От ГЕРБ виждат: Животът на хората у нас се подобрява!

Опозицията казвала на бялото черно и обратното
Обновена: 8 ное 2018 11:44 | 7 ное 2018 21:05, Камелия Цветанова
230

Депутатите приеха на първо четене Бюджет 2019. Предвиждат се 4,5 милиарда лева повече приходи.
Още по темата
"Този бюджет е резултат от доброто икономическо развитие на България. Ние стоим много добре като макроикономически показатели. Имаме нисък дълг, с тенденция да намалява.

Ако през 2007 г. БВП бе 50 млрд. лв., то през 2019 г. предвиждаме да стигне 116 млрд. лв. Не мога да се съглася с това, че хората не усещат подобряването на живота. Най-малкото се вдигат възнагражденията в държавния сектор с 10%, а в образованието с 20%. Увеличават се парите за стипендии за дуалната форма на образование. Във висшето образование се дават средства за студенти, чиито специалности са подбрани от бизнеса. Техните такси ще бъдат нулеви. Ще има увеличение на пенсиите след средата на следващата година. Заложени са политики, които хората няма как да не усетят", подчерта депутатът от ГЕРБ Мария Илиева.

Според нея е необходимо опозицията да бъде активна, но популистките изказвания, които казват на черното – бяло, трябвало да спрат.

"Демографската криза не може да се бори само с лозунги – трябват политики. Образователното министерство предвижда изграждането на облак с дигитални уроци. Трябва не само да мотивираме младите хора, а да ги срещнем с работодателите. Това, което се прави в системата на здравеопазването, е в правилната посока, макар и бавно. Доброто здравеопазване няма да стане с магическа пръчка. Трябва политическа воля и консенсус", отбеляза тя в "Денят ON AIR".

Акцентът в разговора се прехвърли и към поскъпването на данъка за старите автомобили.

"Искаме ли чиста околна среда? Променя се моделът. Автомобилите, които замърсяват повече, ще трябва да платят повече. Тези, които са по-щадящи, ще имат облекчение в данъка. За един стар автомобил данъкът ще скочи с 15 лева – не е чак толкова много", изтъкна народният представител пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: бюджетГЕРБBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
едно пазаруване в кварталния супермаркет не е по-малко от 30 лв.какво подобрение?пазарувам от най-евтиното.а доматите на пазара 6.50лв.картофите1.60лв.хляба 1.20.месо от испанското свинско от 15г.-7.50 лв.бензина 2.37лв...
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛУНАТИЦИ
190
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До Анонимен 195 Е ние за това мразим Турция. Хубави пътища , по високи заплати и пенсии , втори маст над Босфора, най голяма болница , най голяма летище....Как да не ги мрази човек.
189
0
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До 180 Да накажем герберските престъпници....Прав си. Да им дадем и четвърти мандат. Нека се мъчат горките.
188
0
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
От ГЕРБ виждат: ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА РЕДОВНО; КАТО ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ ЛУДНИЦАТА МОЖЕ И ДА СТЕ ПО-ДОБРЕ
187
0
 
14
 
! Отговори
До ГЕРБ активисти преди 5 години
Гледам добренсе справяте с пропагандата, завладяли сте форума - браво.*** като пишете "червен" и "комунист" , не забравяйте, че Вожда Ви е такъв. Също, че от 2007-*** сте на власт - първо местната, после цялата власт е в ръцете ви.Е - оцапахте се!
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да и а окачване, но не е толиов голя и, колкото го изкарват. Или за равохме, че преди цигарите бяха 1. 2 лева, хляба беше 50 ст., а в София, двустайните панелки, не бяха по 200 000 лева?
185
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо, трайте още, те ще си приказват.
184
0
 
7
 
! Отговори
Zaki преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВSyglasen s kazanoto, no kak da stane revoluciqta i dai boje posle i narodniq syd? Vsi4ki samo pi6em po saitovete ama taka nqma da stane, koi 6te povede horata? I koga nai posle 6te stane tova? Imali dostaty4no smeli hora da osydqt vsi4kite ni vinovni politici i mutri i tnk.???
183
0
 
11
 
! Отговори
не налапали се преди 5 години
ШОПАРИ
182
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще висят по клоните,няма как.На всяко нещо му идва краят.
181
22
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 196. Та тези 2.5 млн откога са изгонени? Само от последните години или и много преди това, а тарикат червен? Щото големите вълни напускащи бяха по време на управленията на червените гадове. А между другото (защото това не е български феномен), прочети новината колко от германците искат да емигрират.
180
20
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 189 анонимник. Главните букви няма да ви помогнат, да ва *** в червените ***.Тези закани ги слушаме и четем вече 10 години, а ГЕРБ всеки път печели. И следващият път ще е така. Защото по-голямата част от хората знаят какво представлява червената пасмина и няма да й дадат властта.
179
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се нарича ЦИНИЗЪМ. Изгониха 2,5млн., още 1млн. души се канят да заминават и ми говорят за "подобрение". Как изобщо се събират в устите им подобни нагли лъжи. Изумително е, направо не вярвам на ушите си...
178
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятели, ще ви кажа само едно нещо. Преди месец ходих по работа в Турция и стигнах доста навътре. Турция е 770 000 киляди кв. км. и има 770 000 км. пътища и то без грам дупка, ошашавих се какви пътища имат тези хора. Минималната им пенсия е 1650 турски лири, тоест около 550 лева. Правете си сметката, а България е от 11 години в ЕС.
177
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо сме най процъфтяващата страна в Европа! Да вземем малко да намалим това бясно развитие, че да могат да ни настигнат останалите! Вижда се подобрение да. Има села в които вече можеш да ходиш само с кон, защото няма пътища! В 21 век. Страната е изравнена с Африканските републики по развитие и доходи, демографската катастрофа, корупцията и мизерията са най високи в Европа. Това е една провалена страна управлявана от мафия! Държавата не е нищо повече от една мафиотска структура!
176
1
 
28
 
! Отговори
До 192 преди 5 години
От вашия частен сектор нищо не става! Ни услугите са ви като хората, нито стоките! По принцип частния сектор е двигател на икономиката в една страна!!! Колкото е по-зле частния сектор, толкова е по-зле икономиката! Не случайно България е най-бедната държава в Европа. Нашия частен сектор е: един произвежда, 3-*** го гледат, а след това петима препродават стоката на печалба! Трагични
175
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с този държавен сектор бе! Ние в частния сектор се скапваме, за да има заплати в държавния и то в пъти по-високи от нашите. Къде ще му излезе края? И защо след като има излишък от УЖ 2 милиарда лева, постоянно се вдигат данъци и осигуровки? Тази Мария Илиева да вземе малко да се замисли, а не да ми приказва врели некипели.
174
0
 
30
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Според управляващите като се вдигне данъка на старите коли-въздуха в София и другите големи градове автоматично ще стане по-чист.Да ама не.За съжаление бедните овчици пак ще бъдат остригани до голо.
173
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците говорят в множествено число когато говорят за себе си!Боли ги за Вас как връзвате двата края с 500 лв. те мислят всички за програмисти.