МВР трябва да убеди българите: Полицията e на народа!

Зор да се върне честването пред Паметника на Незнайния войн
8 ное 2018 22:22,
102

Полицията отбелязва професионалния си празник. В София беше отслужена литургия и бяха поднесени венци в памет на загиналите полицаи при изпълнение на задълженията им. През 1998 г. празникът е бил възобновен, след като близо 50 години не е честван.

"Тържествата за българската полиция се правеха пред Паметника на Незнайния войн. Там стоеше министър-председателят, президентът на републиката, председателят на Народното събрание, всички депутати, българският патриарх. Обръщам се към ръководството да върне обратно честването пред Паметника на Незнайния войн, там където ще дойдат гражданите. Българската полиция служи на този народ и той трябва да я види", категоричен беше ген. Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ръководството на министерството трябва да убеди, че полицията трябва на народа, защото изпълнява задължения, които никоя друга структура не изпълнява.

"Трябва да се положат много усилия. Материалното оборудване на полицията е изостанало с десетилетие. Българският полицай трябва да има стабилна заплата и да има пакет социални придобивки, които да пази. Той няма право да работи друго, затова трябва да се пристъпи към този диференциран подход", коментира Бившият директор на "Национална полиция" пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи по този начин всеки ще си пази мястото. Според него, за да си вършат работата служителите, не трябва да бъдат забавяни заплатите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MВР първо трябва да убеди служителите на МВР, че полицията е на народа.
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен бойкот и игнор на престъпната структура МВР! Не разговаряйте с полицаи, все едно не съществуват! Гледайте през тях.
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грузински модел - всички вън и отначало с нови хора.
59
4
 
12
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 1Пожарната за народа се води отделна институция. Те реагират, а шопарите от МВР са отделна категория - мозъчни инвалиди, кандидатствали за рушветополучателна позиция. 1 данъкоплатец не съм видял през живота си които да каже поне нещо неутрално за милицията. Всички са отвратени от полиция и КАТ. Ако сложим цялата полиция от една страна и една бананова обелка от другата - всички данъкоплатци ще кажат, че банановата обелка е в пъти по полезна от цялата милиция умножена по 1 милиард!!!
58
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
До до 60Малко повече, отколкото можеш да си помислиш. Гледал съм и филми, но съм вършил и такива операции!
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По същия начин полицията може да се опита да убеди българите, че има марсианско нашествие, че слънцето грее нощем или че титаник прави курсове между Пазарджик и Хасково по Марица. Общо взето вероятността за успех е същата.
56
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Iceblast88Много добре зная, кой ги прави, защото съм ги правил! Но нали и Пожарната е в МВР!
55
4
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 1Тези неща ги прави пожарната! Една от малкото държавни институции които все още си върши съвестно работата! Милиционерите дори не излизат от колата си да я избутат ако я удавят в локва, а чакат колегите от пожарната да дойдат да им извадят туловищата от калта в която сами са се натикали като добри ***! Видяно и документирано с клипче и снимки! Така, че тия комунистически лафове на някой друг! Не бъркай милиционер с пожарникар - има балкан разлика между двамата!
54
10
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименСтани катаджия и ти върши тази работа!
53
2
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Тъй като милиционерите са с капацитет на интелигентност на амеба и немогат да намерят една къща 3 месеца - няма как да им имаш доверие! Тъй като милиционерите те дебнат дали няма да нарушиш някое законче или алинея за да може да се развихрят като башибозука които реално са, а те самите не спазват тези закони и алинеи - няма как да им се има доверие!Тъй като те са твърде заети да легализират рушвети по казината и да пият кафенца и да клечат в храсти вместо да пазят гражданите - доверие няма!
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Но много по- лесно е работния ден да мине в писане на коментари оплюващи други, от колкото да мъкнеш обгорели трупове от пожари, или да режеш катастрофирали автомобили и да събираш хора на парчета от тях!"А още по-лесно е да глобяваш за невключени фарове и да задаваш дежурния хелоуински въпрос "И кво праим сега, писане или черпене?"
51
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименКато, се мислиш за "качествен" и "непослушен" , постъпи на работа в МВР и оправи системата!Но много по- лесно е работния ден да мине в писане на коментари оплюващи други, от колкото да мъкнеш обгорели трупове от пожари, или да режеш катастрофирали автомобили и да събираш хора на парчета от тях!
50
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народната милиция беше с народа , тогава имаше ред и законност. Сегашната полиция е на управляващите, сега конкректно на ГЕРБ , некачествени попълнения но послушни и затова добре запллатени плюс 5000 полицаи на пенсия и заплата. Как такава полиция ще е с народа.
49
0
 
17
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
"Полицията e на народа!" ми звучи, като изказването на шефа ми: "Аз за Вас го правя" , след което се качва в "нашия" Maybach и заминава на Малдивите
48
9
 
3
 
! Отговори
т преди 5 години
Немога да разбера всички тези коментари... Всеки свързва подкупните катаджии с всички останали полицай...трябва да ги разграничим.Защото едните найстина се борят за ред ,а другите наистина излизат за рушвете (допускам не всички) ....Та тези който са за реда ,представете си да ги няма, какво беззаконие ще настане ,ще спите ли спокойно ,ако няма патрилиращи полицай ? Хубав ден желая
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На честването на празник на МВР ще са само ченгетата и официалните лица, защото народът не вярва в системата на "Ние ги хващаме, а те (т.е. съдиите) ги пускат". Прасетата заслужават да бъдат уволнени до един, защото са послушковци на кукловодите, а не мъже на честта, каквито трябва да са всъщност.
46
3
 
9
 
! Отговори
един преди 5 години
До 2Пак ли проблема е в МВР?Не е ли в Парламента, който трябва да гласува закон за самозащита на частното имущество?
45
0
 
17
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Много ги харесвам как напоследък всекие хванал да говори за доверие и да ни убеждава нещо си. Все едно доверието е стока дето се купува от магазина или полицията насила ще ни кара да я уважаваме и искаме с палките. Да да!!!
44
1
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Е как да убедите народа,като министъра е служил на М. Илиенски ?!?!?!
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39БГ-съдебна система е много скапана................пропита с корупция.-е, и? това са само декларативни констатации.съвременното право като цяло е сбъркано, защото "законите" не стъпват върху "морала"! Моралният принцип не лежи в основата на правото и то от там всичко е обърнато с хастара навън !