Екоминистърът: Драгалевският лифт – "Запорожец"

"Витоша трябва да бъде върната на софиянци"
7 ное 2018 11:30,
30
Екоминистърът: Драгалевският лифт – "Запорожец"
Снимка: BulFoto

Витоша е в окаяно състояние. Когато се качих на Драгалевския лифт, се сетих за "Запорожец", разказа министърът на околната среда и водите Нено Димов.

По думите му към момента работят експерти, които ще определят дали ще бъде започната промяна на устройствения план на природен парк "Витоша".

Още по темата

Според министъра Витоша трябва да бъде върната на софиянци. Той уточни, че в момента там не може да се строи - могат само да бъдат правени ремонти, но от къде ще бъдат намерени части за "Запорожеца" (Драгалевския лифт), при положение, че отдавна не е в производство?

Нено Димов обясни, че за да има съвременни съоръжения, трябва да има ново строителство.

Екоминистърът коментира пред БНТ и темата за въздуха като заяви, че основният отговорник за качеството му е местната власт.

Той обясни, че сме много силни на програмите, но доста по слаби на резултатите и това трябва да се промени, иначе следват санкции.

Според Димов могат да се направят зелени пояси в общините и да не се допускат определени коли в определени дни, но за тези и други промени тепърва предсои битка в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Самара преди 5 години
Всички опити през последните 10 години да бъдат подновени старите лифтове на Витоша не доведоха да никакви резултати. Ясно е, че докато ме бъде променен действащия план за управление на Витоша ще видим нови лифтове през крив макарон!
28
1
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Дано държавата се организира по-скоро и да създаде нужните условия да има нови лифтове на Витоша, а не да живеем като в каменния строй.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа,НЕ ! Не давам Витоша на " Георгиус Георгиу " оня грък по потник дето бил собственик на Банско !ще бетонира и ще загради Безотговорно и Безвъзвратно ! пък *** гони Михаля/Потника.по-добре пустош
26
1
 
8
 
! Отговори
стар софиянец преди 5 години
Запорожец ама беше всяка последна седмица на месеца безплатен за пенсионери. После дойде кмета Бойко Методиев Борисов и подари лифта на ортака си Цеко Минев и сега билетчето е 10 лева. А екоминистерчето билетчета не плаща.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много пари се хвърлиха в зимите ни курорти, застроиха сума си необитаеми блокчета, които обаче стоят празни. Има огромни интереси на Витоша да няма ски и платежоспособните хора да ходят на Банско, Пампорово, Боровец. Знае се коя банка и хора са собствениците там, техен е интереса в София да няма зимен туризъм. А на алпийските курорти им е по-евтино да плащат на еколЪзи тук, отколкото да губят туристи там. Нищо лично - просто бизнес. Екологията ниякой не я бръсне за нищо.
24
8
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Парадокса е че всички реват за пари, а когато имаме прекрасни условия за доходносен зимен туризъм, ние сме против. В България нямаме приоритети, нямаме дългосрочна визия, политика, да не говорим за стратегия. Зелените талибани винаги са против всичко, за тях думата диалог, компромис и т.н. не същества, но на тях за това им плащат, това са добре организирани групи за натиск, разполагащи с големи средства и съответно платен медиен комфорт. Това е положението, а загубите са на нашата сметка.
23
4
 
5
 
! Отговори
"...Той уточни, преди 5 години
в момента там не може да се строи - могат само да бъдат правени ремонти, но от къде ще бъдат намерени части за "Запорожеца" (Драгалевския лифт), при положение, че отдавна не е в производство?..."Като за начало да пробва с другия запорожец - Кремиковци, и ако случайно и изненадващо за себе си г-н министъра установи, че по разбираеми причини там отдавна нищо не се произвежда, да пробва с Допелмайер. И то по официалния път с писмо, а не да ни информира колко не можело, щото еди-кой си бил казал..
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OffВажни са хората, зелен талибане! Хората имат пълното право да се качат на Витоша където спокойно и комфортно да практикуват зимни спортове и туризъм - ти кой си че ми забраняваш? Не може когато става въпрос за изграждане на лифтове и други съоражение, въобще да се отваря темата природа, тя с абсолютно нищо няма да бъде увредена.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб искат да харизат всичко ЧЕЗ , АЕЦ , летище софия ,витоша ,пирин , черноморието БДЖ ако може ....трупат напрежение срещу себе си за за изкара задкулисието следващия си партиен проект които да яхне т ази вълна на недоволство срещу герб и да управлява....така герб яхна вълната на недоволство срещу доган и взе властта....всичко се повтаря
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В зимния туризъм няма да ни оставят да правим лоу кост и да подбиваме алпийските държави- това е бизнес за много милиарди. На индианците им се предлагат прости измами- с простички консенсуси- питат ни дали сте за опазване на природата и ние естествено сме за. След което следва ами не пипайте нищо в планините и най- вече ските- сакън ските! За тираджиите ни питаха, че сме за правата на човека и, че тираджията трябвало да се къпе и да се връща при жена си... подценяват ни като акъл, жалко
19
4
 
12
 
! Отговори
Off преди 5 години
ненко, и тука ще има процентчета от цеко. Пък природата кучета я яли, парите са важни.Плyжек!
18
11
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Тома Белев е главния виновни в момента Витоша да е гробница, на която какъвто и да е туризъм е почти невъзможен. Тома Белев и неговия обръч от НПО-та прибира милиони евро от рекет, грантове, обществени поръчки и т.н. - това една зелена мафия, която е крайно време някой да унищожи.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Златкозаради тома белев и зелените ли няма един автобус до планината целогодишно ??
16
10
 
5
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Заради сегашното състояние на Витоша, "зелените" начело с Прокопиев и Тома Белев заслужават затвор! Заради техните действия срещу развитието на Витоша, планината не може да се развива, лифтовете не могат да се модернизират и всичко е в окаяно състояние!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я кажете, на показната акция където тоя и Далаверката ги возиха на Драгалевския лифт късаха ли им билетчета? Щото ако не си е платил возенето е случай на корупция и е редно да го разследва прокуратурата.
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което трябва да стане е първо мощен шут на всички НПО рекетьори, деграданти и сектанти, след което да се изготви на спокойствие разумен план с кото инфраструктурата на Витоша да се възстанови, за да може тази прекрасна планина да се полза от хората за спорт и отдих. Този устройствен план е пълна глупост, той е в интерес единствено за шайката зелени рекетьори усвояващи милиони от субсидии, които имат интерес всичко там да тъне в разруха - държавата трябва да се намеси със сила и да спре това
13
2
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Тоя е такъв .. нагъл, че направи като го видя лошо ми става.
12
3
 
8
 
! Отговори
Вальо преди 5 години
Софиянци заслужават своята по-добра, по-модерна, по-приветлива Витоша! Дано да се случат промените, които са необходими. Крайно време е. Не може любимата планина на всички да тъне в разруха заради недомислици. Айде да се стегнат малко.
11
2
 
6
 
! Отговори
Сандра преди 5 години
Пирин е друга история, и там нещата хич не са зле, но за Витоша на никой в МС не му пука..верно имаме планина на 10мин, но кметицата и министрите като че ли я игнорират, да се преразглежда тоя план за управление и да се действа в посока нови , стабилни съоръжения, защото иначе не може и да й се радваме
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък тоя ще говори за софиянци - ямболски сел як.