Тръмп и Борисов имали да обсъждат доста догодина

Кога ще паднат визите? Никой не може да каже засега
Обновена: 8 ное 2018 06:31 | 7 ное 2018 21:19, Камелия Цветанова
36

Уговарят среща на премиера Бойко Борисов с президента на САЩ Доналд Тръмп догодина. Това стана ясно след разговора на външния ни министър Екатерина Захариева с американския държавен секретар Майк Помпейо. Захариева уточни, че от няколко месеца се работи върху посещението на Борисов в Белия дом. Това евентуално би се случило в началото на следващата година.
Още по темата

Според заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев България винаги е работила за осъществяването и подобряването на контактите на най-високо политическо ниво.

"С нетърпение очакваме тази среща. Имаме доста близки отношения със САЩ в момента. Тръмп и Борисов имат да обсъждат доста неща. Имаме доста тесни връзки и взаимоотношения - търговия, отбрана, енергетика и други. Наистина това, което България направи през своето европредседателство, много се цени отвъд океана", категоричен е Георгиев в "Денят ON AIR".

По думите му безвизовото пътуване на българи в САЩ е една от основните приоритетни теми, които трябва да бъдат решени между двете държави. Все пак зам.-министърът отбеляза, че страната ни изпълнява почти всички изисквания за падане на визите, с изключение на една - отказите по заявления за визи са около 13%, а според изискванията на САЩ трябва да стигнат 3%.

"Няма как да се определи точна дата, след която може да има безвизово пътуване към САЩ, това е предмет на законодателство. През декември месец отпаднаха визите за Канада, очакваме следващите да са САЩ", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че българите в чужбина все повече започват да се връщат в България и започват да развиват бизнес, защото икономическата обстановка се подобрява с всяка изминала година и това може да се види с просто око.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е Гошо, но за по-благозвучно според него се прекръстил на GEORG от Горна баня.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много има да се оправдава по делото Магнитски.
30
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименОсвен вица:"Тръмп и Борисов имат да обсъждат доста неща" има и втори:"..Българите в чужбина все повече се завръщат в България и започват да развиват бизнес,защото икономическата обстановка се подобрява с всяка изминала година и това може да се види с просто око."При сегашните условия в БГ,българите ще се завърнат само ако животът навън(в развитите държави) стане проблемен.Впрочем,има такива индикации.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тръмп и Борисов имали да обсъждат доста неща догодина."---"Тръмп и Борисов" самото словосъчетание вече е виц (само по себе си).Това "имали да обсъждат доста неща", изобщо пък е абсурдно съждение.
28
2
 
27
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Както някакъв дипломат беше казал: работата е уредена на 50%. Нашият иска, те не искат.
27
4
 
18
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
на никой от нашите политици не му дреме за падане на визи това изобщо не е на дневен ред и те знаят че в скоро време няма шанс да се случи но си дъвчат темата за пред народа щото друго по същественно няма какво,а те си пътуват с дипломатически паспорти защо да им дреме за нас,ама то вече кой ли иска да ходи в америка ?преди 20 год.всички искаха но днес по добро от ЕС няма
26
3
 
16
 
! Отговори
панчо преди 5 години
я боко ще го пипат по главата този път американския папа
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
банкянското д а обсъждато може само да козирува и да нарежда на гербавата ***
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празни приказки и пенсии 160 лева,а за други по над 7000 лева заплата на фона на бедни работещи и обезлюдяване на страната,поради мизерия.И освен това ГРОП са от партия на глобалистите и ЕНП,които са противници на Тръмп.
23
2
 
28
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Умирам от смях !!!
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много го интересува Тръмп накакъв си там държавен глава на треторазрядна дестинация. Важно му е само като му поръчна и плаща, последният да предоставя територии за целите на НАТО и да дава концесии за държавните богатства.
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пополека с фалшивите новини или с фантастиката.
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то и аз много често си мечтая!
19
3
 
27
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Вероятно ще обсъждат новата дефиниция за пола! Бати ви Бойко ще защити джендърската идеология. Ще договори и комисионната за Ф-16. Може да поиска Америка да построй АЕЦ Белене, само че те нямата технология, продадоха я на Япония. А, забравих ще договори ниска цена на втечнения шистов газ за хъба Балкан. Да ние жив и здрав Бати Бойко - медународник с утвърден авторитет, направо си е Бжежински. Този път ще го снимат в Овалния кабинет и това ще бъде върхът на кариерата му. Обаче няма да се случи!
18
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОГОДИНА МОЖЕ НЯКОИ ДРУГ ДА ОБСЪЖДА С Г-Н ТРЪМП. Това също е напълно възможен вариант.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано Тръмп не забрави да се запише за срещата, че току-виж цялата работа - зян.
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Простото око" на Георг може да вижда много неща от министерското кресло, но нашите очи виждат друго! А дали и с кого ще се срещне Тръмп догодина .... не е много сигурно.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6te obsajdat totalnoto okupirane na mayka balgariq
14
2
 
39
 
! Отговори
ОН преди 5 години
Тръмп и Борисов имали да обсъждат доста неща догодина.................ТОЗИ ВЕРНО ЛИ СИ ВЕРВА, АКО Е .......ДА ..... ВЕРНО КАЛИНКИ НИ УПРАВЛЯВАТ !!!
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сеща на двама бивши. Ми добре, клептоманката Елена Поптодорова ще и превежда.