Дават имунитета си: Елена Йончева и Георги Михайлов

Групата зад тях. Нинова: Това е политическа атака!
51
Дават имунитета си: Елена Йончева и Георги Михайлов
Елена Йончева. Снимка: архив, Булфото

Соцдепутатите Георги Михайлов и Елена Йончева, чиито имунитети поиска главният прокурор Сотир Цацаров, доброволно ще се откажат от тях.

Цялата група на БСП застава зад тях, отсече от името на своите червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея и при двата случая става въпрос за политическа атака.

Георги Михайлов коментира, че не е извършил никакви нарушения на закона.

Цацаров иска той да остане без защитата си пред съда като депутат, за да продължи разследването срещу него за сключване на неизгодни договори с лекарства, с което е ощетил Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания в София.

Още по темата

Михайлов обаче е категоричен, че той е заварил лечебното заведение  с дълг от 25 милиона, а когато е бил директор, е успял да го намали.

"Нека разследването да продължи и всички неясноти ще бъдат изчистени", призова той.
 
Елена Йончева пък определи обвиненията към нея като абсурдни.

"Тези клевети се анонсират отдавна от депутати от ГЕРБ и аз няколко пъти призовах компетентните органи да направят проверка", настоя тя.

Йончева е разследвана от прокуратурата за изпиране на пари в особено големи размери. Обвинението е за извършени финансови операции с пари, присвоени от "КТБ" АД и прикривани чрез офшорна компания – "Далий Трейдинг Лимитид".

Тя обаче смята, че разследването срещу нея е един от методите за репресии на ГЕРБ.

"Това е класическа схема за сплашване, обвинението идва само два дни след като поискахме независима техническа експертиза на българските магистрали в европейски независими лаборатории, моята работа като журналист винаги е била видима, единственият договор, който съм имала, е за заснемането на документални филми и конкретно за Сирия, Турция и Украйна", защити се Йончева.
 
Соцдепутатката призова за бързо разследване, за да се види на какви репресии е подложен един народен представител.

Според Нинова и Георги Михайлов, и Елена Йончева са две ярки остриета на БСП и вероятно с изказванията си и поведението си за предизвикали реакцията срещу тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 11. Видно е само за каунни с червени очила като теб. Много сте смешни и жалки с тези елементарни обяснения. И към депутата от ГЕРБ ли е политическа атака, бе галлош?
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка сряда спявка на кафенце в министерски съвет - министър председател и прокурор с общ рейтинг едноцифрено число - четвъртък искане за имунитети ....
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, всичко е политическа атака. Ние знаем, че по подразбиране виновен комунист няма. Иленчито да прати поздрави на другата ви другарка - Деса фризьорката.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ОФШОРКИТЕ НЯМА НИЩО НЕЗАКОННО, ТЯ ОБАЧЕ Е ПРАЛА ПАРИ ПРЕЗ ТЯХ- В ТОВА Е РАЗСЛЕДВАНЕТО, А СЛЕД КАТО ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ИМУНИТЕТА И КАТО ДЕПУТАТ ЗНАЧИ ИМА РЕЗУЛТАТИ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО. ПРИМЕР ЗА ПРАНЕ- ЧЕРВЕН КИРЧО ПРЕНАСЯ ПАРИ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА, НЕ ГИ ДЕКЛАРИРА, ТАМ ГИ ДАВА НА ФИРМА КОЯТО ПАКЕТИРА ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, А ФИРМАТА МУ ГИ ВРЪЩА С ЛИХВА- ТОВА Е ИЗПИРАНЕ НА ПАРИ ОТ КОРУПЦИЯ, ОТ НЕЗАКОННА ТЪРГОВИЯ С ПЕТРОЛ, ОТ НАРКОТИЦИ....
16
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамота е прокуратурата да изпълнява политически поръчки.Срамота е в 21 век да се използват мутренски похвати за политическо отстраняване, сплашване. Още по-срамно е, че българският народ избра една отявлена мутра да го управлява вече три мандата.Вярвам, че Елена Йончева ще докажа правотата си и ще осъди всички подред - Б.Борисов,Делян Добрев, Антон Хекимян/той ги обслужва от тв.екран/,Цветан Цветанов,Сотир Цацаров.Искам на тази бойна дружинка да се докаже политическата и финансова обвързаност
15
9
 
14
 
! Отговори
Запознат 1-во преди 5 години
Добре де Еленче...какви са тия офошорки дето си наредила!?
14
5
 
9
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Невинен депутат НЯМА,а невинен комунист никога не е имало.......хахахах,ГА ЕДИ КИФТЕТАТА НЕ РЕВА,СЕГА ЩЕ МИ РЕВЕТЕ,БЪРЗО ДА ПОВРЪЩАТЕ....
13
0
 
5
 
! Отговори
приказка преди 5 години
Първо се опита пpaсенцe номер едно, след това се задействаха медиите на пpaсенцe номер две, сега в играта се включи и пpaсeнцe номер три.
12
5
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Мразя бивши комунисти пребоядисани в синьо,зелено, виолетово,жълто ....Мразя и днешните комунисти! Абе мразим комунистите....
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистНародът не е разедиНЕН, а го разедиНИХА. Ясно защо.
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева не биваше да прави онова разследване за Барселона.
9
0
 
16
 
! Отговори
sdf преди 5 години
Малеее, последно време ми се струва, че се формираха два ясни лагера в нашето общество - 1. тези, които са си добре, и 2. народа. Към първите съвсем очевидно от техните коментари и действия спадат - политици, прокуратура, бизнес организации и синдикати, а към вторите - хората, които бачкат като откачени, за да плащат по-високи данъци и услуги, от които да богатеят първите. И тва статукво се поддържа с всички средства. Жалка работа. Не случайно все повече хора дори на средна възраст бягат!
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изнервен 9Ами то си е политическа атака. Видно и за слепеца.
7
10
 
12
 
! Отговори
Ттт преди 5 години
Елена по скоро прилича на крава
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛАС НАРОДЕН,ГЛАС БОЖИ!НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА!
5
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Тиквата и Цветанов кога?
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийския дупетат естествено няма да сдаде имунитета, Московски човек уби, та не го сдаде, че тоя ли? Марешки естествено няма да сдаде имунитета си, за да "запази стабилността на коалицията".
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическа чистка.Комунизмът е жив.
2
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атакуват се потенциални кандидати за изборите в София.Естествено за камуфлаж ще изкарат и някой геберак.П.П. Взеха колата на Омбудсмана. После масирана ГНУСНА атака срещу нея вПеевските пасквилници ПИК-миг и т.н.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шайката почна да сплашва, ама май иде времето да заиграе тоягата