Болтън с висока оценка за усилията ни на Балканите

На всички срещи – въпросът за модернизацията на армията
Обновена: 7 ное 2018 08:16 | 7 ное 2018 08:10, Елка Василева
51
Болтън с висока оценка за усилията ни на Балканите
Снимка: МВнР

Благодарност и висока оценка за усилията на България за стабилността и просперитета на региона на Западните Балкани получи вицепремиерът Екатерина Захариева от съветника по националната сигурност на американския президент и член на кабинета му посланик Джон Болтън, с когото разговаря в САЩ, съобщи пресцентърът на МВнР.

„Не забравяйте нашия регион. България полага много усилия в подкрепа на евроатлантическата перспектива на Западните Балкани и ще продължим да подкрепяме нашите съседи и приятели. Радвам се да чуя от вас, че и САЩ ще продължат да бъдат ангажирани с тази тема“, подчерта първият ни дипломат пред своя домакин.

Двамата разговаряха повече от час в Западното крило на Белия дом. Захариева и Болтън  обсъдиха възможностите за сътрудничество между България и САЩ, за да продължи регионът по пътя на реформите и евро-атлантическата интеграция.

Още по темата

„Успехът на България като лидер в региона е важен за нас“, заяви посланик Болтън. Той допълни, че от реализирането на евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани и решаването на някои съществуващи отворени въпроси между тях пряко зависи и интересът на чуждестранните инвеститори към региона.

В продължилата много над предвиденото среща двамата обмениха мнения и по Близкия изток с акцент върху Близкоизточния мирен процес, ситуацията в Сирия и Либия.

 „Имахме възможността да обсъдим американската гледна точка по отношение на региони, близки до България, до Европа, за съжаление с нестабилност в тях. Беше искрена и честна среща. Поканих моя домакин в България“, коментира първият ни дипломат пред журналисти след края на срещата с Болтън.

Екатерина Захариева и Джон Болтън обсъдиха и други важни за страната ни теми, сред които диверсификацията на енергийните доставки. Първият ни дипломат представи плановете на българското правителство в тази област. Захариева благодари на Болтън за трайния ангажимент на САЩ в подкрепа на процеса на модернизация на българската армия.

От американска страна при всяка от срещите на министър Захариева се поставя въпросът за модернизация на българската армия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечтата на всяка селлска пръъчка е да се снима с някой важен.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за визите, другарю Болтън ще кажете ли?
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екскурзиите на Загариева са финансирани от новите цени на ГО и глобите от КАТ.
30
0
 
1
 
! Отговори
Жожо преди 5 години
"Тръмп ще дойде в София!"Е, и?
29
0
 
0
 
! Отговори
Будалкат ни преди 5 години
Чак пък най-бедната държава в ЕС и Европа лидер на Балканите е много пресилено. БиБи се излъга макетата да влезат в НАТО и в обозримо бъдеще в ЕС, ако дотогава го има и спечели червена точка. Македония обаче стана Северна М. и БГ ще си има с нея проблеми. Българофобията у комшиите си остана. Сърбия иска да влезе в ЕС, но не и в НАТО. Отношенията й с Косово са обтегнати. Румъния, Гърция и Черна гора са икономически по-добре от нас. А лидер със скъсани *** и пробити *** не звучи гордо...
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво каза Болтън - "Конграчулейшънс Борисов", имате усмивка по радиото и поздравителна песен във вестника! Ъ?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакай бе, нали оранжевият *** каза, че САЩ щели да напускат НАТО и да си правят Северно Американски съюз! А ние кога ще направим оценка на процеса на модернизация на американската армия и ролята им в стабилността в района на Северна Америка? Ай ше има са ...
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NoName 22За нашата страна, създадена от прабългари, дошли от необятните руски простори, да сме далече от роднините си, а още по-зле - да сме срещу нея, е ПОКАЗАТЕЛ ЗА ПЪЛНО ***-ЛО-У-МИ-Е!!!!!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, нашите "политици" добре ли са с главите си????? Да слушаш Болтън, а още повече да се кефиш на неговите "оценки"...............ТОВА Е ПРИЗНАК НА ***-ЛО-У-МИЕ, ЗАГУБА НА ДЪРЖАВНО МИСЛЕНЕ, ЛИПСА НА ВСЯКАКВА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ЛОГИКА И РАЗУМ!!! Това е все едно да се връзваш към "третия р-а-й-х" пред началото на Втората световна война! Но КОГА ли пък нашите са били "държавници"??? За тях освен джоба и портфейла НИЩО ДРУГО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА!!!!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли професионалисти да обсъдят модернизацията на армията в Щатите, та оставиха катето да се развява отново и прави стойки?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Модернизацията на армията"...т.е.да им купим техните стари бракми Ф 16,а не "Грипен".Елементарно Уотсън.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Taja milionerka se skada da serasjojda bes nikakva polsa sa bg narod vs rashodka na ministri deputati struva mnogo skapo sa bg narod a polsa nula sa bg
21
5
 
4
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Нищо хубаво не сме видяли от САЩ няма и да видим... Се едно да чакаме да видим нещо добро от Русия... Колкото по дистанцирани сме от тези две страни толкова по-добре!
20
3
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Успехът на България като лидер в региона е важен за насХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА На тоя мустакат "ястреб", ако му дадеш глобуса, няма да му стигне 1 час да намери къде е България. Даже двамата с Тръмп няма да успеят.
19
2
 
7
 
! Отговори
Жоси преди 5 години
Висока висока ама визите си остават ! На езика на дипломацията .....
18
3
 
9
 
! Отговори
граовец преди 5 години
Империята на Злото е една бавноразвиваща се държава със затихващи функции.
17
5
 
4
 
! Отговори
тик так няма време преди 5 години
Успехът на България като лидер в региона е важен за нас, заяви посланик Болтън.Русия губи лидерски позиции на Балканите. Сърбия остава назад. Гърция в криза . . .Очаквам протестите на майките да се ожесточат.Това правителство е трън в петата на Москва. Както и всички Българи от време оно.
16
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Тръмп ще дойде в София! Комунягиииииииии, сънувате ли Бойко? Захариева не е Захарова хахахахаахааааааааааа...
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за търговията с български паспорти поговориха ли си?
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безрезултатно посещение.ПАК ОСТАВАМЕ НА ВИЗИ, ПАК ЩЕ ПЛАЩАМЕ ТРОЙНА ЦЕНА ЗА ТОКА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ.ЯЛОВО ПОСЕЩЕНИЕ.