МВР трябва да убеди българите: Полицията e на народа!

Зор да се върне честването пред Паметника на Незнайния войн
8 ное 2018 22:22, Боряна Павлова
102

6167 гледания   |  Още видео
Полицията отбелязва професионалния си празник. В София беше отслужена литургия и бяха поднесени венци в памет на загиналите полицаи при изпълнение на задълженията им. През 1998 г. празникът е бил възобновен, след като близо 50 години не е честван.

"Тържествата за българската полиция се правеха пред Паметника на Незнайния войн. Там стоеше министър-председателят, президентът на републиката, председателят на Народното събрание, всички депутати, българският патриарх. Обръщам се към ръководството да върне обратно честването пред Паметника на Незнайния войн, там където ще дойдат гражданите. Българската полиция служи на този народ и той трябва да я види", категоричен беше ген. Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ръководството на министерството трябва да убеди, че полицията трябва на народа, защото изпълнява задължения, които никоя друга структура не изпълнява.

"Трябва да се положат много усилия. Материалното оборудване на полицията е изостанало с десетилетие. Българският полицай трябва да има стабилна заплата и да има пакет социални придобивки, които да пази. Той няма право да работи друго, затова трябва да се пристъпи към този диференциран подход", коментира Бившият директор на "Национална полиция" пред Bulgaria ON AIR.

По неговите думи по този начин всеки ще си пази мястото. Според него, за да си вършат работата служителите, не трябва да бъдат забавяни заплатите им.


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
До Анонимен
Хайде, нали сте "новите хора"!
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Iceblast88

А пожарникарите според тебе към кое министерство са? Към Министерство на туризма ли?
66
1
 
22
 
! Отговори
... преди 5 месеца
Дори котките около блока са по-полезни от "полицията" ни.
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
MВР първо трябва да убеди служителите на МВР, че полицията е на народа.
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пълен бойкот и игнор на престъпната структура МВР! Не разговаряйте с полицаи, все едно не съществуват! Гледайте през тях.
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Грузински модел - всички вън и отначало с нови хора.
62
4
 
12
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 месеца
До 1
Пожарната за народа се води отделна институция. Те реагират, а шопарите от МВР са отделна категория - мозъчни инвалиди, кандидатствали за рушветополучателна позиция. 1 данъкоплатец не съм видял през живота си които да каже поне нещо неутрално за милицията. Всички са отвратени от полиция и КАТ. Ако сложим цялата полиция от една страна и една бананова обелка от другата - всички данъкоплатци ще кажат, че банановата обелка е в пъти по полезна от цялата милиция умножена по 1 милиард!!!
61
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
До до 60

Малко повече, отколкото можеш да си помислиш. Гледал съм и филми, но съм вършил и такива операции!
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По същия начин полицията може да се опита да убеди българите, че има марсианско нашествие, че слънцето грее нощем или че титаник прави курсове между Пазарджик и Хасково по Марица. Общо взето вероятността за успех е същата.
59
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
До Iceblast88
Много добре зная, кой ги прави, защото съм ги правил! Но нали и Пожарната е в МВР!
58
4
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 месеца
До 1
Тези неща ги прави пожарната! Една от малкото държавни институции които все още си върши съвестно работата! Милиционерите дори не излизат от колата си да я избутат ако я удавят в локва, а чакат колегите от пожарната да дойдат да им извадят туловищата от калта в която сами са се натикали като добри ***! Видяно и документирано с клипче и снимки! Така, че тия комунистически лафове на някой друг! Не бъркай милиционер с пожарникар - има балкан разлика между двамата!
57
10
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
До Анонимен

Стани катаджия и ти върши тази работа!
56
2
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 месеца
Тъй като милиционерите са с капацитет на интелигентност на амеба и немогат да намерят една къща 3 месеца - няма как да им имаш доверие!
Тъй като милиционерите те дебнат дали няма да нарушиш някое законче или алинея за да може да се развихрят като башибозука които реално са, а те самите не спазват тези закони и алинеи - няма как да им се има доверие!
Тъй като те са твърде заети да легализират рушвети по казината и да пият кафенца и да клечат в храсти вместо да пазят гражданите - доверие няма!
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Но много по- лесно е работния ден да мине в писане на коментари оплюващи други, от колкото да мъкнеш обгорели трупове от пожари, или да режеш катастрофирали автомобили и да събираш хора на парчета от тях!"

А още по-лесно е да глобяваш за невключени фарове и да задаваш дежурния хелоуински въпрос "И кво праим сега, писане или черпене?"
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Т.нар. Полиция е башибозук съставен от престъпници..къде по едри ..къде по дребни!Ето даваха в Плевен някакъв неграмотен мучащ Мунчо уж полицай пък на туй отгоре инвалид!Мошеници и тарикати които за нищо не стават и мързеливи лентяи!
53
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
До Анонимен

Като, се мислиш за "качествен" и "непослушен" , постъпи на работа в МВР и оправи системата!
Но много по- лесно е работния ден да мине в писане на коментари оплюващи други, от колкото да мъкнеш обгорели трупове от пожари, или да режеш катастрофирали автомобили и да събираш хора на парчета от тях!
52
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Народната милиция беше с народа , тогава имаше ред и законност. Сегашната полиция е на управляващите, сега конкректно на ГЕРБ , некачествени попълнения но послушни и затова добре запллатени плюс 5000 полицаи на пенсия и заплата. Как такава полиция ще е с народа.
51
0
 
17
 
! Отговори
the Ghost преди 5 месеца
"Полицията e на народа!" ми звучи, като изказването на шефа ми: "Аз за Вас го правя" , след което се качва в "нашия" Maybach и заминава на Малдивите
50
9
 
3
 
! Отговори
т преди 5 месеца
Немога да разбера всички тези коментари... Всеки свързва подкупните катаджии с всички останали полицай...трябва да ги разграничим.
Защото едните найстина се борят за ред ,а другите наистина излизат за рушвете (допускам не всички) .
...Та тези който са за реда ,представете си да ги няма, какво беззаконие ще настане ,ще спите ли спокойно ,ако няма патрилиращи полицай ? Хубав ден желая
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На честването на празник на МВР ще са само ченгетата и официалните лица, защото народът не вярва в системата на "Ние ги хващаме, а те (т.е. съдиите) ги пускат". Прасетата заслужават да бъдат уволнени до един, защото са послушковци на кукловодите, а не мъже на честта, каквито трябва да са всъщност.