаване на народни бунтове да си спомним Берлин 1953, Будапеща 1956, Чехословакия 1968. Руското оръжие на всякъде се е проваляло при пълномащабна война. Провали се и по времето на ВСВ та спешнно се наложи на руснаците да воюват 80% с американско оръжие.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ще погуби държава с 1300годишна история само за да не треснат на масата от ЦРУ престъпното му досие на наркотрафикант и автоджамбазин....толкова му дреме за нас. ще купуваме течен газ ,американско оръжие , ще ни унижават без визи , ще ни помпат с военни бази....само за да не лъсне че царят е не само гол ми и за ***
4
10
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Модернизация по американски стандарт на армията е задължително да има. Да изхвърлим руските 40-50 годишни бангии! Имаме нужда от ново американско оръжие и технологии.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ни натиснаха през НАТО да си фирясаме ВСИЧКОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ - сега всеки път повдигали темата кога ще си модернизираме армията - естествено с техните преоценени *** : ) върховен цинизъм ( дори е изписан на лицето на захариева)
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото Захариева сама си направи, никой американски Соросoид не може да ти го направи.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевадните АНТИ БЪЛГАРСКИ напъни и усилия на Шекеркова и Тиквунции .